היא אחת המתמודדות הבולטות והמסקרנות ביותר של נבחרת מאסטר שף (הערב, שני, אחרי החדשות בקשת 12), והמנות המיוחדות שלה זכו לא פעם לביקורות מהללות מהשופטים - סיכת ההצטיינות שקיבלה לגמרי יכולה להעיד על כך. אז הצצנו לבית של חופית סרמילי במגדלי נאמן שבתל אביב כדי לראות איפה כל הקסם קורה, גילינו מטבח קטן ומאורגן מלא בטעמים והתיאבון שלנו נפתח.
היא גרה עם בן זוגה אדם בדירה שכורה ולכן לא תכננה את המטבח, אבל הוא מסודר ונקי בדיוק לטעמה של המאסטרית. כמו שכבר גילינו בתוכנית, לחופית חשובות גם האסתטיקה וגם הפרקטיקה, וכך גם הבית שלה מאורגן בקפידה ומלא בטאץ' אישי שמכניס צבע וחיים לדירה.
מה את הכי אוהבת בו? "אני הכי אוהבת במטבח שיש בו מספיק ארונות".
מה היית משנה בו? "את הגודל, הייתי רוצה יותר שטח עבודה".
מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח? "המיקסר, אבל הכי הכי שימושיים המכתש והעלי".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "מטבח החלומות שלי הוא מטבח חיצוני עם חלונות גדולים שמשקיפים אל פרדס ותרנגולות חופש שבגינה, מובנה משיש עץ ונירוסטה. המטבח מצופה באבנים ירושלמיות עתיקות ומאובזר בטאבון וכיריים עם אש גלויה, אש מעצים ולא מגז, וכמובן שטח עבודה גדול. פשוט חלום".
מי שוטף כלים בבית? "המדיח. לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו, כי חד פעמי זה מחוץ לתחום. אדם עוזר במטלה הזאת".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "קערות של פירות וירקות שאפשר לחטוף לנשנוש".
איזה תבלין הכי שימושי במטבח שלך? "פלפל שחור שלם טרי שנכתש במקום עם מכתש ועלי".
מה המטלה שאת הכי שונאת במטבח? "לנקות תבניות עם מסיר שומנים. אני אף פעם לא אופה או צולה בתבניות חד פעמיות. אני אופה או צולה בתבניות זכוכית, נירוסטה או קרמיקה, וזה מצריך ממני לנקות לפעמים כתמים שחורים שלא יורדים כל כך מהר".
בתקופת הקורונה המטבח היה פעיל יותר או פחות? "בקורונה המטבח לגמרי היה פעיל יותר. אדם בן זוגי אכל במסעדה כל יום, המנות שהוגשו היו מנות של מסעדה. אתגרתי את עצמי ועשיתי ניסויים במנות שלא הכנתי קודם וניסיתי תמיד להמציא את עצמי מחדש".
איך מעודדים הרגלי אכילה בריאים אצלכם? "יש מבחר של ירקות ופירות, קופסה של עדשים שחורות וגרגירי חומוס מונבטים. לעולם לא נכניס הביתה חטאים, כמו ממתקים, חטיפים מעובדים וכדומה, לכן אין יותר מדי אופציות, אז מכינים סלט עם מונבטים וטחינה או צולים ירקות על הגריל. אנחנו מתים על זה".
ולסיום, מה הטיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי? "לעבוד מסודר, ואם מתלכלך מכשיר חשמלי, כמו התנור - לנקות מיד. לעבוד תמיד עם ידיים נקיות. בנוסף, אני תמיד מבשלת עם חלונות פתוחים, אני לא אוהבת בית חנוק מבישולים".