רגע אחרי שנפרד מהסינר והפך למודח הראשון של נבחרת "מאסטר שף" (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12), ביקרנו בבית של אבנר רוזנטליס ביפו, ומצאנו ממלכה מלאה בסטייל, חפצי אומנות ומטבח של מאסטרים.
רוזנטליס גר בבית עות'מאני עתיק בשכונת עג'מי, עם נוף יפהפה של הנמל. בעבר הבית שימש כסטודיו של אביו הצייר, משה רוזנטליס, ורוזנטליס הבן שומר בקנאות גם היום על יצירותיו של אחד מגדולי האומנים בישראל. שנה לאחר שאביו נפטר הוא פתח את "בית רוזנטליס" שמציג את עבודותיו של הצייר, ולפני כארבע שנים סגר אותו לקהל הרחב ומאז מתגורר שם. הוא נמצא באותו תחום מקצועי ועובד כסוחר אומנות, ולאחר שגילה את אהבתו לבישול הוא מכין מטעמים במטבח מאובזר ומיוחד, שמזכיר קצת פס של מסעדות.
"המטבח שלי קטן מאוד אבל מאורגן ונוח, גם כשמכינים ארוחה לשישה אנשים", מספר רוזנטליס. "המטבח חייב להיות הכי פרקטי שאפשר, אבל זה לא מונע ממנו להיות אסתטי. אני הכי אוהב בו את הכיריים המקצועיות. האמת היא שאני אוהב הרבה מאוד דברים במטבח שלי, מהסכינים ועד המחבתות והסירים, התרמומיקס, מכונת הגלידה, סירי הלחץ הדיגיטליים ועוד".
מה היית משנה בו? "הייתי מוסיף מנדף".
מה המכשיר הכי שימושי במטבח? "התרמומיקס - זה בלנדר על עם מלא פונקציות".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "היה לי מטבח כזה כשגרתי בבית פרטי - מטבח כמו של מסעדה. קומבי סטימר, להבה של ווק, גריל ופלנצ׳ה וכמובן מנדף מקצועי עם ארובה, פילטרים נגד זיהום ועוד".
מי שוטף כלים בבית? "כולם וכמובן גם המדיח".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "הכול - ירקות, פירות, גבינות, מיץ לימון סחוט, טחינה, בירות ועוד הרבה. הפריזר מלא בצירים (בקר, עוף, ירקות ודגים) ורוטב עגבניות. דגים טריים קפואים, וודקה וקרח".
ומה בחיים לא יהיה במקרר? "גוויות".
מה התבלין הכי שימושי? "מלח ופלפל".
מה המטלה שאתה הכי שונא במטבח? "לקלף בצל ולשטוף ולייבש ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה וכדומה)".
יש לך ארון ממתקים סודי? "הארון הסודי שלי הוא בר והגילטי פלז׳ר שלי זה וויסקי".
בתקופת הקורונה המטבח היה פעיל יותר או פחות? "המטבח היה פעיל יותר ביג טיים, מנת הדגל הייתה עטלף ממולא בוויטמין D", הוא צוחק.
איך מעודדים הרגלי אכילה בריאים בבית שלך? "אנחנו אוכלים אוכל בריא 90 אחוז מהזמן. הרבה ירקות, הרבה דגים, בלי פחמימות פשוטות וכו׳".
טיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי: "המטבח נשאר מסודר רק אם מחזירים למקום כל מכשיר וכלי בישול בתום השימוש. מה שגורם הכי הרבה לכלוך זה מים - צריך להקפיד לשטוף כמה שיותר דברים (ירקות, פירות וכו׳) בפעם אחת. בזמן הכנת אוכל כדאי לשטוף כל הזמן את הכלים שמשתמשים בהם".