אנחנו אוהבים לצחוק על כך שבמדינתנו הקטנטונת אין חורף אמיתי ושאפשר לספור את הימים הגשומים השנתיים על כף יד אחד, אבל האמת היא שאנחנו כבר קצת מתגעגעים לקיץ, לימים החמימים ובעיקר לטבילה כיפית בבריכה. עד שהטמפרטורות בחוץ יעלו, צללנו לכמה בריכות מקורות ומעוצבות ברחבי העולם שיעשו לכם חשק להוציא את בגד הים מהארון ולקפוץ היישר למים העמוקים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
ספרד: חוף מציצים
בית בספרד שעוצב על ידי Ramón Esteve Estudio ונמצא על קצה גבעה המשקיפה לים התיכון. הנוף המרהיב היה ההשראה לתכנון כולו, שנשען על גוונים ים תיכוניים של לבן וכחול ומשלב אלמנטים המשרים רוגע, שלווה ואווירת נופש. הבית חולק למספר אגפים שנראים כפורצים החוצה לכיוון הנוף וביניהם חצרות אינטימיות וקירות זכוכית רחבים המכניסים את הנוף פנימה מכל זווית. שתי הבריכות של הבית, החיצונית והפנימית, לא נמצאות באותו מפלס אך מקושרות זו לזו באמצעות חלון צר וארוך שדרכו ניתן להציץ לבריכה החיצונית משטח הבריכה המקורה, שנמצאת בקומת המרתף.
הולנד: עולם תחתון
מלון W באמסטרדם כולל שני בניינים לשימור ועוצב על ידי הסטודיו הישראלי ברנוביץ-קרוננברג אדריכלים. הספא של המלון תוכנן במבנה משנת 1908 ששימש בעבר כבנק. במקור במרתף, שבו שכנו הכספות, ובקומת הקרקע יש כיום חנות קונספט, מסעדה, חדרי טיפולים, חדר כושר סאונה ובריכה מקורה. החלל עוצב באווירה אורבנית אפופת מסתורין, ובקומת המרתף תוכננו שני "עולמות תחתונים" שאפשר להיכנס אליהם דרך דלתות כספת גדולות ומסיביות, אחת מובילה לאזור חדרי הטיפולים והשנייה לאזור הרטוב. שם נמצאת הבריכה ולצדה ג'קוזי ואמבטיה שמצופה בזהב 24 קראט. הקירות מחופים באבן בזלת בטקסטורה מחוספסת היוצרת מראה אקסקלוסיבי.
ספרד: ספר זיכרונות
בפרויקט הזה בעיר הספרדית ולנסיה ביקשו במשרד Fran Silvestre Arquitectos ליצור זהות חדשה לבית ששייך למשפחה כבר מספר דורות. כל חדר כאן משמעותי למשפחה ולכן האדריכלים רצו לשמר את החללים ואת הזיכרונות ויחד עם זאת לתת להם פרשנות חדשה. לצד הבית הקיים תוכננו נפחים אדריכליים שיצרו חצרות ומעברים חדשים. מול הבית תוכננה בריכה חיצונית ולצדה מבנה עם בריכה מקורה המחובר לחדרי המגורים במסדרון צר. חלונות זכוכית גדולים מקשרים בין הבריכה המקורה לבין הגינה הירוקה והחצרות המרוצפות החדשות, ועיצוב הפנים המינימליסטי של אלפרו הופמן מדגיש את מימדי החלל ואת השפה האדריכלית של הבית.
תל אביב: מזרח תיכון חדש
וילה עירונית בנווה צדק שתכנן אדריכל צבי גרש בסגנון ים תיכוני עכשווי נמצאת בין שני רחובות שקטים ומשלבת בין אלמנטים אותנטיים, כמו קיר מרכזי שעבר שימור, לאלמנטים חדשים בתפיסה עכשווית, כמו מטבח נירוסטה ומדפים מברזל בחלל הציבורי. כדי לחבר בין החדש לישן ובין הפנים לחוץ נעשה שימוש בחומרים כמו אבן, בטון, ברזל וזכוכית. החלל הציבורי נפתח לחצר ים תיכונית ובה בריכה שחלקה מקורה המשקפת את הנוף העירוני ומקררת את האוויר סביב הבית.
ארגנטינה: צמד חמד
בית בבואנוס איירס שתוכנן לבני זוג מבוגרים שרצו מרחב שבו יוכלו להירגע, לנוח ולארח את הילדים והנכדים. בחלל הציבורי יש בריכת שיקוף רדודה ובריכת שכשוך ולצדן אזור ספא ומנוחה. בין שתי הבריכות יש משטח אבן למעבר המרחף מעל המים ומערכת של מוטות עץ שמספקים תחושת פרטיות ואינטימיות. מחיצות זכוכית גדולות ודלת שמסתובבת על ציר מאפשרות לפתוח את אזור הבריכה, לאוורר אותו ולחבר אותו לגינה. האורחים והילדים משתמשים בדרך כלל מהחצר ומהבריכה החיצונית, שנמצאת במתחם שבו ממוקם הבית, ואילו בבריכה המקורה משתמשים רק בני הזוג וכך שומרים לעצמם פינה פרטית ומקום שבו הם יכולים להתנתק מהעולם שבחוץ.
