המטבח הוא הלב של כל בית פעיל, ואחד הנכסים החשובים ביותר שלו הוא אזור העבודה והבישול, שזה אומר בדרך כלל משטח השיש ואי המטבח. משטח עבודה מרווח ומאורגן (ואם אפשר אז שיהיה גם אסתטי באופן מרשים, פליז) הוא בהחלט שאיפה ראויה, אבל קשה לא להעמיס עליו את חיי היום יום שלנו – ממטחנת הקפה והנינג'ה ועד לצרור המפתחות ולדואר שבדיוק אספנו. רוצים מרחב בישול נקי ויעיל? הנה 5 דברים שאתם צריכים להרחיק ממשטחי העבודה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הצבע חוזר לככב בבית, כך תעשו את זה נכון

>> החומר הזה יעיל גם להרחקת יתושים, תשתמשו בו

 

מכשירי חשמל קטנים

לאט אבל בטוח השיש במטבח מתכסה במכשירים כמו שייקר, טוסטר, מיקסר ודומיהם. כולם קטנים, יעילים ומשדרגים את המטבח, אבל גם תופסים שטח יקר ויוצרים עומס. בנוסף, הם צוברים אבק ושומן מכל הבישול במטבח ואז צריך להוסיף אותם לרשימת הניקיונות הארוכה. הפתרון הוא להוריד מהשיש את כל המכשירים  שאתם לא באמת משתמשים בהם בתכיפות ולאחסן אותם במקום אחר במטבח, שיהיה נגיש מספיק לשליפה זריזה כשבאמת צריך אותם. זה ישאיר על המשטח רק את מה שנמצא בשימוש יום יוני כמו מכונת הקפה או המיקרו, מוסיף מקום לעבודה ושומר על מראה נקי ומסודר.

מיקסר, מטרפה (צילום: littlenySTOCK, Shutterstock)
כמה אתם באמת משתמשים בו? שווה את המקום על השיש? | צילום: littlenySTOCK, Shutterstock

קוביית עץ לסכינים

קוביית עץ או מתכת לאחסון סכיני מטבח הייתה פעם אקססורי חובה בכל מטבח, ומתנה פופולרית לכל אירוע. עם הזמן מתברר לרוב המחזיקים בקובייה שהיא מגושמת ותופסת הרבה מקום על השיש, שלא לומר מהווה סכנה בטיחותית אמיתית, בעיקר בבית עם ילדים. כן, זה חשוב שהסכינים יהיו נגישים אבל יש דרכים נוספות לאחסן אותם ביעילות ובהישג יד, למשל פס מגנט ייעודי שתלוי על הקיר, או ארגונית סכו"ם באחת המגירות.  

מתקני כלים מיותרים

ברוב המטבחים שמור מקום ליד הכיור למתקן לייבוש סכו"ם שנשטף בו, ולפעמים מצטרף מתקן נוסף – נניח לייבוש כלי בישול, ועוד אחד לכלי אפיה וכבר נוצרת על השיש שורה שלמה של כלי אחסון, שהופכים להיות דביקים ושומניים מיום ליום אם לא מקפידים לרוקן ולנקות אותם. עברו על כל הכלים והוציאו את אלה שאינם בשימוש שמצדיק את השהייה על השיש; רק אתם יודעים בכנות איזה מהם.

מטבח, שיש, מתקן סכינים, מתקן ששת, משטח עבודה (צילום: mama_mia, SHUTTERSTOCK)
פעם הם היו בסטייל, קובייה לאחסון סכינים ומתלה ששת | צילום: mama_mia, SHUTTERSTOCK

ספרי בישול

אם אתם מקפידים לבשל לפי ספרי מתכונים, או מחזיקים בכמה ספרים נוסטלגיים עם המתכונים האהובים של סבתא שיבוא יום ותבשלו בעצמכם, בוודאי תרצו לשמור אותם בהישג יד. אחסון שלהם על השיש יתפוס מקום, יצבור אבק ועלול להכתים או להרוס אותם. עדיף לשים את  ספרי הבישול על מדף קרוב או במקום נגיש בארון המטבח, ולהוציא ולהחזיר לפי הצורך (בינינו, אם אתם זקוקים להם למתכון כנראה שאתם לא משתמשים בהם בתכיפות שמצדיקה אותם על השיש). 

דקורציה מוגזמת

זה נחמד להניח על השיש אגרטל עם פרחים רעננים, קערת פירות גדולה, נרות אווירה, פמוטים ועוד, אבל האם זה באמת המקום הכי נכון עבורם? הגבול בין קישוט לעומס הוא דק, וקל לעבור אותו, וכמו לגבי שאר הפריטים הלא נחוצים על השיש – זה תופס מקום וצובר אבק ושמנוניות דביקה.

מטבח, שיש, עציצים, נר (צילום: stock_studio, SHUTTERSTOCK)
מה קשורים כל החפצים האלה למשטח עבודה? | צילום: stock_studio, SHUTTERSTOCK