"תגידו, זה רק אני או שכל מי שעובר דירה מגלה פתאום שיש לו ציוד ברמה של עוד דירה?!" שואלת עדי הימלבלוי בסרטון באינסטגרם, "כשנכנסתי לבית החדש, היה לי ברור שאני צריכה להפוך אותו לחמים ונעים יותר, אבל בעיקר - הייתי חייבת טונות של מקומות אחסון לכל הדברים שלי (שלדעתי הם פשוט מתרבים לבד)". הדירה החדשה, היא אומרת בסרטון, היתה ריקה לגמרי – קירות לבנים ואפס אחסון, והמטרה היתה למצוא משהו שיהפוך את החלל לביתי, חמים וייתן פתרונות אחסון.

מעצבת הפנים איילת שבו, שעיצבה להימלבלוי את ביתה הראשון, נרתמה למשימה. "הבית הראשון היה בית פרטי, יציב, בית שהוא ממש צב", היא מספרת, "עוטף, מוגן, כזה שלא ממהר לשום מקום. ואז היא עברה וקראה לי שוב כדי שנעשה את זה בול, אבל הפעם בדירה חדשה, עם צרכים אחרים, גודל אחר, ואותו דיוק שהיא אוהבת". הימלבלוי עברה לדירת ארבעה חדרים בהרצליה, לאחר הפרידה מבעלה.

השתיים הגיעו לנקודה הקריטית לדבריה של שבו – קיר הטלוויזיה. קיר טלוויזיה הוא הבמה המרכזית של הסלון, זה מה שתמיד מתבוננים בו, ולכן הוא צריך לעבוד גם אסתטית וגם פרקטית.

<< לכל הכתבות בערוץ living 

>> טרנד חיפוי הקיר נמאס עליכם? כל האפשרויות לעיצוב קיר משגע בבית

זה לא חדר במלון: הצצה לבית הכלא המעוצב בעולם


איך גורמים לקיר כזה לעבוד נכון?

לדברי המעצבת, קודם כל, מבינים מה הוא צריך להכיל ואיך הוא משפיע על החלל כולו. "בדירה של עדי זה היה ברור - זה קיר שצריך להיות יפה, חכם, ולשלב אחסון בלי להרגיש כבד מדי".

לחלק העליון נבחרה פורמייקה בגוון לבן מלוכלך, לא בוהק מדי, כדי לתת חמימות ולמנוע השתקפויות מסיחות דעת בזמן צפייה.

 

בחלק התחתון: מגירות מפורניר עץ, עם רווח אוורירי בין החלקים, כדי להימנע מתחושת “קיר מגושם”.

בין לבין: שולב גוף חימום דק לאווירה חורפית בלי לפגוע בקו הנקי של הקיר.

ובצד ימין: מדפים פתוחים לצד ארון זכוכית לכלי בית, כדי לשמור על קלילות ולתת מקום לפריטים שמוסיפים אופי.

יחד עם צוות אייקון דיזיין, קיר הכוח בסלון קם לחיים אחרי שלושה שבועות. הקיר עובד כי הוא לא "קיר עם טלוויזיה", היא מסבירה, "זה קיר שמאזן בין עיצוב לשימושיות, כזה שתפור בדיוק לצרכים של מי שגר בבית". בדיוק מה שהימלבלוי רצתה.

 

תכנון ועיצוב: אדריכלית איילת שבו