ירושלים: החדר כולו הוא בריכה
בריכה מקורה בבית ירושלמי שתכנן האדריכל מתי רוזנשיין המשתלבת במבנה ליצירת תחושה של חדר שכולו בריכת שחייה מפנקת. הבריכה תוכננה ובוצעה על ידי חברת ג.ש. בינוביץ בע"מ והיא התקינה קורות פלדה בין קירות הבטון כדי לשאת את משקלה. חיפוי האבן הכהה מטשטש את גבולות החלל וממשיך עד לתקרה, שחופתה ביריעת בריסול באפקט מראה המשקפת את מי הבריכה. הבריכה המחוממת כוללת גם ספסל עיסוי, מסך טלוויזיה בגודל 60 אינץ', מתקן שחייה נגד הזרם ותאורת לד להשלמת האווירה.
צרפת: שחייה צורנית
שיפוץ והרחבה למבנה של בריכה ציבורית בפרברי פריז שתכנן משרד האדריכלים Dominique Coulon & Associés. לצד המבנה המרובע הקיים יצרו המתכננים תוספת חדשה עם חללי פנים מעוגלים והרמוניים שבהם האור הטבעי חודר פנימה דרך פתחים נסתרים ויוצר תחושה נעימה ומראה מרשים. באזור זה תוכננו בריכות הילדים, והקירות המעוגלים משפרים את האקוסטיקה ויוצרים תחושה בטוחה ועוטפת. חלון עגול בשטח בריכת הילדים נסגר באמצעות זכוכית חלבית ושוטף את הקומה התחתונה באור תכול שהגוון שלו משתנה לאורך שעות היום.
גרמניה: חלום רטוב
בני משפחה רצו לשפץ את ביתם בגרמניה ולשלב בו בריכה. המתכננים ב-Corneille Uedingslohmann Architekten הגיעו למסקנה שאי אפשר לבצע זאת בבית הישן ולכן החליטו להרוס אותו ולבנות בית חדש. צורת המגרש הגבילה באופן יחסי את האדריכלים, והם החליטו למקם הבריכה בקומה העליונה של הבית. גודלה של הבריכה הכתיב צמצום של חללי המגורים, הנמצאים סביבה. כדי לשמור על תחושה מרווחת תוכננו חללים פתוחים והמשכיים. הקירות הבריכה מחופים באבן אפרפרה המחפה גם את חזיתות המבנה.
גני תקווה: סימן שאתה צעיר
הבריכה במגדלי הים התיכון, פרויקט דיור מוגן בגני תקווה, נמצאת בקומה תת קרקעית ופונה לגינה המאפשרת כניסה של אור טבעי. על תכנון המבנה היה אחראי אדריכל דב קורן וסטודיו גד קיבל לידיו את עיצוב הפנים והתאורה. בתהליך העיצוב קיבלו גד הלפרין והצוות השראה מעולם המלונאות המזוהה עם יוקרה ורמת אבזור גבוהה ויחד עם זאת רצו להעניק תחושת אינטימיות, ביתיות ואנושיות. לצורך כך תוכננה קונסטרוקציית קורות וקשתות המעשירה את החלל ומספקת אור נעים בעזרת גופי תאורה. אריחי בטון של המעצב איתי בר-און שולבו בחיפוי החלל. הם מתחברים לחומרי הגימור של הבניין ומוסיפים אפקט תלת מימדי על גבי הקירות.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
איטליה: עמוק באדמה
לצד בית היסטורי באיטליה התבקשו האדריכלים והמעצבים בסטודיו Act Romegialli לתכנן מבנה עצמאי שיתפקד כבית בריכה וישתלב בגינה הרחבה והירוקה שסביבו. אחרי בדיקה קפדנית של השטח הוחלט למקם את הביתן מתחת לפני האדמה כדי ליצור פרטיות מצד אחד וחיבור לאגם המלאכותי שבגינה מצד שני. הביתן תוכנן רחוק יחסית מהבית המקורי והם מחוברים במנהרה תת קרקעית ובגרם מדרגות חיצוני.
מלבד בריכה מקורה יש במבנה גם חדר כושר, מטבחון וחדרי פנאי, בכולם יש מערכת בקרת אקלים המבטיחה טמפרטורה נוחה בכל ימות השנה. לעומת הבית שנבנה בראשית המאה ה-20, הביתן נבנה בסגנון עכשווי ומינימליסטי, עם משטחים ענקיים של אבן, בטון ועץ.