בטח כבר נחשפתם לתופעה המוכרת מהטיקטוק, שבה מרוקנים אריזות או מגירות ומסדרים אותן מחדש במקום ייעודי בבית. לכאורה פעולה מיותרת, שהרי המוצר כבר מגיע ארוז ומוכן לשיבוץ בארון, אבל מתברר שעומדת מאחורי העניין משמעות מעבר לצורך באסתטיקה. המיקום המחודש יוצר מעין "הצגה" שמעלה את האטרקטיביות של אותו מוצר, שהוא לעיתים שחוק ומאוס. מיכל הקטנה עושה את זה קבוע למוצרי הניקיון שלה, ועוד רבים אחרים מרוקנים ארונות ומסדרים אותם מחדש. השליפה, הארגון החוזר והאסתטיקה מקבלים עכשיו פנים חדשות, ולא תאמינו איפה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> שום דבר במראה הבית הצנוע הזה לא מסגיר מה יש בתוכו
>> רמת השרון: שיפוץ לדירת תמ"א עם מטבח שובר שגרה
View this post on Instagram
פריג'סקייפינג (Fridge-Scaping) הוא טרנד חדש של סידור וארגון מקררים. לא, לא מדובר במדריך מינימליסטי פרקטי לארגון מסוגנן ופונקציונלי, אלא בתופעת רשת שהופכת את פנים המקרר למעין מיצב אמנות: המוצרים מוצאים מהאריזות המקוריות שלהן, מונחים ברחבי המקרר והמגירות בסדר מופתי, כשהם מוצגים כמו בחנות (או מוזיאון), ומלווים בקשקשת של אביזרי מסיבות, פרחים, פרפרים, שקיות מתנה ממותגות ומה לא.
לינדזי מ-lynziliving@ הכינה את המקרר שלה להאלווין ולא חסכה בתיבות עם גבינות צהובות, צמחי תבלין וירקות באגרטלים ועציצי קרמיקה מצוירים בצבעי החג, קצת שלדים ומסכות, כמה דלעות וכמובן ממתקים בקופסת חרס.
המגזימים יותר לקחו את העניין לנקודת קיצון רומנטיקנית ויצרו ממנו "פרידג'רטון" (Fridgerton), קישוט של המקרר בהשראת סדרת הדרמה התקופתית "ברידג'רטון", שעקבה אחר עולמה התחרותי של החברה הגבוהה בלונדון – והכול במטרה לייפות את האוכל והמקרר: החלב נמזג לקנקנים בצבעי פסטל עם פיתוחים בטקסטורה מובלטת. מסגרות קטנות, מוזהבות ותקופתיות, מוצאות את דרכן למדפים הקרירים, ואם תגזימו תוסיפו גם פסלוני אבן, רצוי מלופפים בסרטים. פירות וירקות מאוחסנים בסלסלות ולא חלילה במגירה שקופה חסרת אופי, וכדי להוסיף טאץ' אליטיסטי גם יש ספר במקרר. קערות קרמיקה צבעוניות בצורות וגדלים שונים הן מקום האחסון המיטבי למצרכי המקרר השונים. חללים שנותרו ריקים מתמלאים בזרי פרחים בתוך אגרטלים, ותיבות תכשיטים הן המקום המדויק ביותר לשוקולדים בתפזורת.
View this post on Instagram
מתברר שהייתה זו בלוגרית ויועצת עיצוב בשם קתי פרדו שהגתה לראשונה את המונח "Fridge-Scaping". בפוסט באינסטגרם שלה כתבה ביולי האחרון: "לאחרונה יצר איתי קשר עיתונאי ממגזין אוכל ויין על משהו שכתבתי עליו לפני 13 שנה בבלוג שלי! כנראה שטבעתי את המונח Fridgescaping שקיבל חיים חדשים משלו בטיקטוק ובאינסטגרם. הפוסט שלי מראה איך הפכתי את החלק הפנימי של המקרר שלי לקצת יותר יפה על ידי שימוש בקערות וינטג' לפירות וארגונו בצורה מושכת אך עדיין פרקטית ופונקציונלית. חשבתי לעצמי כמה פעמים ביום פותחים את המקרר ולמה שהוא לא יהיה יפה בפנים. אני נוטה לאהוב דברים יפים אבל עדיין צריך שזה יהיה פונקציונלי". פרדו הוסיפה לגבי האופן בו משפיעני המדיה החברתית היום לקחו את זה הרבה קדימה ועשו Fridgescaping לפי נושא: "לא אצטרף לדרך הזו של סידור המקרר, אבל אני מעריצה את היצירתיות וכושר ההמצאה שלהם".
View this post on Instagram
בעוד פרחים יכולים לשמור על טריותם בקור, כמו שנעשה בחנויות פרחים, באתר של רשת Fox News ציטטו מומחים שאמרו כי האומנות הוויראלית של קישוט פנים המקרר עלולה להיות מסוכנת בריאותית וכי הצבה של אורות, מראות ומסגרות עלולה לקדם צמיחה של חיידקים - חלק גדול מהמזון מתכלה ומזדהם ועלול להעביר אלרגנים, והחפצים עצמם עלולים לשאת חיידקים, לשחרר כימיקלים ולבוא במגע עם פריטי מזון. לכן יש לזכור שמקרר מיועד לאוכל ולא לחפצים אחרים.
אז יש מי שחושב שזה המקום המבריא והפורה להוציא את היצירתיות החוצה ולבטא את עצמו, ויש כאלה שמוציא אותם מדעתם לראות כך את המקרר בבית והם מתלוננים על הפרעה בגישה לאוכל. בין אם זה מקל על החיים או מוטרף לגמרי, בפעם הבאה שאתם שולחים חברים לפתוח את המקרר ולקחת משם משהו, אולי תחשבו על המקרר שלכם קצת אחרת.