בניין Castellana 81 הוא אחד המבנים הידועים במדריד ודוגמה מרשימה לאדריכלות של סוף המאה ה-20. חזיתו של המבנה, שתכנן האדריכל הנודע פרנסיסקו חבייאר סאנס דה אויזה (Sáenz de Oiza), מורכבת מברזל וזכוכית, וצבע האוכרה של הברזל, המתחזק בזכות תהליך החמצון, הופך אותו לבולט במיוחד. בבניין האייקוני הזה נמצא המטה של חברת Teka – ביטוי לחשיבות שמייחסים בחברה לחדשנות ולעיצוב. ממשרדי החברה שבקומה ה-23 נשקף הנוף המרהיב של העיר, כולל איצטדיון ברנבאו הסמוך, המגרש הביתי של קבוצת ריאל מדריד.
מאז הקמתה ב-1924 מתמחה החברה, הפועלת כיום ב-116 מדינות, בעיצוב וייצור אביזרים למטבח - מכיורים ועד כיריים ותנורים – ולחדרי רחצה. המטבח הוא אחד החללים המאתגרים לעיצוב בבית, בעיקר בשנים האחרונות כשנראה שכולם הפכו לפודיז ולשפים חובבים, ובמטבח הביתי אפשר למצוא ציוד שפעם היה במסעדות יוקרה בלבד. בנוסף, המטבח ברוב הבתים היום הוא חלק מהחלל הציבורי הכולל גם את הסלון ופינת האוכל - ולכן אנחנו רוצים שיהיה מעוצב לפחות כמו שאר חלקי הבית. כדי להוסיף לאתגר בתכנון המטבח, מדובר בחלל עם הרבה חלקים יקרים וגדולים הדורשים חיבור למערכות החשמל והאינסטלציה של הבית, כך שלא פשוט - ולא זול - לערוך בו שינויים. מוצרי החברה מיועדים לחלל המורכב הזה. "המטרה שלנו היא לא להיות הגדולים ביותר – אלא המיוחדים ביותר, אלו שנותנים את המענה הייחודי והמתאים ביותר לכל בית ומשפחה", אומר מאורו אווילה קורייה, סגן הנשיא העולמי של Teka. ההצהרה הזאת מתבטאת בחידושים שנראה השנה.
לא סתם לחדש אלא להקל על הבישול
מההיבט הטכנולוגי, מדגישים בחברה, המטרה היא להפוך את הבישול לחוויה פשוטה ונעימה יותר ולא להוסיף פונקציות ושכלולים שבסופו של דבר הצרכן לא משתמש בהם. כך, למשל, בכיריים מדגם iKnob הותקן כפתור חכם השולט על כל הפונקציות – הפעלת אזור בישול, הגדרת עוצמת החום וזמן הבישול. הכפתור הוא מגנטי כך שלאחר כיוון הגדרות הבישול אפשר לשלוף אותו כדי שאף אחד לא ישנה בטעות את הגדרות שנקבעו, ובנוסף ניקוי המשטח החלק בסוף הבישול קל במיוחד. קונספט חדש נוסף הוא ה-SlideCooking המשנה אוטומטית את עוצמת החום על פי מיקום הכלי על פני המשטח: העוצמה הגבוהה ביותר נמצאת מקדימה, והיא נחלשת ככל שמרחיקים את הכלי. שוק הכיריים על גז עדיין גדול יותר משוק האינדוקציה, אומרים בחברה, ומציעים דגמים עם משטח ברזל מלא, המאפשר לנצל את מלוא שטח הכיריים. חידוש נוסף הוא כיריים המשלבות גז ואינדוקציה כדי לאפשר בישול וטיגון באופן הנוח והמתאים ביותר בכל פעם.
בגזרת התנורים, מלבד תנורים עם מסך מגע המאפשרים לשלוט בפונקציות השונות, מנגנונים לחישוב אוטומטי של זמן האפייה והטמפרטורה האידיאליים לכל תבשיל, והצגת טמפרטורת המזון בכל רגע נתון במהלך האפייה, יש גם שכלולים בכל הנוגע למטלה המעיקה של ניקוי התנור. את גוף החימום העליון אפשר להוריד כדי לנקות את תקרת התנור, ויש גם דגמים הכוללים תוכנית ניקוי עצמי. כלי בישול יעיל במיוחד שפותח בחברה הוא ה-MultiCook – מגש עמוק במיוחד, המתאים לשימוש על הכיריים או בתנור, שאליו נכנסות שתי תבניות ורשת, מה שמאפשר אידוי, אפייה ואפילו גריל.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
התאמה לשומרי הכשרות
כדי להתאים לשוק הישראלי, שאליו הגיע המותג לפני כעשור, פיתחו ב-Teka סדרת תנורים המותאמים לשומרי מסורת. כך, למשל, יש תנור דו-תאי בעל הפרדה מלאה ותאים באטימה הרמטית לשמירת כשרות, ומנגנון שבת המאפשר להגדיר מראש את זמני ההפעלה והטמפרטורות של התנור. כשמנגנון השבת פועל האור בתנור כבוי ומסך הפונקציות נעול כדי שאי לשנות את ההגדרות בטעות.
בנוסף לחידושים הטכנולוגיים, מבחינת העיצוב משיקים השנה בחברה גוונים חדשים, שלא היו מזוהים עד כה עם המטבח, בהם אוף וויט, חום אורבני בצבעי לבנים (בריקים), גוני שיש ושחור מעורפל. כיריים, תנורים וקולטי אדים בגוונים החדשים יהיו זמינים מהחודשים הקרובים, וכך, אומרים בחברה, גם המטבח יוכל להיות חלק מהמגמה של הכנסת מוטיבים אורבניים לעיצוב הבית.
הכותבת הייתה אורחת של חברת Teka במדריד