עדן גינדי בת ה-21, הצליחה להגשים את החלום שאפילו מבוגרים ממנה עוד לא מעיזים לחלום, ונכנסה היישר לנבחרת מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) כשהיא מקושטת בסינר הזהב המיוחל. הגרמקנודל המפורסם שלה מהאודישן קיבל מחמאות אפילו משגרירת אוסטריה בישראל, ומה שמתאים לה - בהחלט מתאים גם לנו.
אז הצצנו למטבח של החיילת המשוחררת המתגוררת עם הוריה בחולון, כדי להבין איפה כל הקסם קורה, וגילינו ממלכה קטנה וחמה שכולה שלה. "המטבח הוא הפינה שלי", מודה עדן, "הוא אומנם קטן מאוד ושטח העבודה בו מאתגר, אבל בעזרת הטאצ'ים הנכונים הוא מרגיש סופר ביתי וכיף להיות בו".
"דווקא בגלל שהמטבח שלי פחות פרקטי, אני משתדלת לייחס לפן האסתטי חשיבות יתרה. במטבח שמתוכנן בצורה מאתגרת תמיד אפשר לאלתר, אבל מטבח נקי ואסתטי עושה חשק לבשל. אם יכולתי לשנות אותו הייתי מגדילה את השיש כדי לפתוח בצקים בקלות, ומוסיפה תנור וגז ענקיים, זה לגמרי חלום".
מה את הכי אוהבת בו? "ברור שהחלק האהוב עליי במטבח הוא המקרר, שם מתחבאים כל הדברים השווים, לא?".
מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח? "המיקסר שלי, בלי לחשוב פעמיים. אני מתה על בצקים אבל מתעייפת לפעמים מלישות ארוכות. מה רע בקצת עזרה?".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "יש לי וויז׳ן למטבח חלומותיי. כל כך הרבה שנים שאני כבר מתה לעצב את המטבח האישי שלי כשאצא מהבית, יותר מכל דבר אחר. הוא יהיה חייב להיות גדול ומואר, עם אי רחב במרכז ומזווה גדול לאחסן בו את כל השטויות שאני מכינה ומצנצנת כמו ריבות וחמוצים".
מי שוטף כלים בבית? "אני אגלה כאן סוד: המטלה השנואה עליי בעולם היא שטיפת כלים. יש לנו הסכם בבית שאני מבשלת לפי הביקוש ואמא עוזרת לי עם הכלים, שזה מושלם".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "כנראה שהרבה ירקות ומוצרי חלב כמו גבינות קשות, שמנת וחמאה".
ומה בחיים לא יהיה בו? "אין משהו ספציפי שלא יכנס למקרר שלנו באופן קבוע, זה משתנה בעיקר לפי החשק באותו השבוע והעונה".
איזה תבלין הכי שימושי? "אני לא מרבה להשתמש בתבלינים ביום יום, בעיקר בעשבי תיבול טריים ויבשים שאני מגדלת על הגג".
מה המטלה שאת הכי שונאת במטבח? "המטלה השנואה עליי היא חד משמעית לנקות צנטרי זילוף כשאני מכינה קינוח. למה זה לא חד פעמי?".
יש לך ארון ממתקים סודי? "יש לנו ארון ממתקים לא סודי בכלל. בכללי אנחנו בית של אוכל מבושל אבל ממתקים תמיד יהיו בנוסף. אני אישית חייבת שטבלת שוקולד תות תשב בארון אחרת אני לא רגועה".
יש כלי בית מיוחד שעובר איתך בין דירות במטבח או פריט שאת אוהבת במיוחד? "אין לי כלי ספציפי שהולך איתי שנים, אבל אני לאט לאט בונה לי אוסף כלים אהובים".
בתקופת הקורונה המטבח היה פעיל יותר או פחות? "המטבח אצלנו עובד 24/7 גם בשגרה, אז כשכולם היו בבית בקורונה זאת הייתה חגיגה. וכן זה אומר שיש פנקייקים בבוקר ובופה שנסגר רק בלילה".
איך מעודדים הרגלי אכילה בריאים בבית שלך? "אורח חיים בריא זה משהו שכן עולה לפעמים אבל אנחנו לא הופכים סדרי עולם. בסופו של דבר הכל מסתיים באיזון, אוכל מבושל באופן יום יומי והרבה ירקות שאנחנו גם ככה אוכלים בקביעות. אז גם ג'אנק זה סבבה לפעמים".
הטיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי: "הייתי שמחה לתת טיפים לשמירה על מטבח נקי אבל אני האדם הכי מבולגן שאני מכירה. לאות הזדהות אגיד שאני משתדלת לארגן את משטח העבודה אחרי כל שלב משמעותי בהכנה ואז הניקיון בסוף לא הכי נורא".