כשמסתכלים על מתמודדת "מאסטר שף" דנית סופר עובדת במטבח, כמעט בלתי אפשר להאמין שעד לפני שנתיים היא לא ידעה להעמיד אפילו את סיר האורז הכי פשוט. נראה שלמידה מהירה זו תכונה בולטת אצלה, כי להגיע מהמצב הזה, אל 15 הגדולים של התוכנית - זה לא דבר של מה בכך. בפרק ההדחה האחרון, הלחץ הכניע אותה והיא מצאה את עצמה מחוץ לתחרות, אבל זה לא מנע ממנה להשאיר זיכרון של מנות מודרניות, איכותיות ומעוצבות עם ערימות של סטייל, שמשתקף גם בבגדים ואפילו במטבח הלבן והיפייפה שלה. למרות שבפרק הבא (רביעי, אחרי החדשות, קשת 12) לא תשתתף, אין שום ספק שיש לה עתיד גדול בתחום האוכל ואולי גם קצת באופנה ועיצוב.
כשנכנסים אל המטבח של סופר, התחושה שמשתלטת מכל עבר היא הלבן הטהור של הפשטות. סגנון מודרני וחגיגי, שנותן קצת תחושה של כלה (וגם מעלה כמה חרדות ושאלות בנוגע לשמירה על הניקיון). לצד הצבעים הבהירים והמרגיעים, בולטת לה חתיכת ורדרדה של נתח רוסטביף שהיא צלתה עד שלמות לצד תפוחי אדמה, קורנישונים ורוטב חרדל מהמם.
מה את הכי אוהבת במטבח שלך? "אני לא אוהבת אותו".
מה היית רוצה לשנות בו? "החלום שלי בבית שיהיה לי, הוא מטבח ענק עם גז גדול יותר ושני תנורים. המון פעמים אני צריכה לחכות עד שמנה אחת תהיה מוכנה על מנת להמשיך עם המנה הבאה, או שאין מספיק מקום כי אני נוטה להכין כמויות גדולות".
מה המכשיר הכי שימושי במטבח ולמה? "אני מאוד אוהבת להשתמש עם הידיים ופחות במכשירים חשמליים. למרות שאין ספק שמשתמשת לפעמים במוט בלנדר ידני או מערבל מזון, אבל אוהבת להרגיש את האוכל".
איך נראה מבחינתך מטבח החלומות שלך? "מטבח החלומות שלי הוא מטבח ענק עשוי מעץ מודרני , באמצע יש בר עם מלא מקומות ישיבה, מקרר יין ומשטח עבודה פתוח ורחב. התנורים הכי איכותיים בשוק וגז שמתאים לי לבשל 6 דברים במקביל לפחות, מלא בתכשירי מטבח וכלי ווינטג׳ מקרמיקה שאגיש לאורחים שלי, עם כוסות יין יפות".
מי שוטף כלים בבית אחרי שאת מבשלת? "אני שוטפת כלים אחרי שאני מבשלת כמובן אין מנוס".
מה המטלה שאת הכי שונאת לעשות במטבח? "בהמשך לשאלה הקודמת אני שונאת לשטוף כלים".
איזה ספרי בישול או אפייה נמצא אצלך על המדף? "אין לי ספרי בישול במטבח. אני אוהבת לאלתר ולזרום עם מה שמתחשק לי להכין באותו הרגע תוך ניסוי וטעייה, פחות על להסתכל על מתכון ולבשל תוך כדי".
כמה שעות את מבלה במטבח בממוצע לאורך השבוע? "רק היום ביליתי 8 שעות ועוד לא סיימתי. יש ימים שאני מבלה במטבח מהבוקר עד הלילה. תלוי תקופות, בתקופות מבחנים למשל פחות, כשיש לי זמן פנוי יותר זה כמעט כל יום. אני תמיד מחפשת מה להכין לאחרים".
מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת במטבח? "הארוחה הכי מושקעת שהכנתי הייתה ארוחה שהכנתי לאחותי למסיבת האירוסין שלה. הכנתי דינר בסגנון יותר פיין עם מנות דגים נאים מושקעות, סלטים מיוחדים וכדומה".
אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד - על מה לא היית מוכנה לוותר? "סכין כמובן. איך אני אחתוך?".
איך זה מרגיש להיות מודחת שנייה? "קצר מידי. הלחץ כל כך השפיע עלי שלעיתים שכחתי שאני בכלל יודעת לבשל. הרגשתי שאני לא יודעת כלום ולא סמכתי על עצמי בשום צורה. הייתי שמחה להתקדם בתוכנית ולהראות לשופטים, לקהל בבית ולעצמי, שאני באמת יודעת לבשל. אני מרגישה שלא הצלחתי באמת להראות את זה כמו שרציתי".
מה קרה לדעתך שהוביל אותך להדחה? "הלחץ לגמרי. אין ספק שלחץ משפיע עליי בחיים אבל חשבתי ששם אני אסתדר מהבחינה הזו. אני רואה את השידורים וזוכרת כמה הרגשתי חסרת ביטחון. שכחתי מה הן היכולות שלי ועשיתי טעויות כאלה טיפשות בגלל זה. אני מתחרטת על זה כי אני מרגישה שלא הבאתי את היכולות שלי לידי ביטוי, אבל אין ספק שלמדתי כמה זה חשוב לסמוך על עצמך ועל האינטואיציות שלך".
ולסיום – איך את מסכמת את החוויה ב"מאסטר שף"? "וואו, פשוט מדהימה. זו חוויה שלא אשכח אף פעם. אנשים כל כך טובים וצוות הפקה מדהים. מלא עליות וירידות ומסע חוויתי בטירוף".