כששואלים את איתי דגן, מתמודד חצי הגמר של "מאסטר שף" (הקרב הגדול הערב, אחרי החדשות, קשת 12), איך הוא מדמיין את מטבח החלומות שלו, אפשר להרגיש דרך התשובה את התשוקה שלו לאוכל. הוא מדמיין כל פרט ופרט, חולם אותו באופן מדויק ומצייר אותו בראש, בדיוק למידותיו. זה לא מפתיע, כי כשמסתכלים עליו מבשל על המסך, בלתי אפשרי לפספס שמדובר בסוג של גאון קולינרי. הוא הביא אל העונה הנוכחית את הקול של הדור הצעיר של הבשלנים, אלו שלקחו את האוכל הביתי שאנחנו רגילים לראות והפכו אותו ל"פיין דיינינג".
כבר מההתחלה הוא מיצב את עצמו כאחד המתמודדים החזקים, כשהיה היחיד שכמעט והצליח לעקוף את השף דוויד פרנקל בתחרות על הפטריות. דגן חי ונושם אוכל ומאז שהתחילה התוכנית כבר הספיק לעשות לא פחות משלושה פופ-אפים ושיתופי פעולה. כמו בטלוויזיה, גם במטבח הפרטי שלו הוא לוקח אוכל פשוט ובעזרת טכניקות מיוחדות, הופך אותו ליצירת אומנות, ועדיין - הוא היה שמח לקצת יותר מקום עבודה.
מה הדבר האהוב עלייך במטבח שלך? "הכיור, כי יש בו הרבה מקום לשים כלים. כשרק עברנו לדירה הזו מבאר שבע, הייתי באורות. פתאום הייתה לי מגירה ענקית לסכו"ם, ועוד מלא שטח אחסון למזווה והשיש היה גדול יותר. הבעיה היא שלאט לאט זה גרם לי למלא את המטבח בעוד ציוד וחומרי גלם, אז היום כבר אין איפה לשים והרחבתי את השטח שלי גם לסלון".
אם הייתה לך את האפשרות, מה היית בוחר לשנות בו? "אני ממש רוצה מטבח פתוח לסלון. הרבה פעמים מגיעים חברים ואני רוצה להכין דברים אבל בגלל שיש קיר שמפריד בין הסלון והמטבח, אני לא כל כך יכול לבשל ולהיות עם החברים בו זמנית, אז הייתי רוצה לפתוח ולעשות אי. בתכל'ס, הייתי פשוט בונה מטבח עם יותר שטח אחסון ויותר שיש".
מה המכשיר הכי שימושי בשבילך במטבח ולמה? "בלנדר מוט. אני פשוט משתמש בו כמעט כל הזמן – זה עוזר לי להכין את הקינוחים, לטחון רטבים לפסטות, לעשות איולי וכל פעם אני מגלה עוד שימושים מחדש, כמו למשל לכתוש תבלינים".
איך נראה מבחינתך מטבח החלומות שלך? "מטבח וינטאג׳ מודרני. אני ממש רוצה מטבח גדול עם המון אור שמש טבעי. שיהיה שיש ויהיה לי מקום לכל המכשירי חשמל שאני אוהב, בלי צורך להסתיר אותם כל פעם כי אין מקום. כיור ענק כזה עם ברז מגניב, במרכז יש אי שיש עליו קרן אור ישירה ומקום לגז כדי לבשל ועם זאת, מספיק מקום לשבת עליו ל-6-8 אנשים. יהיה בו גם כיור קטן, והכל באווירה של בית חם. נגיעות של עץ וצבעים נעימים ורגועים ואת הצבעוניות והחיים נביא דרך הכלים ומוצרי החשמל".
מי שוטף כלים בבית אחרי שאתה מבשל? "בעבר זה היה בעיקר תחום האחריות של לירן, בת הזוג שלי. זה הסכם די נוח כי אני מבשל והיא שוטפת כלים. לאחרונה כשאני מבשל יותר, אני משתדל כמה שאפשר לעשות את זה בעצמי".
מה המטלה שאתה הכי שונא לעשות במטבח? "מתקשר באופן ישיר, וזה לשטוף כלים ולסדר אחר. 'מאסטר שף' מהבחינה הזאתהייתה תוכנית מושלמת בשבילי".
איזה ספרי בישול ואפייה נמצא אצלך על המדף? או בעידן המודרני, אחרי אילו בלוגרים אתה עוקב? "אני עוקב אחרי המון בלוגרים ובלוגריות באינסטגרם. את כל הדרך שלי בבישול, התחלתי מתוכניות טלוויזיה, אז כמובן שגורדון רמזי, נייג׳לה לואסון, עומר מילר, מיכל אנסקי והיום רשימת הבלוגרים לא נגמרת. מבחינת ספרים, יש לי ספר בישול טורקי שלירן קנתה לי ליום הולדת. יש בו מלא מידע על כל המטבח הטורקי והיסודות שלו עם מלא מתכונים. עוד ספר שקיבלתי כשהתקבלתי לנבחרת של אורי מאיר שנקרא התססה מקומית".
כמה שעות אתה מבלה במטבח בממוצע לאורך השבוע? "זה ממש משתנה. יש לי שבועות עמוסים שבקושי יוצא לי להכין משהו, ויש שבועות שאני כל יום אהיה במטבח לפחות שעה".
מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת אי פעם? "אני אוהב לחגוג יום הולדת עם חברים ולעשות ארוחה גדולה כזו עם מלא יין וקוקטיילים. לפני כמה שנים עשיתי ארוחה יוונית והכנתי ביחד עם חברה טובה מאות עלי גפן, פיתות יווניות אחת אחת, מלא מטבלים וממרחים, גירוס עוף, דג וקבב ועוד קינוחים ודברים טעימים. זה היה כיף ברמות אבל מתיש כל כך".
אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד - על מה לא היית מוכן לוותר? "בלנדר מוט".
מה חומר הגלם הכי יוצא דופן שנמצא אצלך או הפריט הכי מיוחד שאתה מחזיק במטבח? "כרגע יש לי פפאיה מוחמצת שזה מגניב מאוד".
מה אנשים עושים במטבח שיכול להוציא אותך מדעתך? "משאירים את הירוק בעגבניה, את הקצוות של המלפפון, חותכים בצל בצורה הפוכה".
כשעמדת ובישלת במטבח שלך לפני שנה, האמנת שתגיע לחצי הגמר של מאסטר שף? "לרגע לא האמנתי שזה יקרה. מבחינתי בכלל לעבור את המיונים היה בגדר חלום, תמיד אמרתי לעצמי שאני בן אדם רגיל בלי סיפור חיים מיוחד ואין סיכוי שיבחרו בי".