מתכננים מטבח חדש? קודם כל, תתחדשו, זה אמנם תהליך מאתגר, אבל משתלם ואפילו כיף גדול. מן הסתם תקדישו חשיבה רבה לתכנון מקומות האחסון במטבח החדש, וחשיבה ספציפית למיקום של כלי האוכל שלכם. לפחות בכל מה שקשור לאחסון צלחות ולקערות, שתופסות שטח לא קטן יחסית לכלים אחרים, יש כמה טיפים – שיתאימו גם למי שרוצה לסדר את המטבח הקיים שלו בצורה יעילה יותר.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> אייקונית: מציצים לדירה של עדי חבשוש
>> כפר עזה: התנאי של הקיבוץ לזוג שרצה לבנות בית
באתר livingetc המליצו המקצוענים על הדרכים הטובות ביותר, לדעתם, לאחסן במטבח את כלי האוכל שנמצאים בשימוש יומיומי:
1. ארונות עליונים
כשזה מגיע לפרקטיות, מעצבי פנים ומומחי ארגון מסכימים בדרך כלל שאחסון כלים בחצי העליון של המטבח זה הרעיון הטוב ביותר. אמנדה וויס, מייסדת חברת ארגון הבית Urban Clarity ממליצה על ארונות עליונים כי הם נמצאים בגובה העיניים ובהישג יד: "אלה הם הפריטים השימושיים ביותר במטבח שלך, משהו שאתה תופס מספר פעמים ביום - אתה רוצה להיות מסוגל לגשת אליהם מבלי להתכופף."
שימו לב שארונות עליונים סטנדרטיים לא תמיד מתאימים במידותיהם לאחסון צלחות. מעצבת הפנים אליזבת פ. לורד-לויט מציעה להגדיל את עומק הארון ל- 33-38 ס"מ כדי לאפשר אחסון של צלחות וקערות בגדלים שונים, וגם במיקומים שונים בתוך הארון. מעצב הפנים רודולף דיזל מוסיף המלצה על ארונות עם מדפים מתכווננים שמאפשרים להתאים את החלל ביעילות בהתאם לגודל הכלים, ובמטבח קיים אפשר להשתמש בארגוניות ניתנות להוספה, למשל כמו מדפי צלחות מדורגים.
2. מגירות עמוקות
אם אתם מחליטים לאחסן את כלי האוכל בחלק התחתון של המטבח, מגירות עמוקות הן רעיון פרקטי במיוחד עבור צלחות כי אפשר לערום הרבה מהן, בכל מיני גדלים. אפשר גם להפריד ולהגדיר אזורים במגירה באמצעות יתדות, ארגוניות או אביזרים ייעודיים אחרים. המיקום המומלץ ביותר למגירה כזו היא ליד מדיח הכלים – לפריקה קלה ומהירה ממנו של הכלים והעברתם למיקום נגיש ונוח במיוחד לשימוש.
3. מדפים פתוחים
טרנד מודרני במטבח הוא "לצאת מהארון" ולהציג את הכלים במדפים פתוחים. האם זה גם יעיל? ארטם קרופובינסקי, מומחה לעיצוב פנים ומייסד סטודיו Arsight חושב שבהחלט כן, אם עושים את זה נכון. "מדפים פתוחים מציעים גישה קלה לפריטים ויכולים להפוך מראה יומיומי לתצוגה תוססת שמוסיפה אותנטיות לחלל, למשל באמצעות סט כלי קרמיקה יפים. החיסרון הוא שמדפים פתוחים צוברים אבק והם וכל הכלים שעליהם דורשים תחזוקה שוטפת". גם מעצבת הפנים אליסון גאריטו, מייסדת Allito Space, אוהבת את הקונספט של תצוגה על מדף פתוח: "זו הדרך המושלמת להוסיף אישיות וצבע למטבח שלך, שגם מאפשרת לפנות מקום בארונות ובמגירות הסגורות לפריטים מכוערים יותר״.
4. מתלים לצלחות
צלחות לא חייבות להיות מאוחסנות במצב שבו אנו משתמשים בהן – הן יכולות גם "לעמוד" זו אחר זו על גבי מתקן או מדף עם אלמנט שיחסום אותן מנפילה. " אם המקום בארון מוגבל , מתלים תלויים או מתלי צלחות צמודים לקיר יכולים להיות פתרון אחסון פרקטי", אומר מעצב הפנים רודולף דיזל. "מתלים אלה יכולים להתאים לצלחות, כוסות או ספלים, ומשמשים גם לתליית סירים ומחבתות. שימוש במתלה תלייה כחלל ארונות יכול להוסיף נופך דקורטיבי למטבח שלכם".
מי שמעדיף מטבח מינימליסטי יותר יכול לשלב אלמנטים כאלה בתוך הארונות. קרופובינסקי: "למי שחושש מהמראה של מתלה כלים עמוס, מדפי כלים משולבים בתוך ארונות הם הגשמת חלום. הם מקלים על אחסון מאורגן ומספקים מקום נסתר לייבוש ואחסון כלים מיד לאחר השטיפה".
5. חללים לא מנוצלים
אם אתם מעוניינים להפוך את האחסון במטבח קיים ליעיל יותר, חפשו את הכיסים הקטנים בחלל שאין בהם שימוש – אולי הם יתאימו לאחסון של כלים שונים. ארטם: "זה יכול להיות החלל שמעל המקרר, מתחת לחלון או התקן ארון פינתי מותאם אישית - המקומות הלא שגרתיים יכולים להפוך לשטח נדל"ן יקר ערך". ואמנדה וויס מסכמת: "לפני שתחליטו היכן יהיו הכלים שלכם במטבח, פתחו את המדיח והעמידו פנים שאתם פורקים אותו", לאיזה ארון הכי קל להגיע? שם תאחסנו את הכלים היומיומיים שלכם".