השבוע הראשון של MKR המטבח המנצח הגיע לסיומו עם מסעדת "אפריטיף" של בנות הדודות ספיר ואופיר, שעוצבה בסגנון צרפתי, קלאסי, מוקפד ואלגנטי. כבר בתחילה, השתיים העידו שרצו להביא משהו יוקרתי לתחרות והשתמשו בצבעים רגועים אך נוצצים. "אופיר אמסלם פרטים קטנים", אמרה אופיר כשערכה את השולחן, שעליו הונח סכו"ם מסודר לפי סנטימטרים וכוסות יין שניצבו במרחק מדויק מהמפית.
השתיים הקפידו על ירידה לרזולוציות שאף זוג אחר לא ירד אליהן, ממש כמו בביקורות שנתנו לשאר המתמודדים, ולטענתן הדיוק הוא "כמו שמגישים במסעדות מישלן". המטרה הייתה להוביל ל"פיין דיינינג", ושהסועדים ירגישו שהם בחוויה צרפתית אלגנטית מלאה שלא כוללת רק את הארוחה. המסעדה עוצבה בגוונים של שחור, לבן וזהב, עם נגיעות ירוקות שנתנה הצמחייה מסביב.
את המסעדה הקימו בחצר הבית של ספיר ביישוב קידר. "המבנה של החצר חייב אותנו לעשות מעין מבואת כניסה, שזה דווקא דבר נחמד", מספר אורן חנן, המעצב האומנותי של התוכנית, "המגבלה שיש בשטח הפכה למשהו שצריך לעבוד איתו וזה יצר עומק חדש, מבואה בכניסה שמובילה לחלל המרכזי של המסעדה".
אבל זאת לא הייתה הבעיה היחידה בשטח שנפתרה בדרך יצירתית. "כשהגענו לחצר ראינו שיש בה שני עצים שחייבים להיכנס לפריים, אחרת נצטרך להקטין את גודל המסעדה. כפתרון, שילבנו אותם בקונספט של הספיר ואופיר וניסינו לספר סיפור של מסעדה פריזאית שלא מתחייבת למיקום מדויק, אם רואים אותה מבפנים או מבחוץ, ולכן הוספנו גם קיר עם בריק של לבנים. בסופו של דבר העצים מוסיפים עומק, ואפילו שמנו עליהם גרילנדות עם אורות".
"ספיר ואופיר היו מעורבות בכל פרט קטן בנראות עד לרמת העובי של פס הזהב שבתפריט", אומר חנן, "היה להן חשוב לייצר אווירה יוקרתית בעיצוב של המסעדה והן מאוד הקפידו גם על חומרים איכותיים. השולחן היה בצבע שחור שיש אלגנטי, ועליו נעשתה עריכה מלאה של פיין דיינינג, עם מפיות מכותנה איכותית, כוסות יין בשני גדלים ומזלג פנימי וחיצוני".
"המעצבים שילבו קירות עם טקסטורות ששמרו על מראה יוקרתי וסולידי. "השתמשנו בצבעים חמים של זהב, קיר עם לבנים אדומות, ומאחורי השופטים חלונות עם פרזול של זהב וצורות גאומטריות. קנינו הרבה גופי תאורה, נורות עם חוט להט של פעם שרואים את החוטים, מה שמשתלב עם הרקע של פסי הזהב".
לצד גופי התאורה הדקים שפוזרו בחלל, חנן מספר שהוצבו גם אדניות עם צמחייה שהתכתבו עם העצים שנכנסו לתפאורה בעל כורחם. למרות היוקרתיות והיופי של מסעדת "אפריטיף", זה לא עזר לבנות הדודות שהגיעו למקום האחרון והודחו מהתחרות, אבל ההשתתפות שלהן הייתה לגמרי שווה והעניקה לנו הצצה לאירופה הקלאסית שלצערנו, לא נוכל לטוס אליה בקרוב.