אחד הדברים החשובים להתאקלמות טובה אחרי תקופה ממושכת ברילוקיישן, הוא להשתקע בבית כיפי, מרווח וחמים. מתמודדת מאסטר שף, תאיר מורדוך, גיא בן זוגה ושלוש בנותיהן חזרו אחרי שמונה שנים במזרח הרחוק היישר לבית חלומות באחת השכונות השקטות בתל אביב, הנמצא בקו ישיר לים. הדבר השני שיכול לעזור בהתאקלמות הוא הגשמת חלום פרטי והשתתפות בתכנית בישול. לכבוד הפרק במאסטר שף שישודר היום אחרי החדשות (קשת 12), הצצנו למטבח המבריק של מורדוך וחזרנו עם טיפ אישי משנה חיים, רמז: הוא נמצא ממש בסוף הכתבה.
"המטבח שלי מעוצב ככה שכל דבר בו הגיוני", משתפת תאיר, "אני אוהבת הרבה מכשירים על השיש, ושהכל נוח ונגיש. אסתטיקה חשובה לי, אבל גם נגישות ויעילות. הכי חשוב לי שיהיה הרבה אור בכל מקום שבו אני מבשלת".
מה את הכי אוהבת בו? "אני הכי אוהבת שהוא מואר, ושיש בו מקום לי ולשלוש הבנות שלי לבשל בו יחד".
מה היית משנה בו? "אני ממש חייבת גז יותר חזק, ומאוד בא לי טאבון טוב לאפייה בחום חזק".
מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח? "ה-Kitchenaid, יש לי גם את כל התוספות שלו, לגלידה ולפסטה. מבחינתי אף מטבח לא שלם בלעדיו".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "מטבח החלומות שלי ישלב בין שני מטבחים, קדמי ואחורי, שחלק מהדברים עושים בחלל נסתר מהעין, כמו טיגונים וכדומה, וחלק מיועד יותר לאירוח".
מי שוטף כלים בבית? "ביום יום כולנו שוטפים כלים, לאורך כל היום. בארוחות גדולות גיא שוטף ואז הוא גם מבריק בסוף את כל המטבח עם אקונומיקה. כן, גיא קצת חולה ניקיון. אגב, גיא גם מסדר את המגירות והארונות, כי רק הוא יודע לסדר אותם כמו שהוא אוהב".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "הכל, גבינות טובות, ממרחים שאני מכינה וגם כאלו קנויים וירקות. אין תבשילים, אני מבשלת כמעט כל יום אוכל חדש".
ומה בחיים לא יהיה בו? "אוכל מקופסאות שימורים".
איזה תבלין הכי שימושי? "אני מתה על פפריקה חריפה ועל כפיר ליים".
מה המטלה שאת הכי שונאת במטבח? "לנקות את הגז".
יש לך ארון ממתקים סודי? "אני מכורה לשוקולד לינדט, מוכנה לאכול את זה בוקר, צהריים וערב. בכללי, תמיד אעדיף שוקולד. גם בצילומים של מאסטר שף, לא משנה איזה אוכל היה, לי היה שוקולד בארון".
יש לך כלי בית מיוחד שעובר איתך בין דירות? "יש לי סט של כלים שקניתי ביפן שמיועד למרכז השולחן, ואני מארחת איתו המון".
בתקופת הקורונה המטבח היה פעיל יותר או פחות? "עד הקורונה גיא עבד בחו"ל, נסע כל יום שני וחזר בשישי, אז לא בישלתי כל יום. אבל מאז הקורונה, המטבח פעיל 24/7. מנת הדגל שלי היא קארי תאילנדי עם עוף או צמחוני".
איך מעודדים הרגלי אכילה בריאים בבית שלך? "אני מבשלת כמעט כל יום, ואנחנו נמנעים מאוכל מעובד, משומר וכו'. אני גם משתדלת לשלב הרבה ירקות במטבח שלי, בזמן האחרון אני מתייחסת לירקות כמו אל בשר, גם בבחירה שלהם, וגם בכבוד שלי לטיפול בהם".
ולסיום, מה הטיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי? "הטיפ שלי זה להחזיק גיא בכל בית, בחיים לא הייתי מגיעה לכזאת רמת ניקיון וסדר בלעדיו. אבל אנחנו גם מכורים למגבונים הלחים למטבח, ומשתמשים בהם בכמויות מסחריות".