אולי זה קשור למעמד חג מתן תורה, לסמל לטוהר או דווקא לענקיות המזון שפמפמו לנו את הקשר בין מוצרי החלב לבין מעדני החג, אבל עבורו חג השבועות הוא חג הרבה יותר מגוון - חג של צבעים וריחות, ולכן החלטנו לחרוג מהמקובל ולצלם הפקת חג צבעונית באווירת פריחה ושדות. אתם מוזמנים להצטרף אלינו לעריכת שולחן ולשזירת זר פשוט ומקסים.
עת לקצור. גם מחמאות
שבועות שנקרא גם חג הקציר, הוא ממוקם על לוח עונות השנה בשלהי האביב. השדות מתכסים בגוונים ירוקים וצהבהבים, העצים מלבלבים והריחות משכרים.
כשדמיינו איך נראה חג השבועות שלנו, ראינו פרחי שדה קלילים, שמלות פשוטות ונוחות ופרחים שזורים בשיערם של ילדים. המחשבה על מאכלי החג – מאפים, גבינות ירקות ופירות, עוררה את בלוטות הטעם שלנו, ואותם החלטנו להגיש בכלי אמייל בהירים, וקרשי עץ שסודרו על שולחן בחצר. לצד המטעמים הונחו קנקנים שקופים וצנצנות שקופות למים ופרחים.
תזרים הזרים
בימי בית המקדש שימש סל קלוע לנשיאת תבואה ופירות לבית המקדש. גם בימינו, מתמלאת סלסילה מכל טוב הארץ לטובת טנא ביכורים: פירות עונה עסיסיים, ירקות טריים, צמחי תבלין ריחניים ושיבולים זהובות. מנהג הבאת הביכורים הנפלא נהוג גם בקרב הילדים אשר מולבשים בבגדים לבנים, ולראשם זר פרחי שדה ריחני. להכנת זר קיצי רתמנו את ליה ומיטל מ"שוזרות הולכות", ששוזרות זרים מקסימים לכל אירוע. השזירה שלהן היא קלה ולא מתאמצת, והן הכינו מדריך מזורז לשזירת זר קסום.
אז הנה, הציצו בתמונת וכך תכינו זר מושלם לילד ולכם, צעד אחרי צעד:
1. יוצרים לולאה קטנה באחד מצדיו של חוט ברזל (עובי 0.6, להשיג בחנויות פרחים או יצירה).
2. חותכים מראש 10-15 מקטעים מסליל דבק ייעודי ('פלורל טייפ', להשיג בחנויות פרחים או יצירה).
3. אוגדים מקבץ קטן של תפרחות באורך 4 ס"מ, ממקמים אותו מיד אחרי הלולאה (תפרחות לכיוון הלולאה, גבעולים ירוקים מנגד).
4. לוקחים מקטע דבק ראשון, כורכים בעדינות נחושה תוך כדיי תנועת מתיחה סביב הגבעול הירוק.
5. חוזרים על הפעולה שוב ושוב עם תפרחות שונות
6. יש להקפיד על הדבקה יסודית של הטייפ בכל מקטע ומקטע.
7. חשוב לשמור על כיווניות אחידה- כל התפרחות הצבעוניות פונות לכיוון הלולאה.
8. חוזרים על הפעולה כמעט עד סוף החוט, משאירים 3-4 ס"מ חשופים.
9-10. יוצרים לולאה נוספת מהקצה החשוף וכורכים סביב אזור הקיפול מקטע דבק אחרון.
11. משחילים בין הלולאות סרט משי/חוט ראפייה, ליצירת מעגל שלם וקשירה סביב הר
ולקינוח: איך אי אפשר בלי בלינצ'ס
ואם כבר שבועות, איך אפשר בלי מתכון חלבי ממכר: אנחנו מתכוונים לבלינצ'ס משגע.
מרכיבים (10 מנות):
לבלילה:
2 ביצים
כף סוכר
כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה מומסת
כוס חלב
כוס קמח
1/4 כפית מלח
מעט שמן, לטיגון
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות סוכר
כפית קינמון או גרדת לימון או סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המלית, מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
2. מכיסים את הבלילה: מערבבים ביצים, סוכר, תמצית וניל, חמאה מומסת וחלב למסה אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שאין גושים בכלל.
3. מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצקים מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מרוחה על כולה. מטגנים כשתי דקות, והופכים. מוציאים לצלחת, וממשיכים עם שאר הבלילה.
4. מניחים בצד עד לקירור מלא.
5. מורחים את הבלינצ'ס במלית (משאירים מעט שוליים). מגלגלים, מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר.
קרדיטים:
הפקה וסטיילינג: "הביתה"
צילום: הגר דופלט
שתיים, עיצוב בגדי ילדים
זר פרחים: "שוזרות הולכות"