קיץ, יולי, חם, מה יותר מרענן מאשר ים כחול ומים צלולים וקרים? זה הזמן לחופי הים התיכון. קצת טריוויה ואז לדברים המעניינים יותר הידעת 1: ישראל היא אחת מ-21 המדינות והאיים השוכנים לחופי הים התיכון. הידעת 2: מדינות הים התיכון שייכות ללא פחות משלוש יבשות: אירופה, דרום מערב אסיה וצפון אפריקה. הידעת 3 (אחרון, אני מבטיחה): המדינות המשתייכות לאזור זה הן איטליה, אלבניה, אלג'יריה, בוסניה הרצגובינה, טורקיה, יוון, ישראל, לבנון, לוב, מונאקו, מונטנגרו, מלטה, מצרים, מרוקו, סוריה, סלובניה, ספרד, צרפת, קפריסין, קרואטיה, תוניסיה.
עוד באתר לעיצוב הבית:
כשאנחנו מדברים על עיצוב פנים, אדריכלות ותכנון ים תיכוני, ברור כי לא ייתכן שהם יהיו זהים במדינות כמו איטליה ולבנון או קרואטיה וישראל, הרי הנקודה הצפונית ביותר של האגן היא האלפים בוונציה, והדרומית ביותר היא מדבר סהרה. אדריכלות מטבעה מתפתחת בהתאם לאזור שבו היא מתוכננת, ותלויה בראש ובראשונה במזג האוויר ובחומרים המצויים בשטח. היא גם תלויה כמובן בתרבות - במקורות הפרנסה ובאורח החיים של התושבים, ולעתים קרובות, כפי שאפשר לראות אצלנו בישראל, גם בשלטונות ובהיסטוריה של המקום (לדוגמה האדריכלות העותמנית אצלנו). החלטתי להקדיש מעט זמן למדינות הים תיכוניות, שבכל אחת מהן סגנון בנייה ועיצוב שונה לגמרי. הנה הראשונה.
יקב וגת באמצע הסלון
את אריאנה אקופינטי (באיטלקית "עיניים מאופרות") פגשתי בטיול בסיציליה לפני שנתיים. כשפוגשים את אריאנה רוצים להיות אריאנה. אריאנה בחורה כריזמטית ויפהפייה העוסקת באחד המקצועות מלאי התשוקה שיש: אריאנה היא בעלת יקב וכרמים והיא עושה יופי של יינות (יש לי עוד בקבוק אחד שלה אצלי באוסף, ואני מתקמצנת עליו). אריאנה היא אחת מבעלות יקבי הבוטיק המוצלחים הצעירה ביותר באזור, וזה לא דבר של מה בכך - המקצוע, עדיין, מזוהה ברובו עם המין הגברי. שלבו זאת עם אזור שופע כרמים ועם גילה הצעיר, וקיבלתם את אחת הטובות בתחום.
אריאנה מתגוררת בוויטוריה, סמוך למודיקה בדרום סיציליה. הבית של אריאנה נמצא באמצע שטחי הכרמים שלה. זהו בית חווה שרובו נשאר אותנטי כמו בימי בנייתו לפני כמה מאות שנים, כולל קירות האבן, רצפת האבן והקרמיקה ואיך לא, היקב והגת, שנמצאים ממש ככה באמצע הסלון ובעבר שימשו בעבר את הייצור בבית.
הבנייה הכפרית בסיציליה היא ברובה ערבוב של סגנונות: ביזנטיים, ערביים ונורמניים. הם אפילו זכו לשם "הסגנון הארבי-נרומני". דמיינו לכם קירות אבן עבים, קשתות רבות, רצפת אבן בזלת וכל שאר התוספות ממהלך השנים. פנו את עצמכם לתמונות. CINCIN.
Arianna Occhipinti בפייסבוק
מרב שדה, מעצבת פנים וכותבת בלוג בנושאי עיצוב
במדור הקודם: שישה כללים לעיצוב חדר המגורים
לכל הכתבות במדור "סימני עיצוב"