היא ריגשה אותנו כבר מהאודישן הראשון, מצליחה לכבוש את ליבנו בכל פרק מחדש ועוד לא התחלנו לדבר על האוכל המטריף שלה שגורם לנו להזיל ריר מול המסך. מנאל איסמעיל, אחת המתמודדות המבטיחות והמסקרנות בנבחרת מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12), הכניסה אותנו למטבח שלה בלוד, סיפרה לנו על איזו מגירה היא נאלצה לוותר כשהילדים שלה גדלו ואיך בשביל לשמור על אורח חיים בריא, היא מכינה הכל (אבל הכל) בבית.
"המטבח שלי הוא מטבח ערבי אותנטי מלא בחומרי הגלם הכי טובים שאנחנו בוחרים בקפדנות", מספרת לנו מנאל וחושפת את הסוד האמתי שמאחורי האוכל המצוין שלה, "אבל את הרוב אנחנו מכינים בבית - את שמן הזית שלנו, זיתים, כדורי לאבנה, אבן יוגורט וזעתר".
למרות כל ההכנות האלו שאנחנו אפילו לא רוצים לדמיין כמה לכלוך הן מייצרות, הניקיון אצל מנאל הוא ערך עליון. "במטבח חשובה לי האסתטיקה ושוב אסתטיקה ורק אחרי זה הפרקטיקה. אני אוהבת לעבוד במקום נקי, יפה, מסודר ומרווח. אני אוהבת את הצבע הלבן כי אפשר לראות את הלכלוך אם מסתתר פה ושם".
מה את הכי אוהבת בו? "אני אוהבת את התנור. הוא ישן מאוד אבל לא בא לי להיפרד ממנו".
מה היית משנה בו? "את הכיור ליד החלון".
מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח? "הגז, כל השאר אני עושה בידיים שלי, אני אוהבת עבודת נמלים".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "מטבח החלומות שלי יהיה גדול מאוד, הכל מנירוסטה ויש בו את כל הכלים והמכשירים ואי באמצע. אני רוצה לחלק אותו שצד ימין יהיה לעוגות וקינוחים וצד שמאל לבישולים".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "גבינה, לאבנה וירקות".
ומה בחיים לא יהיה בו? "חזיר".
איזה תבלין הכי שימושי? "ראס אל חנות ובהרט".
מה המטלה שאת הכי שונאת במטבח? "לקלף בצל, זה גורם לי לאין סוף דמעות".
יש לך ארון ממתקים סודי? "פעם היה לי ארון ממתקים סודי, אבל מאז שהילדים שלי גדלו הם עושים חיפושים בכל הבית ומוצאים את כל פינות המסתור והמחבוא".
יש כלי בית מיוחד שעובר איתך בין דירות במטבח? "יש מטחנת אבן עתיקה שעוברת מדור לדור".
בתקופת הקורונה המטבח היה פעיל יותר או פחות? "המטבח שלי לא הפסיק לייצר אוכל, עוגות וממתקים. מנת הדגל שלי היא מסאחן, במיוחד בקורונה".
איך מעודדים הרגלי אכילה בריאים בבית שלך? "אני בעד הרגלי אכילה בריאים, אני מנסה כמה שיותר לבשל אוכל בריא ולא לקנות מוכן, וגם לא לאכול בחוץ הרבה. פיצות מכינים לבד, כשבא לנו הופכים את הבית לפיצרייה וכשבא להם שווארמה אני הופכת הבית לשווארמיה".
ולסיום, הטיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי: "לנקות כל יום ולא לדחות למחר. לעשות כלים לאחר סיום הפעולה ולהשתמש בחומץ לניקוי ברזים וזכוכיות".