רעות בן טוביה ובן זוגה עידו ויצמן - היא אדריכלית והוא מתכנת, אוהבים לעסוק בשיפוצי DIY ויש מאחוריהם כבר כמה וכמה פרויקטים משותפים כאלה. בדירה שבה הם מתגוררים זה ארבעה חודשים ברמת גן חסר להם שטח עבודה במטבח, ולכן החליטו להרים פרויקט עצמי נוסף. "ידענו שלשידות החתלה גובה כמעט מדויק של משטח עבודה עם שיש", מסביר ויצמן את ההחלטה לבחור מראש דווקא בשידה שמיועדת לחדר ילדים.

>> לכל הכתבות בערוץ living

>> רץ ברשת: הדרך הגאונית ליצירת מזווה במטבח קטן

>> המסר הנסתר שהועבר בעדכון על מצבה הבריאותי של קייט מידלטון

 

בני הזוג מצאו שידת החתלה במצב טוב מיד שנייה במרקט פלייס של פייסבוק, כך שהמהפך לא הצריך יותר מדי עבודה. ראשית הבריגו החוצה את הידיות שלה, מילאו את החורים בחומר למילוי סדקים בעץ, ולאחר מכן קדחו חורים לידיות חדשות מאלומיניום שחור. את פלטת הפורמייקה הקודמת, שהייתה מוברגת לשידה, פירקו, וגם את הדיקט מאחור. בשלב הבא שייפו את כל האי באמצעות משייפת חשמלית, ואת החלקים בשידה שיש בהם פרטים, כמו מגירות, שייפו ידנית. אחרי השיוף ניקו את השידה מאבק עם מגבונים.

מייקאובר שידת החתלה לפני (צילום: מהפייסבוק)
המודעה של שידת ההחתלה שנמצאה ברשת | צילום: מהפייסבוק

למרות הקרבה בין צבע השידה המקורית לצבע החדש שנבחר, לבן-קרם, בני הזוג החליטו שהוא מתאים יותר לגווני המטבח. "הצבע הישן הרגיש לנו יותר חמים ומתאים לחדרי שינה ופחות למטבח", ויצמן מסביר. הם צבעו את כל האי בארבע שכבות של צבע בגימור משי חלק, והמתינו יממה עד שהתייבש. "לא קל לצבוע שידה גדולה ולהגיע לתוצאה של צביעה אחידה, ללא מריחות וללא טעויות", הוא מעיד על האתגר.

מייקאובר שידת החתלה  (צילום: עידו ויצמן)
טפט לכיסוי הדיקט הגס | צילום: עידו ויצמן

בשלב הבא הם החזירו את הדיקט לשידה והדביקו עליו טפט במראה טרופי. ויצמן: "את הטפט הדבקנו לאט מלמעלה למטה והשתמשנו בכרטיס אשראי כדי להוציא את הבועות. זה לא יצא מושלם, אבל כל המטרה של הטפט הייתה להסתיר את הדיקט של השידה, שיש לו מראה לא גמור. במקור השידה מיועדת לחדר ילדים והיא צמודה לקיר, אבל ברגע שהעברנו אותה למטבח, היינו צריכים למצוא פתרון לחלק האחורי".

עשיתם משהו כדי שהטפט לא יינזק מהישיבה מולו?

"לא עשינו דבר. אם הוא ייפגע, נחליף. זה די זול".

שינוי קטן עושה הבדל גדול

בשלב הסופי הבריגו את הידיות החדשות. "החלפה של ידיות היא שינוי יחסית קטן שעושה הבדל ענק ונותן מיד מראה מזמין יותר והרגשה של מגירות מטבח ולא של שידת החתלה". הם גם הזמינו פלטת לאמי עץ אלון מנגר והבריגו אותה לאי מלמעלה. הפלטה ארוכה מספיק, כדי שניתן להשאיר מקום של 30 ס"מ לישיבה בסגנון בר.

מייקאובר שידת החתלה  (צילום: עידו ויצמן)
הגוון החדש ושינוי הידיות עשו את ההבדל | צילום: עידו ויצמן

לטאץ' הסופי נרכשו כיסאות בר, גם הם יד שנייה. כעת מגירות האי פונות למטבח עם המראה המשודרג והידיות החדשות, וכיסאות הישיבה בצד השני. כך, כשיושבים עם הגב לחלון, אפשר להיות בקשר עין עם הסלון והמטבח. את התוצאה בני הזוג אוהבים מאוד: "קיבלנו אי יפהפה ופרקטי, והגודל שלו – 90X160 ס"מ - מספק לנו עוד משטח עבודה גדול במטבח, ומשמש גם כשולחן אוכל. עבדנו בערבים וזה לקח לנו בערך שבוע של עבודה. למרות הזמן שזה ארך, היה ממש כיף לעשות את זה ביחד והתוצאה שווה את זה".

מייקאובר שידת החתלה  (צילום: עידו ויצמן)
צילום: עידו ויצמן

רשימת מכולת:

* שידת החתלה יד שנייה, מהרשת: 1,200 שקלים.

* ניירות שיוף, "אייס": כ-70 שקלים.

* רולרים ומברשות לצביעה, "אייס": כ-40 שקלים.

* חומר מילוי לעץ WOOD FILLER של טמבור: 28 שקלים.

* 2 קופסאות צבע הידרו אמאייל לעץ ומתכת, לאי: 79 שקלים ליחידה, סה"כ 158 שקלים.

* 7 ידיות מ-temu : 9.5 שקלים לידית, סה"כ 66.5 שקלים.

* טפט מ-shein : 14 שקל לטפט, 4 יחידות, סה"כ 56 שקלים.

* פלטת לאמי, מנגר: 1,800 שקלים.

* 2 כיסאות בר מיד שנייה: 100 שקלים לכיסא, סה"כ 200 שקלים. 

סה"כ: כ-3,618 שקלים

מייקאובר שידת החתלה עידו ויצמן עם רעות בן טוביה (צילום: יוסי ויצמן)
חובבי DIY. עידו ויצמן ורעות בן טוביה | צילום: יוסי ויצמן