המטבח הוא כבר מזמן לא היחידה המוסתרת בבית שרק מבשלים בה, הוא הפך להיות המוקד המרכזי, שבו קורה הכול. ברוב הבתים הישראליים, חלל המטבח משתלב בזה של הסלון וככה עיצוב המטבח הפך להיות חלק מאוד משמעותי בעיצוב הכללי של הבית. כחלק מהטרנד המתהווה, גם המקרר הפך ממכשיר חשמלי פונקציונאלי נטו לרהיט עיצובי המגיע במגוון של חיפויים וצבעים. איך תוכלו לבחור את המקרר המושלם לבית ולמטבח שלכם?
בתרבות הישראלית, שבה המוקד החברתי והמשפחתי נע סביב ארוחות ובישולים, ומצד שני גם הנראות הפכה לתפוס חלק משמעותי בחיינו, יש לנו צורך במקרר עם כל הפונקציות הטכנולוגיות המתקדמות, ושיהיה בעל קוים נקיים ואסתטיים.
לדברי חן ישראלי, מנהל מוצר בהייסנס, יותר לקוחות רוצים שמוצרי החשמל ידברו באותה שפה, כלומר אם לתנור יש חיפוי מזכוכית לבנה גם למקרר יהיה חיפוי דומה. בנוסף, הלקוח הישראלי מבקש לייצר אמירה ייחודית במטבח והוא יותר בררני לגבי מוצרי החשמל אותם הוא רוכש. אם בעבר היה ניתן למצוא בבתים הישראליים מספר מצומצם של מותגים, היום הלקוח מעוניין במוצרים אקסקלוסיביים ומרשימים, מוצרים שיבדלו אותו מן השאר ובד בבד יענו על צרכיו בחסות הטכנולוגיה הטובה ביותר. "מקררי הייסנס נותנים מענה מדויק לצרכים אלו – שילוב של הטכנולוגיות הכי טובות בשוק הנדסת אנוש מתקדמת והעיצוב הכי מבוקש כולם במוצר אחד", הוא אומר.
אז איך ניגשים לבחור מקרר שיתאים למטבח? יש לנו כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם:
באיזה שלב בוחרים מקרר?
אחרי שתבחרו את העיצוב הכולל של המטבח לדוגמא: כפרי או מודרני, בחרו את מוצרי החשמל שאיתם תרצו לאבזר את המטבח שלכם בהתאמה לאופי המטבח, ולפני התכנון הסופי, תוכלו לתת את המידות המדויקות של הנישות של כלל מוצרי החשמל וביניהם המקרר.
מה עדיף: מקרר בחיפוי זכוכית או נירוסטה?
לצד המקררים בצבע נירוסטה שכבר שנים פופולריים, יותר ויותר חברות התחילו לייצר מקררים בחיפוי זכוכית מאחר ולזכוכית יש מראה עיצובי אלגנטי ונקי. חלק מהאנשים נוטים לחשוב שחיפוי הזכוכית רגיש יותר מנירוסטה אך זה לא נכון. זכוכית מחוסמת עמידה מאוד, קלה לניקוי - אפשר לנקות אותה עם ספריי לחלונות או פשוט עם מים, בשונה ממקררי נירוסטה - שם נדרש חומר מיוחד והם יותר רגשים למכות ושריטות. לחיפוי זכוכית יתרונות רבים הן בהיבט העיצובי והן בהיבט הפרקטי.
מקרר בעל 2 או 4 דלתות?
הטרנד הרווח במקררים כיום הוא 4 דלתות, משנה לשנה הביקוש למקררים אלו הולך וגדל. המעבר למקרר 4 דלתות נובע בין היתר מהסיבה שהנישות למקררים בדירות חדשות ומטבחים חדשים מיוצרות בסטנדרט שמתאים למקרר 4 דלתות (בין 95 ס"מ למטר), בנוסף, הנפחים הגדולים יותר מגיעים במקרר 4 דלתות - בין 570-650 ליטר המתאים למשפחה של 4-5 נפשות בממוצע.
מקפיא עליון או תחתון?
מקפיא עליון נפוץ יותר במקררים בעלי 2 דלתות, לעומת מקפיא תחתון שנפוץ בין היתר במקררים בעלי 4 דלתות. למקררי 4 דלתות יתרונות רבים על פני מקררים קונבנציונליים בעלי מקפיא עליון: היתרון הגדול הוא שהחלל העליון אחיד וגדול יותר, בחלק מהמקררים ניתן גם למצוא חלוקה נוחה וחדשנית יותר בין שטח האחסון בדלתות המקרר למקרר עצמו, כמו גם תאי אחסון ייעודיים לפירות בדלת המקרר - גישה חדשנית המאפשרת אחסון נוח ויעיל. המקפיא מחולק לשניים, יש בו 3 תאים ומגירות, החלוקה נוחה והנראות טובה לעומת מקרר בעל יחידת הקפאה הומוגנית, בו מאוחסנים כל המוצרים בתא אחד גדול.
מקררים קונבנציונליים בעלי אלמנט קירור (מאייד) אחד, עובדים באופן כזה שבו היחידה שמייצרת את הקור מותקנת במקפיא, ומזרימה קור לשאר חלקי המקרר. בזמן שהקור זולג מתא ההקפאה לתא הקירור, המוצרים הקרובים לתעלות הקירור נוטים לקיפאון. חשוב לוודא לפני רכישה שלמקרר יש לפחות שני מאיידים, כך שכל חלק במקרר נשלט בנפרד ומתנהל באופן עצמאי - מה שתורם לשמירה על טריות המזון ומאריך את חיי המדף שלו. במקררים המצוידים בטכנולוגיה זו, ניתן לייצר בידול בין תאי ההקפאה ולהתאים את הטמפרטורה הרצויה לאופי המזון המאוחסן.
איזה מקרר יתאים לכם מבחינת צריכת החשמל?
בחלק מדגמי המקררים בעלי 4 דלתות קיימים מדחסי אינוורטר. צריכת החשמל של מדחסים אלו חסכונית באופן משמעותי, היות והמדחס יודע להתאים את אופי עבודתו לצורכי המקרר בכל נקודת זמן. בשונה ממדחסי אינוורטר, מדחסים רגילים עובדים בשיטת on/off, וכשמם כן הם: או שהם עובדים ב-100 אחוז (כלומר עבודה בשיא הצריכה) או שהם כבויים לחלוטין, אין להם מדרגות צריכה בין לבין. מדחס אינוורטר יכול לנצל בין 10 אחוז ל-100 אחוז מהיכולת שלו במידת הצורך ובהתאם לדרישת המקרר וזאת על מנת להגיע ליעילות אנרגטית מיטבית. בדרך זו החיסכון השנתי בצריכת החשמל יכול להגיע ל-30-35 אחוז.