כבר מזמן הבנו שהמטבח הוא החדר הכי חשוב בבית. אנחנו מבלים בו את רוב שעות הערות שלנו ועושים בו מגוון פעילויות – מבשלים ואוכלים, כמובן, אבל גם עובדים עם המחשב, יושבים לשוחח עם בני המשפחה, מארחים ואפילו סתם גולשים בטלפון. אבל כל הפעולות האלה הופכות את המטבח לחלל מורכב לעיצוב ולכן כזה שנעשות בו די הרבה טעויות. באתר thekitchn.com שוחחו עם מומחים ואספו את תשע הטעויות הכי מזיקות בתכנון המטבח.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
מרחק שגוי בין המקרר, הכיריים והכיור
"מטבח שמתפקד היטב מאורגן סביב שלושה אלמנטים: המקרר, הכיריים והתנור והכיור", אומרת קיילה היין, המנהלת האמנותית של Modern Castle, חברה הבודקת מוצרים לבית. "אם מציירים משולש דמיוני על הרצפה בין שלושת המרכבים האלה, אורכה של כל צלע במשולש צריך להיות לא פחות מ-120 סנטימטר ולא יותר מ-270 סנטימטר כדי שהמטבח יתפקד בצורה זורמת".
תכנון לא מעשי
לעתים קרובות אנשים מתרכזים בעיצוב המטבח ושוכחים את הלוגיסטיקה, אומר הקבלן מייקל הרשקוביץ. טעויות לוגיסטיות הן, למשל, מחסור במגירות לסירים וכלי בישול ומחסור בשקעים במקומות שבהם רוצים להעמיד את מכונת הקפה או הקומקום. מרכיב נוסף שנוטים לשכוח בתכנון הוא לייעד מקום לפח האשפה, אומרת המעצבת אן דה קוקו. התוצאה היא שהפח עומד חשוף ולא אסתטי או רחוק מהכיור וזה עלול להוסיף ללכלוך ולבלגן בזמן הכנת האוכל והשלטת הסדר אחרי הארוחות.
חלוקה שגויה של התקציב
"תמיד צריך להביא בחשבון את התמונה הגדולה שכמחליטים איך לחלק את התקציב", אומרת היין. "יש שלושה דברים שכדאי להשקיע בהם: הארונות, משטחי העבודה ומכשירי החשמל הגדולים. אלה הדברים שיש להם השפעה גדולה על החלל ויכולים לשנות באופן דרסטי את מראה המטבח".
אין מספיק שטח עבודה
מטבח שאין בו מספיק משטחי עבודה יוצר אתגרים מתמידים. איפה תשימו את הכלים המלוכלכים או תייבשו את הכלים הנקיים? איפה תשימו את קערת הבלילה בזמן שאתם מכינים פנקייקים? "צריך לפחות 60 סנטימטרים משני צדי הכיריים והכיור", אומרת המעצבת רבקה רולאנד.
החומרים לא מתאימים
חומרים שנראים יפה בתמונות לא תמיד מתאימים למטבח משפחתי ופעיל, אומרת כריסטינה מיגואלז מחברת fixr.com. דלפק שיש לבן, למשל, אולי נראה נפלא אבל הוא מתלכלך ונשרט בקלות, וריצוף צפחה פוטוגני אוסף הרבה אבק. "אנשים רבים לא מודעים לכמות העבודה שנדרשת כדי לתחזק חומרים מסוימים, ומגלים שתוך כמה שנים הם נהרסים", אומרת מיגואלז.
העיצוב טרנדי מדי
ברור שאתם רוצים עיצוב עדכני, אבל כדאי לבחור בזהירות, אומרת היין. "שיפוץ המטבח הוא שיפוץ יקר במיוחד ובמקרים רבים יכול להשפיע על ערכו של הבית". למרכיבים הקבועים במטבח (בעיקר ריצוף, דלפקים וארונות) עדיף לבחור באופציות קונבנציונליות יחסית ולעדכן באמצעים שקל לשנות כמו צבע, אקססוריז או כיסאות.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
התעלמות מנושא התאורה
תאורה היא מרכיב מרכזי בעיצוב המטבח אבל לעתים קרובות מתעלמים ממנה. "תוספת תאורה יכולה לתת תחושה שהמטבח גדול יותר ושקל יותר לעבוד בו", אומרת היין.
אין מספיק מקומות אחסון
אם יש לכם מספיק מקום – כדאי לבנות במטבח חדר מזווה לאחסון מזון, כלי בישול וכלי אוכל. אם לא, הקפידו שיהיו מספיק ארונות.
החלל דחוס מדי
אנשים חושבים שחייבים אי במטבח, אבל אם המטבח קטן מדי או שמרבים לארח בו – אי רק יפריע ויקשה על התנועה בחלל.