אולי זה קשור למעמד חג מתן תורה, לסמל לטוהר או דווקא לענקיות המזון שפמפמו לנו את הקשר בין מוצרי החלב לבין מעדני החג, אבל עבורו חג השבועות הוא חג הרבה יותר מגוון - חג של צבעים וריחות, ולכן החלטנו לחרוג מהמקובל ולצלם הפקת חג צבעונית באווירת פריחה ושדות. אתם מוזמנים להצטרף אלינו לעריכת שולחן ולשזירת זר פשוט ומקסים.

ארגז קש (צילום: הגר דופלט)
חומרים טבעיים, פשטות ואווירה כפרית | צילום: הגר דופלט
ארגז קש (צילום: הגר דופלט)
חג שעושה חשק לבלות בחיק הטבע | צילום: הגר דופלט
כלי ופרח תקריב (צילום: הגר דופלט)
לפעמים פרח אחד עושה את ההבדל | צילום: הגר דופלט
מצקת לבנה (צילום: הגר דופלט)
כלים של פעם. פשטות מנצחת | צילום: הגר דופלט

ארגז קש  (צילום: הגר דופלט)
נוסטלגיה רומנטית, גם בעיצוב הכפרי | צילום: הגר דופלט

עת לקצור. גם מחמאות

שבועות שנקרא גם חג הקציר, הוא ממוקם על לוח עונות השנה בשלהי האביב. השדות מתכסים בגוונים ירוקים וצהבהבים, העצים מלבלבים והריחות משכרים.

כשדמיינו איך נראה חג השבועות שלנו, ראינו פרחי שדה קלילים, שמלות פשוטות ונוחות ופרחים שזורים בשיערם של ילדים. המחשבה על מאכלי החג – מאפים, גבינות ירקות ופירות, עוררה את בלוטות הטעם שלנו, ואותם החלטנו להגיש בכלי אמייל בהירים, וקרשי עץ שסודרו על שולחן בחצר. לצד המטעמים הונחו קנקנים שקופים וצנצנות שקופות למים ופרחים.

שולחן סגול לבן (צילום: הגר דופלט)
ממש לא רק לבן. שבועות צבעוני | צילום: הגר דופלט
 סגול ולבן (צילום: הגר דופלט)
הכל פורח מסביב, אז למה לא על השולחן? | צילום: הגר דופלט
סגול ולבן (צילום: הגר דופלט)
הכלים שומרים על פשטות, הטבע מספק את הצבע | צילום: הגר דופלט

פרחים סגולים (צילום: הגר דופלט)
זר פרחים כמעט אקראי מצטרף לעיצוב | צילום: הגר דופלט

תזרים הזרים

בימי בית המקדש שימש סל קלוע לנשיאת תבואה ופירות לבית המקדש. גם בימינו, מתמלאת סלסילה מכל טוב הארץ לטובת טנא ביכורים: פירות עונה עסיסיים, ירקות טריים, צמחי תבלין ריחניים ושיבולים זהובות. מנהג הבאת הביכורים הנפלא נהוג גם בקרב הילדים אשר מולבשים בבגדים לבנים, ולראשם זר פרחי שדה ריחני. להכנת זר קיצי רתמנו את ליה ומיטל מ"שוזרות הולכות", ששוזרות זרים מקסימים לכל אירוע. השזירה שלהן היא קלה ולא מתאמצת, והן הכינו מדריך מזורז לשזירת זר קסום.

צהוב גובה (צילום: הגר דופלט)
הכי שמח: הצהוב מצטרף לשבועות | צילום: הגר דופלט
צהוב גובה (צילום: הגר דופלט)
הופך כל שולחן לרענן | צילום: הגר דופלט

צהוב גובה  (צילום: הגר דופלט)
ים השיבולים שמסביב משפיע גם עלינו | צילום: הגר דופלט

אז הנה, הציצו בתמונת וכך תכינו זר מושלם לילד ולכם, צעד אחרי צעד:

1. יוצרים לולאה קטנה באחד מצדיו של חוט ברזל (עובי 0.6, להשיג בחנויות פרחים או יצירה).

2. חותכים מראש 10-15 מקטעים מסליל דבק ייעודי ('פלורל טייפ', להשיג בחנויות פרחים או יצירה).

3. אוגדים מקבץ קטן של תפרחות באורך 4 ס"מ, ממקמים אותו מיד אחרי הלולאה (תפרחות לכיוון הלולאה, גבעולים ירוקים מנגד).

