אי או דלפק הוא כבר חלק כמעט בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, והמעמד שלו רק התחזק בעקבות השהות הארוכה בבית בשנים האחרונות. האי משמש להכנת אוכל וגם לאכילה, ללימודים, לעבודה ולשיחות, וכמובן שאפשר גם להשתמש בו כמקום אחסון ולהתקין בו ארונות. האי יכול להיות ייחודי ומעוצב, ואם מרימים את העיניים ויוצאים מהקופסה, מגלים שגם החלק שמעליו יכול להיות שימושי, ואפשר להתקין בו קולט אדים או מתקנים שונים לאחסון ותליית כלים וגם לעציצים ולאביזרי נוי. מתקן לתליית כלים מאפשר לאתר אותם ביעילות, אך חשוב להתאים את גובהו למשתמשים, כך שאפשר יהיה להגיע לפריטים השונים בהושטת יד או לכל היותר בעזרת שרפרף או סולם קטן, וכמובן לא לשכוח שגם שם צריך לנקות.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> ת"א: אחרי 6 שנים שיפצו את הדירה במגדלי שרונה
>> חברת דייסון מזהירה מהטיפ הוויראלי לשואב האבק
מתקני תלייה מעל האי במטבח
במטבח בבית שתכנן אדריכל יונתן מונג'ק הותקן מעל האי מתקן מברזל לתליית סירים, כלי ששת ועציצים (עלות: מ-3,000 שקל, תלוי בגודל ובעיצוב).
בפנטהאוז שעיצבו מעיין מנור ורוית רזניק (סטודיו דיטיילס) יש מטבח עם אי מרווח ומעליו מדף מעץ אשה ובו צמחים וחפצי נוי היוצר חציצה קלילה בין המטבח לבין הכניסה לבית.
במטבח שעיצבה דנה מורן הותקן מעל האי מדף ארוך מברזל עם בליטות (ברזל מרוג) ואליו מחובר מתלה, היוצר הפרדה בין המטבח לשאר החלל הציבורי. הדייר, שעוסק באפייה, תלה מעל האי כלי עבודה שמשמשים אותו וכלי עבודה ישנים, בהם ווים מאיטליז וקערות הקצפה, וכן פריטי נוי, כמו פסל קרמיקה בצורת עוף שחוט של האמן איתן גרוס ז"ל. על המדף יש פס לד צבעוני שמופעל באפליקציה ואגרטלי זכוכית (עלות מדף ועמודי ברזל: כ-5,000 שקל).
במטבח שעיצבה סורנה כפיר הותקן מעל האי מתקן תלייה המורכב ממסגרת נירוסטה בשילוב עץ צבוע אפור, רשת מתכת עם וויי תליה בשני גדלים ושרשראות לתלייה בגובה הרצוי. המתקן נקנה בארצות הברית, ומע הכיור תלויה מתקן דומה לייבוש כלים. לדברי כפיר, כדאי לתלות על המתקן כלים הנמצאים בשימוש יומיומי, וכך אין הצטברות אבק (כ-700 שקל למתקן הגדול, כ-550 שקל למתקן הקטן).
בדירת גג בתל אביב ששיפצו אושרי אבירם ודנה קושמירסקי הותקן מעל האי מדף זכוכית במסגרת פליז שבו משולבות גם מנורות. על המדף מונחים כלים וצמחי תבלין.
בר מעל האי במטבח
במטבח שעיצבה עיצוב ענבר מנגד נתלה מעל אי מתקן ברזל שהכין נפח. המתקן מיועד לתליית כוסות יין וכולל מדף לבקבוקי יין (עלות מתקן בהתאמה אישית כ-3,000 שקל).
במטבח שעיצבה לי-את פלד חיות מעל האי מחופה הברזל הותקן אלמנט גדול, גם הוא עשוי מברזל, המשמש לאחסון משקאות ולדקורציה (כ-12,000 שקל).
קולטי אדים מעל האי במטבח
בבית שאת שיפוצו תכננה איריס סוכר הפתח היחיד בחלל הציבורי הוא הוויטרינה בסלון, ולכן היא הוסיפה מעל הכיריים באי קולט אדים שימושי ודקורטיבי (3,500 שקל).
במטבח שתוכנן על ידי עדי ברעם נתלה מעל האי קולט אדים שחור (דגם בלרינה של AIRFORCE איטליה, יבואן גומא סחר) בעל צורה עגלגלה. הוא משתלב המראה עם המנורות במטבח ובפינת האוכל (כ-6,000 שקל).
במטבח שעיצב הנדסאי אדריכלות ינון בן דוד הותקן מעל האי קולט אדים שעוצב במיוחד בהתאם לסגנון המטבח, וכולל גם מדף לאלכוהול (11,000 שקל, "המאוורר" בני ברק).
תאורה מעל האי במטבח
במטבח שתוכנן על ידי הבית של עידה הותקן מעל האי גוף תאורה מפליז בשילוב אהילי זכוכית בחלקו התחתון וצמחייה (כ-3,000 שקל).
בפנטהאוז ששיפצה ריקי שמעוני (סטודיו R.STORY, סטיילינג מירית פיש) הותקן מעל האי מדף רשת מברזל המחובר לעמוד בטון באמצע האי. למדף מחוברות מנורות ועומדים עליו עציצים המוסיפים צבע לחלל (כ-1,200 שקל).
במטבח שתכננה קטי לובין תלויות מעל האי כ-20 מנורות מתכת בשלושה אורכים שונים. בגלל האורך השונה של המנורות, מתקבל מראה שונה מכל זווית. מכיוון שאלו מנורות לד, צריכת החשמל מינימלית (650-350 שקל למנורה, בהתאם לאורך).
View this post on Instagram