בפרויקט יוקרתי של פנטהאוז על הים, ביקשה המעצבת רונית שיסמן להשיג מראה חם, אלגנטי ויוקרתי שהמטבח הוא לבו. המטבח תוכנן בחלק האחורי של הבית כדי שמי שייכנס יראה אותו מיד. ובצדק - החומרים במטבח מיוחדים מאוד – לדלתות המטבח נבחר עץ אשוח, בשילוב של ספזוליני (הספזוליני היא אבן מלאכותית המתמזגת עם אלמנטים מתכתיים) שהיא יותר קרה ומתכתית, עם שילוב של אבן טבעית יפהפייה.

"רציתי חומר טבעי, מעין מונומנט, פסל, שיהיה גם מעניין מבחינת נראות וגם פרקטי פונקציונלי", מסבירה המעצבת, רונית שיסמן, "האי עשוי מחומר ייחודי בשם ספזוליני, בייבוא בלעדי של מטבחי סמל מאיטליה, ומעבר לכך ביקשתי ליצור מטבח מצד אחד אותנטי וטבעי ומצד שני מראה מודרני שנוצר בזכות ערבוב חומרים בין החם לקר".



>> לכל הכתבות בערוץ living
שיסמן מסבירה שאפשר לייצר אי כזה, בעל קימורים, רק באבן טבעית ולא משיש סינתטי. "אפשר לפסל ולחבר את החלקים באבן טבעית. המטבח ובכללותו האי יוצרים יחד מראה מיוחד וטבעי שמונח בשלמותו. זה ויז'ן עיצובי". בתוך האי, שאורכו כ-3 מטרים ורוחבו כ-1.2 מטרים, הוטמעו מוצרי חשמל, ובצדו הפנימי תוכננה נגרות. המחיר, אגב, היה 150 אלף שקל.
את מקום הישיבה מיקמה שיסמן בצד התלוי של האי, כדי שיראו את העיצוב של השיש, שהוא כמו סלע חצוב מההר. "האבן מאוד חזקה ועמידה", היא אומרת, "אך על אבן טבעית אי אפשר לעשות שימוש בכל חומרי הניקוי, קצת יותר רגיש".
מרכז האירוח של הבית
"האי הוא האלמנט המבוקש ביותר בתכנון מטבחים. הלקוח תמיד מחפש אי", תורמת מניסיונה סברינה תותחני, מעצבת מטבחי סמל ומבעלי החברה, "הוא כה פופולרי כי בתקופה הנוכחית המטבח הפך להיות המרכז של הבית והאי הוא מרכז האירוח. האי מייצר הפרדה בין חללים, מאפשר אירוח יומיומי, ומאפשר לנו להיות חלק מהאירוע תוך כדי הכנת האוכל , כיבוד או ארוחה. גם כשמכינים את האוכל, המבשל לא מנותק והוא מול האורחים או בני המשפחה".



לדבריה, בתקופה האחרונה צברו פופולריות החומרים הטבעיים, המספקים מראה אותנטי ויוקרתי. השימוש בחומרים של אבן טבעית, שימוש במתכות, נירוסטה, אלומיניום על כל גווניו או כזה שעבר תהליך כימי, עצים שעברו השחמה בתנור, שאינם יוצרים גוון אחיד, יוצרים ממד נוסף. "האי שתכננו עבור רונית שיסמן הוא אי עם שילוב של שיפועים, קימורים, שנותנים לו את הנפח והתלת ממד, במידות פרופורציונליות, המאפשרות צורה אסתטית כך שלא ייראה מגושם ולא ירחיק אותנו מהאורחים ובני המשפחה". לאורך השנים האיים גדלו, כיוון שמשלבים בהם גם כיור וגם כיריים וגם אזור לישיבה, כולל משטחי עבודה, משטח אכילה ובישול, היא מסבירה, איים גדולים יכולים להגיע גם לאורך של שבעה מטרים.



משטחי הגרניט פורצלן הם המשטחים המדויקים ביותר, מאחר שהם עמידים, אפשר לחתוך עליהם, אפס ספיחה ואפילו אפשר לשים עליהם דברים חמים ישירות מהתנור והגז", מוסיפה גל נרדי, סמנכ"לית השיווק של LAMIMAM ישראל, "ברמה העיצובית זה מאוד תלוי בעיצוב של הבית והנראות. לרוב צבעי התבלין למיניהם, צבעי החול וגוני הקפה הם הפופולריים בבית הישראלי. האי חלק אינטגרלי מהמטבח. יש מטבחים קטנים יותר, שבהם על האי ממוקם הכיור, הכיריים ומקומות ישיבה. יש איים רק לישיבה וכמשטח עבודה. לפעמים הפוקוס נמצא על האי. הריצוף שקט, פרקט עדין, גוון אבן רגוע, ארונות מטבח חוליים, ואז רוצים לתת איזו אמירה עם משטח אי דומיננטי".
תגובות