אריה רוזנשטוק הוא הכל חוץ מעוד משתתף ב"מאסטר שף". לצד הביטחון, הכריזמה והאומץ לבשל מחוץ לקופסה, הוא הגיע גם עם מסר משמעותי יותר מכל מנה שתחשבו עליה. כמי שהתמכר לסמים בגיל צעיר, שוד בנק וכניסה ויציאה מבית הכלא קידם את המודעות לנושא וטען לאחרונה בריאיון ל-mako: "כל אחד יכול להפסיק להשתמש".
בהתאם להיותו האיש שמנהל קהילת פייסבוק בה חברים כ-30 אלף אנשים, "אוכל של אריה באהבה", ושחי את המטבח מגיל צעיר - כך גם המטבח הביתי שלו: קומפקטי, מזמין ומלא בכלים מגוונים שעוזרים להכין את המנה המנצחת שבכלל לא חשבתם עליה. כעת הוא מכניס אותנו למקום שבו כל הקסם קורה (ועדיין חולם על מטבח גדול ומיקסרים מקצועיים).
מה הדבר האהוב עלייך במטבח שלך? "אני אוהב לבשל ולאפות. אני אוהב את המיקסר. המטבח שלי קומפקטי מאוד, הכל נגיש אז הייתי שמח למטבח גדול יותר אבל זה מה שיש ועם זה אני מסתדר יופי".
אם היית יכול, היית משנה בו משהו? "לא, הייתי רוצה מטבח אחר גדול יותר".
מה המכשיר הכי שימושי במטבח? "שני מכשירים: מיקסר ותנור".
אם היית צריך לדמיין, איך היה נראה מטבח החלומות שלך? "אי של ארבעה מטרים על ארבעה מטרים, משטחי עבודה, מקומות אחסון, תנור מקצועי ומנדפים. הייתי רוצה מיקסרים מקצועיים, זה החלום".
כשאתה מבשל בבית, מי שוטף את הכלים? "פעם אני, פעם בת הזוג. אין לנו דפוס קבוע".
מה המטלה שאתה הכי שונא לעשות במטבח? "אין דבר כזה, אם אני שונא לעשות משהו במטבח פשוט לא אהיה בו. אני אוהב את המטבח שלי ולא משנה מה אצטרך לעשות בו. גם כלים אני עושה הכי טוב שיש ואוהב לעשות. אני פשוט אוהב את המטבח וחייב שיהיה נקי ומסודר. אין מצב שאתחיל יום עבודה בבוקר ולא אשטוף כלים והכיור לא יהיה ריק".
יש לך ספרי בישול ואפייה במטבח? "יש הרבה אבל לא יוצא לי להשתמש בהם. אני משתמש יותר בסרטונים במדיה החברתית כדי לאפות, פחות משתמש בספרים".
כמה שעות אתה מבלה במטבח לאורך השבוע? "תלוי מה יש לי לעשות. המינימום זה שבע שעות ביום כשיש עבודה. אני בעיקר עושה עוגיות מרוקאיות".
מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת במטבח? "זה היה בשנת 1988, עשיתי ארוחת גורמה למלכות היופי של אותה השנה. היה שם פטה כבד אווז עם אגס ביין וברוטב מנגו. בהמשך הגשתי פילה מיניון. זו הייתה ארוחה מטורפת, וזו הארוחה הכי מושקעת שעשיתי".
אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד - על מה לא היית מוכן לוותר? "על התנור. להכין בצק ולעשות חיתוכים אני מסוגל לעשות עם הידיים, ואני חייב תנור בשביל לאפות. אפשר לאפות על הגז אבל זה לא אותו הדבר".
מה חומר הגלם או הכלי הכי יוצא דופן שנמצא אצלך במטבח? "אני משתמש בזעפרן ובסכינים יפניים איכותיים".
יש משהו שאנשים עושים במטבח ויכול להוציא אותך מדעתך? "קרו לי הרבה דברים שהוציאו אותי מדעתי, עפו מחבתות וסירים. כשלא עושים מה שצריך לעשות ואני מבקש, אני מסביר מספר פעמים וזה יכול לשגע אותי".
איך זה מרגיש להיות מודח? "אני אסיר תודה לאן שהגעתי, זה הדבר הראשון. בנוסף, אני מלקה את עצמי רק שעשיתי טעות של מתלמד, התעסקנו בקורנפלקס ולא טחנתי אותו. הייתי צריך וזה שיבש לי הכל. עשיתי מנה יפה מאוד, אבל זהו, התבאסתי וממשיכים הלאה. אני מתבאס שעשיתי טעות כזו".
איך אתה מסכם את החוויה ב"מאסטר שף"? "מדהימה. כל ההפקה היו אנשים מדהימים, לא פגשתי כאלו בחיים שלי. יש שם חיבוק, נשיקה ואתה מרגיש עטוף באהבה כזו גדולה שזה ממש לא מובן מאליו. זו הייתה חוויה שלא הייתי עושה עוד פעם בגלל שזה צילומים ארוכים. היה קשה אבל כיף מאוד, והתוצאה מדברת בעד עצמה. אהבתי מאוד. כשאני מסתובב בשוק אנשים מראים לי אהבה, מבקשים תמונות וזה כיף. חשפתי את עצמי כמו שאני, הכל אמיתי ובלי משחקים".
יש תוכניות לעתיד בתחום הבישול? "אני מתלבט כי יש מספר הצעות, אבל בטוח שאמשיך עם העוגיות. זה הבסיס, וכל השאר הוא בונוס. אני סומך על עצמי ומה שאני יכול לעשות".