4. לוקחים מקטע דבק ראשון, כורכים בעדינות נחושה תוך כדיי תנועת מתיחה סביב הגבעול הירוק.

5. חוזרים על הפעולה שוב ושוב עם תפרחות שונות

6. יש להקפיד על הדבקה יסודית של הטייפ בכל מקטע ומקטע.

7. חשוב לשמור על כיווניות אחידה- כל התפרחות הצבעוניות פונות לכיוון הלולאה.

8. חוזרים על הפעולה כמעט עד סוף החוט, משאירים 3-4 ס"מ חשופים.

9-10. יוצרים לולאה נוספת מהקצה החשוף וכורכים סביב אזור הקיפול מקטע דבק אחרון.

11. משחילים בין הלולאות סרט משי/חוט ראפייה, ליצירת מעגל שלם וקשירה סביב הר

זרים מוכנים (צילום: הגר דופלט)
זר פרחים בשיער. מה יותר שבועות מזה? | צילום: הגר דופלט
הכנת זר (צילום: הגר דופלט)
כמה שיותר טבעי יותר טוב | צילום: הגר דופלט
הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
מכינים מראש פרחים, חוט ברזל, נייר דבק וחבל ראפיה | צילום: הגר דופלט
 הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
מתחילים ביצירת לולאה קטנה באחד מצדיו של חוט ברזל (עובי 0.6, להשיג בחנויות פרחים) | צילום: הגר דופלט
 הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
חותכים מראש 10-15 מקטעים מסליל דבק ייעודי ('פלורל טייפ', להשיג בחנויות פרחים) | צילום: הגר דופלט
 הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
אוגדים מקבץ קטן של תפרחות באורך 4 ס"מ, ממקמים אותו מיד אחרי הלולאה (תפרחות לכיוון הלולאה, גבעולים יר | צילום: הגר דופלט
הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
לוקחים מקטע דבק ראשון, כורכים בעדינות נחושה תוך כדיי תנועת מתיחה סביב הגבעול הירוק | צילום: הגר דופלט
הכנת זר (צילום: הגר דופלט)
חוזרים על הפעולה שוב ושוב עם תפרחות שונות | צילום: הגר דופלט
הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
חשוב לשמור על כיווניות אחידה- כל התפרחות הצבעוניות פונות לכיוון הלולאה | צילום: הגר דופלט
הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
יוצרים לולאה נוספת מהקצה החשוף וכורכים סביב אזור הקיפול מקטע דבק אחרון. | צילום: הגר דופלט
הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
משחילים בין הלולאות סרט משי/חוט ראפייה, ליצירת מעגל שלם וקשירה סביב הראש. | צילום: הגר דופלט
הכנת זר  (צילום: הגר דופלט)
וזהו, הזר מוכן | צילום: הגר דופלט

 זרים מוכנים (צילום: הגר דופלט)
להיכנס לאווירת החג, אבל באמת | צילום: הגר דופלט

ולקינוח: איך אי אפשר בלי בלינצ'ס

ואם כבר שבועות, איך אפשר בלי מתכון חלבי ממכר: אנחנו מתכוונים לבלינצ'ס משגע.

מרכיבים (10 מנות):

לבלילה:

2 ביצים
כף סוכר
כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה מומסת
כוס חלב
כוס קמח
1/4 כפית מלח

מעט שמן, לטיגון

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות סוכר 
כפית קינמון או גרדת לימון או סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המלית, מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.

2. מכיסים את הבלילה: מערבבים ביצים, סוכר, תמצית וניל, חמאה מומסת וחלב למסה אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שאין גושים בכלל.

3. מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצקים מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מרוחה על כולה. מטגנים כשתי דקות, והופכים. מוציאים לצלחת, וממשיכים עם שאר הבלילה.

4. מניחים בצד עד לקירור מלא.

5. מורחים את הבלינצ'ס במלית (משאירים מעט שוליים). מגלגלים, מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר.

כלי מתכת (צילום: הגר דופלט)
גם כלי האמייל משתלבים עם הקונספט | צילום: הגר דופלט
 כלי מתכת (צילום: הגר דופלט)
ומה שבטוח, הצלחות יתרוקנו מהר | צילום: הגר דופלט

כלי מתכת (צילום: הגר דופלט)
אין חג שבועות בלי בלינצ'ס | צילום: הגר דופלט

קרדיטים:
הפקה וסטיילינג: "הביתה"
צילום: הגר דופלט
שתיים, עיצוב בגדי ילדים
זר פרחים: "שוזרות הולכות"