כל אדריכל היה גאה להיות חתום על מסעדת Ithaa שנפתחה ב-2005 בריזורט היוקרתי קונרד באיים המלדיביים. אחרי הכל, המסעדה נמצאת חמישה מטרים מתחת לפני המים, באוקיינוס ההודי, והסועדים בה יכולים לצפות בכרישים ובשלל דגים שוחים מעבר לקירות הזכוכית בזמן שהם נהנים מארוחה משובחת. אבל בשביל אדריכל אחמד סלים, שתכנן את המסעדה, היה מדובר בפשרה – הוא בכלל רצה לבנות סוויטה מתחת למים ולאפשר לאורחים להיות מוקפים במי הים ובדגים גם בזמן השינה. עכשיו הוא מגשים את החלום.
בנובמבר תיפתח בריזורט, הנמצא באי רנגאלי, הסוויטה שעליה חלם סלים, גם היא בעומק חמישה מטרים מתחת לפני המים. הסוויטה נקראת Muraka, כלומר אלמוג בדיווהי, השפה הרשמית של האיים המלדיביים. היא נבנתה מפלדה, בטון וזכוכית אקרילית, וצוות המלון כולל ביולוג ימי שתפקידו לוודא שלמבנה השפעה מינימלית על שונית האלמוגים הסמוכה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- עינב בובליל מציגה את הבית החדש של המשפחה
- שיפצו את הדירה מהיסוד. אהבנו בעיקר את המטבח
המבנה, שמשקלו כ-600 טונות, נבנה בסינגפור ונשלח בספינה מיוחדת למלדיביים. שם שיקעו אותו במים וקיבעו אותו באמצעות יסודות בטון כדי שלא יזוז בזרמים החזקים. מעל החלק השקוע נמצא מבנה נוסף, הנמצא מעל פני המים ומוקף קירות זכוכית. מי שלא מעוניין לרדת מתחת לפני המים יכול להישאר בחלק העליון, הכולל סוויטה מהודרת וכן מזח פרטי ובריכת אינפיניטי.
לסוויטה שמתחת לפני המים אפשר לרדת במדרגות או במעלית. התקרה המעוגלת והקירות של הסוויטה שקופים, וכך יכולים האורחים לישון, לאכול ולהתרחץ כשהם מוקפים בדגים. המבנה כולו נמצא הרחק מקו החוף ומהווילות של אתר הנופש כדי שהאורחים יוכלו ליהנות פרטיות מירבית.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
המסעדה התת ימית באתר הנופש
כאמור הסוויטה הייחודית זמינה מהחודש, אבל באינסטגרם כבר יש תמונות של מבקרים שזכו להתארח בה. המחיר הוא 50 אלף דולר ללילה (כ-186 אלף שקל) והוא כולל הגעה במטוס לריזורט, סירת מירוץ צמודה, באטלר ושף כדי להבטיח שהחוויה תהיה מושלמת.