"אני אוהב לשפץ ולשדרג דברים וזה התחביב שלי", מספר איתי חנו, שחיפה בעץ את קיר בסלון בבית של אמו. "אמא שלי רצתה להוסיף טאץ' של עץ לקיר", אומר חנו ומוסיף שבעל מקצוע ביקש כ-4,000 שקל לעבודה. לדבריו, קורות עץ חתוכות (לטות עץ) יקרות ולכן הוא העדיף להשתמש בפולימר דמוי עץ שמחירו כ-80-100 שקל, תלוי בגימור.
חנו ואמו החליטו לחפות חצי קיר שנמצא מאחורי הטלוויזיה בסלון. "בגלל שהפאנלים הם באותו קו עם הקיר, מה שמכונה 'קו אפס עם הקיר', לא היה צורך להוריד אותם. אמא שלי החליטה שהיא רוצה שזה יכסה את הפאנל שיראה יותר יפה", הוא מסביר.
כדי לחתוך את הקורות צריך למדוד את גובה הקיר, וחנו מסביר: "אם התקרה לא ישרה יש צורך למדוד בנקודה הראשונה ובנקודה השנייה ברווח של 16 ס''מ, לסמן ולחתוך. מספרתי את החתיכות כדי שלא אתבלבל".
בשלב הבא הוא עשה חריצים על הקיר במברג שטוח. "החריצה מגדילה את שטח המגע בין הדבק לחיפוי. ללא חריצה של הקיר, הדבק נתפס רק על השכבת צבע, ועם הזמן יכול להתנתק וליפול", הוא מסביר, וממליץ ליצור בקיר כמה שיותר חורים. לאחר מכן יש לנקות את הקיר במטאטא ולהוריד את שכבת האבק ושאריות טיח.
על הקיר הנקי הוא מרח דבק - הוא ממליץ להשתמש בסופר 7 או דבק מסוג סיקה - והדביק את חתיכות העץ בזו אחר זו. "כל חתיכה החזקתי דקה-שתיים עד שהיא נתפסה", הוא אומר.
עלות הפרויקט הייתה 1,020 שקל: 12 חתיכות פולימר דמוי עץ שמחירן 80 שקל לאחת (960 שקל), ושתי שפופרות דבק (60 שקל לשתיהן). לדברי חנו, מחירו של עץ הוא פי שלושה ויותר.