בימים מורכבים וכואבים אלו, כשרובנו נמצאים בעורף ושוהים שעות ארוכות בבית, אני רוצה לחלוק אתכם כמה מילים על הדרך להפוך את הבית שלנו למרחב יותר מרגיע ומשרה בטחון, כזה שאנו יכולים לצאת ממנו מחוזקים. המרחב הביתי שלנו משפיע ישירות על מצב הרוח שלנו ועל החוסן הפיזי והנפשי. עם מעט תשומת לב ודגשים נוכל להפוך אותו לתומך ומחזק.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הדירה המתעגלת בת"א: אחת המיוחדות שראינו

>> התוסף הקטן שישדרג את השאיבה של הדייסון שלכם

 

מרחב בריא

ראשית יש להקפיד על מרחב בריא שמאפשר זרימה של אוויר צח ואור טבעי. זו תקופה בה רבים מאתנו רוצים להסתגר, להישאר מתחת לשמיכה או מאחורי תריסים מוגפים אבל זה הזמן לפתוח חלונות ולאפשר לאוויר צח למלא את הבית. אור השמש מטעין את חלל הבית באנרגיה חיונית נוגדת דיכאון. מבחינת פנג שואי – אוורור תדיר של הבית מאפשר שחרור חסימות אנרגטיות של רגשות שליליים, כמו פחד או חרדה. הקפידו לאוורר מדי היום ואפשרו לאור טבעי לחדור פנימה לפחות במשך כמה שעות ביום.

פנג שואי מטבח ליצמן עיצוב מירב איכלר (צילום: קרין ראבנה)
צילום: קרין ראבנה

להתחבר לאדמה

הימים האחרונים הותירו אותנו לא מאוזנים והטראומה הלאומית שאנו עוברים גורמת לתחושת ניתוק וקושי.  אנרגיית האדמה מסייעת בתחושת הקרקוע והביטחון, ומעניקה תחושה של יציבות. אני ממליצה לעטוף את עצמנו בצבעי אדמה חמים ורכים, בפריטים נעימים למגע כמו שמיכות, וילונות, כריות ושטיחים מחומרים טבעיים כמו כותנה, פשתן או צמר. כל אלו יוסיפו לאנרגיה המרגיעה בבית ולתחושת קרקוע וביטחון. חיזוק אלמנט האדמה יכול להתבטא גם בתפריט התזונתי, עם שילוב של ירקות כתומים וקטניות.

פנג שואי חדר עבודה עיצוב מירב איכלר (צילום: נויה שילוני)
צילום: נויה שילוני

מנוחה להטענה

התקופה המאתגרת דורשת מאתנו הרבה משאבים פיזיים ונפשיים, ועלינו לתמוך בגוף שלנו ולאפשר לו מנוחה טובה ושינה עמוקה שיאפשרו לו להתרענן, להיטען ולהמשיך לתפקד היטב. שינה טובה מחזקת את המערכת החיסונית ומשפרת את התפקוד של המוח. במונחי יין ויאנג, על חדר השינה להיות ייני, כלומר משרה אווירת רוגע, ומאפשר האטה של קצב החיים המודרני המואץ. השתדלו לישון בחדר חשוך ככל שניתן עם תריסים מוגפים, והימנעו ממקורות אור או מכשירי חשמל מיותרים בחדר. אני ממליצה על מצעים בגוונים בהירים ורכים, רצוי חלקים ללא הדפס ועשויים מסיבים טבעיים. אנרגיה שלילית מצטברת בחומרים סינטטיים לכן מצעים העשויים מכותנה מלאה, מעבר להיותם נעימים למגע, יהיו גם משמעותיים לשינה בריאה.

פנג שואי חדר שינה ליצמן עיצוב מירב איכלר (צילום: קרין ראבנה)
צילום: קרין ראבנה

פנג שואי, ג, חדר שינה שלומציון עיצוב מירב איכלר (צילום: נויה שילוני)
צילום: נויה שילוני

שחרור רגשות שליליים

מחשבות כמו פחד, חוסר בטחון, בהלה, עצב או חרדה - כל אלו מהווים מקור לאנרגיה שלילית, חסימה אנרגטית שנתקעת בבית, מעכבת אותנו ולא מסייעת לנו. אני ממליצה לעשות ניקוי אנרגטי בבית ולהפטר מאנרגיות שליליות אלו במספר צעדים פשוטים:

  • הקפידו לשמור על הבית מסודר ונקי גם בתקופה עמוסה רגשית זו. אי סדר הופך לחסימה שמעכבת אותנו ומשפיעה על מצב הרוח שלנו לרעה.  
  • הוציאו מהבית חפצים שכבר אינם בשימוש. אידיאלי בתקופה זו למסור בגדים וחפצים במצב טוב לתרומות עבור המשפחות המפונות מהדרום ומהצפון. כמה שנוציא יותר מהבית – כך הוא יהיה נקי ופנוי יותר לאנרגיה בריאה לזרום פנימה. פשוט מפנים מקום לאנרגיה חדשה.
  • למתקדמים שבכם אני ממליצה להשתמש בקטורת מרווה לטיהור חלל הבית, שהיא בעלת סגולות לניקוי המרחב. ניתן להשיג בחנויות מרווה וליבש אותה לקטורת.

פנג שואי סלון ליצמן עיצוב מירב איכלר (צילום: קרין ראבנה)
צילום: קרין ראבנה

וכמה טיפים לממ"ד

בימי שגרה משמש חדר הממ"ד ברוב הבתים כמחסן, חדר עבודה או חדר אורחים. כעת עלינו לדאוג שהחדר יוכל להכיל אותנו כמשפחה בעת חירום, וחשוב שהוא ישרה אווירה רגועה ובטוחה. לשם כך כדאי שהחדר לא יהיה עמוס בחפצים. אם הוא משמש כיום כחלל אחסון רצוי לפנות אותו מכל החפצים המיותרים, לאוורר את החלל, לוודא שהפתחים תקינים, שהחלון והדלת נסגרים ונפתחים באופן תקין. במידה ויש חפצים מזכוכית בממ"ד – כדאי להוציא אותם משיקולי בטיחות. אחרי שהוצאתם מהחדר, עכשיו הוסיפו לו: שמיכות כרבול נעימות, כריות ומזרנים שידאגו שיהיה לכם נוח במהלך השהות בממ"ד. אם יש מקום לספה או מיטה – מצוין. תחושת הוודאות והשליטה חשובה מאוד ליצירת רוגע וביטחון ולשם כך דאגו לאמצעי תקשורת בממ"ד כמו מחשב, טלוויזיה, רדיו, כל מה שניתן. כמו כן דאגו לתאורת חירום ולנרות.

כדי שהחדר ישדר אופטימיות אני ממליצה להשתמש בגוונים טבעיים לקירות ולטקסטיל. לחברות הצבע השונות יש כיום מניפות ייחודיות לגוונים מרגיעים שיכולים להתאים ליצירת האווירה הרצויה. זה המקום למקם תמונה משפחתית אהובה או תמונה שמעוררת זיכרון נעים, רגשות חיוביים.

 

מירב איכלר היא מעצבת פנים ומומחית לפנג שואי

פנג שואי סלון שלומציון עיצוב מירב איכלר (צילום: נויה שילוני)
צילום: נויה שילוני
פנג שואי, ג, חדר שינה גרנית עיצוב מירב איכלר (צילום: קרין ראבנה)
צילום: קרין ראבנה