חלל ציבורי שמשלב סלון, מטבח ופינת אוכל (או לפחות שולחן אוכל) הוא כבר סטנדרט ברוב הבתים בארץ, גדולים כקטנים, ולשילוש הזה מצטרפים מדי פעם המבואה, חדר עבודה או פינת משפחה באותו החלל. מדובר בחלל רב שימושי: מבשלים בו ואוכלים, מארחים ונחים, צופים בטלוויזיה ומשוחחים. אספנו ארבע דוגמאות לחללים כאלה, מעוצבים בסגנונות שונים - אקלקטי, תעשייתי, נורדי ובוהו שיק - וכולם יפים ומקוריים.
אקלקטי עם גוני כתום
בעלת הבית הפרטי בראש העין ביקשה לשנות את החלל הציבורי ולטפל בקיר בגובה 6 מטרים שנמשך עד הקומה השנייה. המעצבת תהילה רוטבאום עיצבה את החלל - מהכניסה ועד פינת המשפחה הנמצאת במפלס נפרד - בסגנון אקלקטי, שילוב של מודרני ואוריינטלי. גוונים של כתום התווספו לבית בהשראת ציור של עלי שלכת שציירה בעלת הבית ונתלה בפינת המשפחה.
בכניסה לבית הותקנו שידה כתומה מרחפת, מדפים לאוסף המטריושקות וארון מעילים עם דלת משרבייה כתומה. את הקיר הגדול בסלון הוחלט להקדיש לפריטים שבעלת הבית אוספת מרחבי העולם, ועד אז אוחסנו בארונות ובפינות ברחבי הבית. הקיר חופה בטיח דקורטיבי בגון חול-אפרפר כדי ליצור רקע שקט וניטרלי, והותקנו עליו מדפים בצבע עץ טבעי. כדי להבליט את חפצי האמנות נעטפו הספרים בנייר חום. בחלל נתלו שלוש מנורות תקרה עם אהילי קש גדולים ושונים. רהיטי הסלון סודרו מחדש, ובסיסן של הכורסאות השקופות של פיליפ סטארק, שהיה בצבע צהוב בננה, נצבע בגוון אפור בהיר. לכך נוספו כריות, שטיחים, מסכה גדולה של Umasqu שנתלתה על הקיר הגדול וצמחים.
בפינת האוכל הוחלף השולחן בשולחן עץ עגול, הכיסאות רופדו מחדש. והותקנה מנורת תקרה עם אהיל עגול. גם במטבח הוחלפה התאורה והותקן לוח לאוסף מגנטים מרחבי העולם של בעל הבית. בפינת המשפחה הוצאה ספרייה שהקטינה את החלל, ונוספו שטיח, כריות תמונות ומסכות.
מינימליסטי ומלא אור
הדירה שרכש הזוג הצעיר במרכז תל אביב הייתה מוארכת וחשוכה, ומקור האור העיקרי היה חלון הזכוכית בסלון. אדריכלית אפרת וינרב (WE Architects) תכננה מחדש את החלל ובמקום ארבעה חדרים חולקה הדירה לשלושה וחצי: שני חדרי שינה, מרחב ציבורי וחדר עבודה תחום בקירות זכוכית. הסגנון שנבחר הוא מינימליסטי סקנדינבי עם מטבח בצבע דרמטי.
בפתחי החלונות בדירה הותקנו פרופילים מאלומיניום לבן והרצפה חופתה בפרקט למינציה. הסלון עוצב בגוני לבן ואפור בשילוב שולחן המורכב ממשטח עץ אלון ובסיס מתכת שחור. האור הטבעי החזק מרוכך על ידי וילון פשתן בלבן שבור שתפרה אמה של בעלת הדירה. המטבח בנוי בצורת רי"ש עם חזיתות פורמייקה בגוון ירוק עמוק, וצלע הארון הפונה לסלון הותקנו מדפים. במרכז המטבח ניצב שולחן אוכל מעץ בצבע טבעי וסביבו כיסאות עץ צבועים בחלקם בלבן. חלקו העליון של הקיר המפריד בין המטבח לחדר העבודה עשוי זכוכית.
סגנון תעשייתי בדופלקס
בני הזוג שעברו לדירת דופלקס שרכשו מקבלן ביבנה ביקשו מהמעצבת עיצוב עינת תירוש לעצב את הבית בסגנון של לופט תעשייתי. רצפת החלל חופתה במיקרוטופינג על הריצוף הקיים, כדי ליצור מראה של בטון מוחלק, ומדרגות השיש חופו במשטחי עץ ובלוחות פח מחורר שהוזמנו במיוחד ונצבעו בשחור, וגם המעקה נצבע בשחור. משמאל לדלת הכניסה הותקנו מתלים שהותאמו לגובה הדיירים, ומימין הוצב לוקר כתום לאחסון ציוד ספורט.
הסלון רוהט בסלון בספה המורכבת מיחידות נפרדות שאפשר לסדר בצורות שונות והן מרופדות בבדים שונים, ללא בסיס או רגליים ("אתנחתא"). את שולחן הסלון יצר בעל הדירה, שאחראי לעוד פריטים בבית, ממשטחי עץ ממוחזרים על גלגלי ברזל כבדים. המטבח בני בשני פסים מקבילים, וכולל ארונות אפורים, יחידה מעץ אלון ונישות מחופות פח מחורר צבוע שחור. מכשירי החשמל תואמים לסגנון התעשייתי, ועל קיר המטבח נתלתה ברזלי כיריים ישנים. בפינת האוכל חופה הקיר באריחי שעם מולבנים, וחוטי המנורות מתחילים בקיר ונמשכים לתקרה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בוהו שיק של חובבת עיצוב
שיר צפירה, מנהלת לקוחות בדיגיטל, וחובבת עיצוב, מתגוררת בדירת שלושה החדרים בשכונת מונטיפיורי בתל אביב, עם בן זוגה ושתי כלבות. את עיצוב הסלון היא התחילה מספת רי"ש בצבע כחול חזק, שהדומיננטיות שלו הכתיבה את שאר העיצוב. לצד הספה הציבה כורסאות קש של איקאה, דגם פופולרי שכבר לא נמכר יותר, שקנתה מיד שנייה, ושולחן קפה מאיקאה עם משטח זכוכית שצבעה בזהב. את המדפים המוזהבים, במקור מנקסט, מצאה במרקט פלייס, והוסיפה כריות ומקרמה מעלי אקספרס, מג'ינג'ר ומגולף, תמונת אישה שקנתה בדליית אל כרמל, תמונה של פרידה קאלו מהחנות "סופי" בשוק הפשפשים ביפו, צלחת וינטג' מאמו של בן הזוג, מראה מדרך יפו ומנורות מאיקאה.
את פינת האוכל עיצבה בהשראת המסעדה opa בפלורנטין, אחת המסעדות האהובות עליה. את כיסאות הראטן, שראתה כמותם במסעדה ולא הפסיקה לחלום עליהם, רכשה בחנות pick up, ועל השולחן העמידה מראה שקנתה בזארה הום. כחובבת צמחים מושבעת, צפירה מילאה את הדירה בעציצים שהיא אוהבת וחולמת לקחת איתה לבית גדול יותר בעתיד.