שירי ובעלה בחרו את המיקום של הבית שבנו בגלל הנוף. שדות חקלאיים וחורשות עצים יוצרים נוף עוצר נשימה וירוק כמו שיש לעמק יזרעאל להציע. כבר בכניסה לבית אי אפשר להתעלם מהסדר המופתי שלו. השאלה הראשונה ששאלנו את שירי היא אם תמיד כל כך מסודר אצלה או שזה לכבודנו. שירי השיבה במונולוג ארוך שמסביר את הצורך הקיצוני שלה לסדר. ובאמת, אין פינה בבית שאינה מאורגנת ומסודרת עד הפרט האחרון, ועם זאת אין תחושה של מוזיאון, להפך. נעים, נוח ומזמין, בייחוד כשקר בחוץ ובפנים אח העצים כבר דולקת, ואש נעימה מחממת את הבית ואת האווירה.
תוכנית הבית נבנתה מבפנים החוצה. בתהליך שירי דמיינה מה היא תראה מחלונות הבית כשתביט החוצה, ועל פי זה תוכננו כל הפתחים. מהסלון וחדר העבודה של שירי נפרש נוף מקסים של חורשת עצים עשירה. פינת האוכל משקיפה לחצר הבית, והחלונות תוכננו כך שאפשר לפתוח אותם, להתכופף ולקטוף מצמחי התבלין בגינה. הבית מוקף כולו במרפסת, ומאפשר לבנות לשחק מסביבו, ולהיכנס או לצאת דרך שלושה פתחים שונים.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- 14 פריטים שיעזרו לכם לצלוח את המחלה בסטייל
- דירת קבלן בהוד השרון שקיבלה זריקת אופי
- 12 מלונות מפעימים בתאילנד
סגול עולה
שולחן האוכל של המשפחה הוא שולחן נגרים ששירי קנתה ביד 2. השולחן עבר שיפוץ ובעיקר הרחבה כדי להיות שולחן האוכל הגדול והרחב ששירי רצתה. זאת הפעם הראשונה שנתקלנו בפתרון אסתטי ופרקטי לאותם מלבנים חסרים במשטח שולחן הנגרים. שירי חתכה מלבנים מותאמים בגודלם, והיא משלימה את החסר בעזרת הקוביות המלבניות והופכת את המשטח לישר. חכם מאוד, לא?
שירי אוהבת סגול! ואפילו מאוד. אנחנו פחות. ובכל זאת, אנחנו אוהבות לראות בבתים שאנחנו מצלמות לבלוג את הביטוי של התשוקות, הכישרונות והאהבות של בעלי הבית, ואצל שירי הצבע הסגול וצבעוניות בכלל משמעותיים ומשמחים.
את המטבח היא בחרה להצניע. אזור העבודה של המטבח מוסתר בקיר וניתן לראות אותו רק כשנכנסים מפינת האוכל, כך שהבלגן נסתר מהעין. צורתו מלבנית, ודרך החלון הגדול נשקף שיח ורדים. שירי מספרת לנו שיום אחד היא נתקלה במזוודה ישנה שסבא וסבתא של גיל בעלה הביאו איתם כשעלו לארץ. במזוודה היא מצאה סכו"ם כסף מהודר עם חותמות המשפחה. היא התחילה לחשוב איך היא מוציאה אותו מהמזוודה וחושפת אותו למבטים, עד שצץ לה רעיון. היא עטפה קופסאות שימורים בתוויות של פעם ובקופסאות הניחה את הסכו"ם.
הכניסה לבית היא מגובה הרחוב, וכדי להיכנס לקומת חדרי השינה, יורדים במדרגות למסדרון רחב שמאכלס גם את פינת המשפחה, סמוך לחדרי הבנות.
בית בתנועה
"תמיד יש לי עוד פרויקט בקנה, משהו לעשות ולשנות", שירי אומרת, "הבית לא נראה לאורך זמן אותו הדבר, בית בתנועה. הרבה פעמים אני מכניסה דברים לארונות ומוציאה אחרים שהתגעגעתי אליהם. עונתית – בקיץ יש דברים רבים שאני מאפסנת כי יותר נעים לי שנקי בעיניים, ובחורף אני מוציאה דברים רבים כדי לחמם את הבית, תמיד יש המון פרחים וקערות עם פירות".
חדר השינה מתוק ואוורירי, מסודר למשעי. אפילו מצאנו מפה מהימים הראשונים של חנות "הביתה" משמשת כחלק מכיסוי המיטה. דלת עץ ישנה הפכה לראש מיטה בעבודת שיפוץ משותפת של שירי וגיל. הם שייפו וצבעו בגוני החדר המרגיעים, והתוצאה ייחודית ומקסימה. גם שידת השרטוטים הישנה והמקורית שהגיעה לכאן מהטכניון שינתה ייעוד וכעת היא משמשת כשידת מצעים, ומונחת בנישה מתחת לחלל המדרגות שבחדר.
מקום לכל דבר
חדר העבודה של שירי, מעצבת פנים, נמצא ממש בכניסה לבית. כמו כל הבית הוא מאורגן ומסודר מאד ועם זאת חם ומזמין. זה גורם לנו לחשוב שהשילוב הזה בין מחשבה על כל פרט, הדגש על סדר ומקום לכל דבר יחד עם הצורך ליצור חלל נעים וביתי הוא הכישרון שלה. החדר מורכב מחלון גדול שצופה אל הנוף, ריהוט שהחליף ייעוד ונצבע, אביזרי וינטג' ועבודות קרמיקה קטנות שבנותיה יצרו.
הגענו לצלם אצל שירי יום אחרי יום ההולדת של תמר, אבל שום דבר לא הכין אותנו לקבלת הפנים החגיגית. על שולחן האוכל היפה עמדו בקבוקים שקופים ובתוכם פרחים צבעוניים, עוגת יום הולדת עמוסה בתותים וארוחת בראנץ' מושחתת. אנחנו לא יכולות לחלוק איתכם את כל טעמי הארוחה, אבל ביקשנו משירי את המרשם של העוגה הקטלנית. למה שרק אנחנו נשמין?
עוגת תותים
לבסיסים:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס + 3/4 קמח
מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים קמח מנופה בתנועות קיפול, מחלקים לשתי תבניות (שירי השתמשה בקוטר 26) ואופים ב-200 מעלות עד להזהבה קלה.
מכינים סירופ משתיים-שלוש כפות ריבת תות, מעט מיץ לימון וחצי כוס מים רותחים (אפשר להוסיף כף ליקר או ברנדי).
למלית:
1+1/2 שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
חבילה אינסטנט וניל
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
מקציפים את השמנת, הסוכר והאינסטנט וניל, מוסיפים גבינה ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית.
פורסים חבילה וחצי של תותים.
להרכבת העוגה:
מספיגים את הבסיס במעט סירופ, מניחים עליו שכבה של תותים ומעל חצי מכמות הגבינה. מספיגים את הבסיס השני ומניחים את השכבות באותו הסדר.
לסיום מסדרים שיכבה נוספת של תותים יפה יפה ומברישים בג'לי תות מעל.
העוגה טעימה יותר למחרת, כאשר הבסיס סופג היטב את הסירופ והטעמים מתמזגים. לטעמנו היא היתה מושלמת. תיהנו!
שירי פלג – עיצוב פנים וסטיילינג
במדור הקודם: דירה תל אביבית של פעם
לכל המדורים הקודמים