מעטים האנשים שכשאתה דורך על סף דלתם, אתה מרגיש באופן מלא את הנוכחות שלהם בכל פרט. כזה בדיוק הוא הבית של ראיה אריקה מיריאן, משתתפת העונה הנוכחית של "מאסטר שף", שאת ההילה הייחודית שלה אפשר לזהות מקילומטרים. את השופטים היא כבשה כבר במנה הראשונה שהכינה, של קינוח שוקולד בצורת לבבות עם מגוון שכבות וטעמים ומאז - היא לא עוצרת.
השורשים היווניים והשנים של טיולים בעולם, ניכרים בכל פינה ובמגוון המזכרות ברחבי הבית. עיצוב חופשי ואותנטי עם תקרות גבוהות ומרשימות בבית קרקע בפרדס-חנה השקטה, הם בדיוק השילוב שמבליט את אלמנט השקט והאלגנטיות שמלווה את מיריאן.
הטבע מציץ מכל חלק של הבית בצבעים חומים וירוקים, זרי הפרחים שנקטפו ישר מהגינה, יחד עם קערת פקאנים טריים מהעץ מבהירים בדיוק את הנישה שאיתה הגיעה לתחרות: בישול אורגני, נטול חומרים מעובדים ומבוסס תזונת על.
מה את הכי אוהבת במטבח שלך? "האוכל. אני מכינה אוכל עשיר בירקות ורכיבים מלאים, מעט רכיבים מהחי ועשיר בעשבים ותבלינים".
מה היית רוצה לשנות בו? "למה לשנות משהו שגורם לאנשים להיות שמחים, מוקירי תודה ומלאים?"
מה המכשיר הכי שימושי אצלך ולמה? "בתקופה הנוכחית של חיי, הייתי אומרת שהמכשיר לטיגון באוויר. חמותי נתנה לי אותו השנה ואני אוהבת את הוורסטיליות שלו. הוא חוסך לי המון זמן במטבח וכשמשתמשים בו כמו שצריך הוא באמת לוקח את האוכל לרמה הבאה עם כל האפשרויות שלו".
איך נראה מבחינתך מטבח החלומות שלך? "יותר בר-קיימא, עם גינה שיש בה ירקות טריים, עשבים וחומרי גלם בהכנה עצמית לאורך כל השנה. כמובן שאורחים יבקרו באופן יומי כדי לחלוק את הכל".
מי שוטף כלים בבית אחרי שאת מבשלת? "אני זאת שמבשלת בבית, אבל כשאנחנו עושים ארוחות משפחתיות בעלי שוטף את הכלים בשמחה".
מה המטלה שאת הכי שונאת לעשות במטבח? "לא אוהבת לשטוף כלים ולנקות את המטבח אחרי שביליתי שעות בהכנת ארוחה. ברור שאני עושה את זה בכל מקרה, כי אני גם חולת ניקיון ואוהבת מטבח מתוקתק".
איזה ספרי בישול או אפייה אפשר למצוא אצלך על המדף? "מגוון רחב של מטבחים מכל העולם. אני בדרך כלל לא משתמשת במתכון עד הסוף, אלא רואה בהם יותר השראה".
כמה שעות את מבלה במטבח בממוצע לאורך השבוע? "אני במטבח כל יום, לפעמים מכינה שתי ארוחות מלאות. אז מבלה בערך 3 שעות ביום פחות או יותר, תלוי מאוד במה שאני מכינה".
מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת? "אני הכי אוהבת לבשל בימי שישי. זה לבלות את היום במטבח בהכנות של ארוחות טעימות למשפחה ולאורחים שלי. תמיד יהיה מבחר על השולחן של סלטים, מנות עיקריות, חלה ביתית, קינוח ועוד הרבה פינוקים".
יש לך שני מטבחים בבית, אחד ראשי ואחד אחורי. למה משמש כל אחד? "נכון. אנחנו משתמשים במטבח האחורי כדי לעשות הכנות למנות בשריות או כדי לנהל ארוחות גדולות יותר או אירועים שאנחנו מארחים".
אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד - על מה לא היית מוכנה לוותר? "לא הייתי מוכנה להיפרד מהבלנדר שלי. אני מכינה איתו שייק כל בוקר, רטבים ואלמנטים חשובים בכל המנות שלי".
ולסיום, לאיזה מטבח את יותר מתחברת - היווני או הישראלי? "איך אפשר לבחור? שניהם חלק כל כך יפה ושלם במטבח שלי. לא מפרידה ביניהם".