מוזיאון העיצוב חולון משיק את תערוכת "אוכל FOOD", באוצרות ליאורה רוזין ודנה בן שלום, הבוחנת את היחסים שבין האוכל לאדם ותפקיד העיצוב במערכת זו. בתערוכה יוצגו למעלה מ-200 עבודות עיצוב, פריטים ומיצגים של יוצרים ומעצבים מהארץ ומהעולם, והיא תכלול עוד שתי תערוכות משלימות: התערוכה "צבועים", שתעסוק בצבעי המאכל ובתפקיד חוש הראייה בפירוש צבע המזון שלנו, טעמו ומשמעויותיו, והתערוכה "טעימה מן העתיד: מעבדת חושית אינטראקטיבית", הבוחנת את עתיד המזון דרך פרויקטים מפעילי חושים במגוון אמצעי מדיה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הכול שחור וזה מהמם: הווילה מול היער במטה יהודה
>> קלאסיקה על הקיר: הקרניזים משתלטים על הבית הישראלי
במסגרת התערוכה תיערך סדרת מפגשי השראה עם שפים מובילים בארץ והמעצבים שאיתם הם רוקמים חלומות בהנחיית עמית אהרונסון ובה ישוחחו על כל מה שבין אוכל לעיצוב: השראות, שורשים, אתגרים, עתידות, הקשר בין טעם וצורה והחיים שביניהם השף אסף גרניט עם המעצבת דניאל שמי על תהליך יצירת השפה המיתוגית למסעדות של גרניט ברחבי העולם; השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ'-קרוננברג ישוחחו על עיצוב מסעדות; השף רז רהב והקרמיקאית עדי ניסני על תהליכי עיצוב מנות; השף יוסי שטרית והמעצב עודד בן יהודה על יצירה ואמנות; רותי ברודו והמעצבת שירי ארד על תהליך יצירת חזון למסעדות, מלונות ומעדניות; השף יובל בן נריה והמעצב עמית פרבר על המחקר והתהליכים שמאחורי עיצוב החוויה במסעדות וההשראה מתרבות יפן; השף ישראל אהרוני ועוד.
בתערוכה יוצגו גם פרויקטים מיוחדים שנוצרו במסגרת "חממות פיס לאמנות ועיצוב" בשיתוף מוזיאון העיצוב חולון. תכנית שנולדה כמענה לאתגרי הקורונה ומתוך כוונה לאפשר לאמנים ומעצבים להמשיך וליצור במסגרת 'עוטפת' מבחינה מקצועית, תקציבית וחברתית, גם כשעולם התרבות נעצר וחדל מפעילות וכשהמוזיאונים נסגרו.
פתיחה 22.5.23 (עד 14.10), לכל הפרטים