תינוק חדש במשפחה, בין אם הוא הראשון ובין אם יש לו אחים גדולים, הוא שינוי ענקי לכל בני המשפחה. אנחנו צריכים להתאים את עצמנו למצב החדש וכך גם הבית שלנו, שכעת צריך להכיל אדם נוסף, קטן אמנם, אך בעל צרכים רבים. בין חיתולים ללילות לבנים, הורים רבים מוצאים את עצמם אבודים בתוך ארבעת קירות חדר התינוקות ולא יודעים במה להשקיע, כיצד לסדר אותו, באילו גוונים לבחור ואילו רהיטים לרכוש. אם יש עוד ילדים בבית, חלק מההחלטות קשות עוד יותר, במיוחד כשגודל החלל והתקציב מוגבלים. התייעצנו עם מעצבות פנים וחרשנו את האינסטגרם כדי לתת את כל התשובות ולספק קצת השראה להורים טריים ולהורים לעתיד. מזל טוב, כבר אמרנו?

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> קים קרדשיאן חושפת בפעם הראשונה את החדר של נורת' 

>> בלי לשפשף: השיטה המנצחת לניקוי התנור

הם גדלים כל כך מהר

״הטיפ הכי חשוב הוא שתינוקות גדלים מאוד מהר והופכים לילדים, מה שאומר שהריהוט ייעודי ישמש אתכם מצוין לזמן מסוים ואז הצרכים ישתנו", אומרת מעצבת הפנים נעמה אתדגי. "כך שאין סיבה להשקיע סכומים מטורפים בעיצוב. חשוב להצטייד במיטה ושידת החתלה, והשאר לגמרי מותרות ועניין של נוחות אישית - תחשבו טוב טוב מה חשוב לכם ואל תקנו סתם כי אומרים שצריך״.

לגבי השידה, אתדגי מציעה לקנות בזול ולשדרג באמצעות ידיות שיתאימו לטעמכם ולסגנון החלל. בנוסף היא ממליצה להשקיע ברהיטים שיוכלו לשמש אתכם הלאה, גם כשהתינוק יגדל. ״כורסת הנקה נוחה בעיצוב ניטרלי תוכל אחר כך לעבור לסלון או לפינת המשפחה״, מציעה אתדגי.

חדרי תינוקות, מס' 1, עיצוב נעמה אטדגי (צילום: יונתן תמיר)
עיצוב נעמה אתדגי | צילום: יונתן תמיר

במותג סגל בייבי יצרו עם הסטייליסטית ליאת אשורי קולקציה הנשענת על עיצוב גמיש המשתנה בהתאם לצרכים, הטעם האישי והתקופה. כך, למשל, מיטת ״מנהטן״ יכולה לשמש כעריסה, מיטת תינוק ומיטת מעבר.

חדרי תינוקות, מס' 2 (צילום: יחצ סגל בייבי)
צילום: יחצ סגל בייבי
חדרי תינוקות, מס' 3 (צילום: יחצ סגל בייבי)
צילום: יחצ סגל בייבי
חדרי תינוקות, מס' 4 (צילום: יחצ סגל בייבי)
צילום: יחצ סגל בייבי

יחיד ומיוחד

חדרי תינוקות רבים, כמו חדרי ילדים באופן כללי, נוטים להיות דומים זה לזה ואפילו שבלוניים. כדי לשבור מעט את התבנית הסטנדרטית אפשר להשקיע בפריט או אלמנט אחד בחדר. זה יכול להיות פריט שיוצר במיוחד או בעבודת יד, כמו למשל ציור הקיר בדירה הזו שעיצבה מרב בנר. בני הזוג מתגוררים בדירה שכורה ורצו מראה ייחודי ללא השקעה כספית גבוהה. הם פנו למאייר אבישי לוי, והוא עיטר את הקיר בדמויות רכות ונאיביות.

חדרי תינוקות, מס' 5, איור אבישי לוי, עיצוב מרב בנר (צילום: אבישי לוי)
איור אבישי לוי, עיצוב מרב בנר | צילום: אבישי לוי

בחדר תינוקות שבתמונה יצרה האדריכלית דוגמאות בהשראת הטבע שנחתכו מעץ ומקשטות את הקיר. גם המיטה עוצבה ויוצרה במיוחד מעץ בהשראת עיצוביה של האדריכלית זהא חדיד. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by arq. Ana Luiza Mazini Romero (@codecorarpetite) on

אופציה נוספת היא להשקיע באלמנט שיכול להתאים גם בחדר של ילד בוגר יותר, כמו שעשתה מעצבת הפנים והסטייליסטית קרן גרוס, שעיצבה חדר תינוקות בגוונים ניטרליים ובחרה במנורה מיוחדת וצבעונית המוסיפה שמחת חיים ואופי לחלל.

חדרי תינוקות, מס' 6, עיצוב קרן גרוס - 1 (צילום: שירן כרמל)
עיצוב קרן גרוס | צילום: שירן כרמל
חדרי תינוקות, ג, מס' 7, עיצוב קרן גרוס (צילום: שירן כרמל)
עיצוב קרן גרוס | צילום: שירן כרמל

לו הקירות יכלו לדבר

טפט הוא אלמנט אהוב ופופולרי בחדרי ילדים ותינוקות, ואין פלא – הוא מוסיף אופי, טקסטורה וצבע לחדר במאמץ מינימלי ובדרך כלל בעלות לא גבוהה. בדרך כלל בוחרים בחיפוי חלקי, למשל רק קיר אחד או כמה קירות שרק על חלקם התחתון מודבק טפט. האמיצים יבחרו לחפות דווקא את התקרה. בחדר התינוקות שעיצב ליעד בביתו הוא שילב כוחות עם האמנית רבקה סווניר והיא יצרה טפט בהתאמה אישית בגוונים מונוכרומטיים. ״בחרנו בשחור-לבן כדי ליצור איזון מול כמות הצבעים והטקסטורות שיש באביזרים ובצעצועים בחדרי ילדים. בחרנו בחיות שמזמינות חקירה ואפשר ללמוד עליהן, כאלו שלא ניתן לפגוש בסיבוב רגיל בפארק״, הוא מסביר. 

חדרי תינוקות, מס' 8, עיצוב ליעד יוסף (צילום: אלעד גונן)
עיצוב ליעד יוסף | צילום: אלעד גונן
חדרי תינוקות, מס' 9, עיצוב ליעד יוסף (צילום: אלעד גונן)
עיצוב ליעד יוסף | צילום: אלעד גונן
חדרי תינוקות, ג, מס' 10, באדיבות גולדשטיין גלרי טפט (צילום: יחצ חול)
באדיבות גולדשטיין גלרי טפט | צילום: יחצ חול
 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Crystal Sinclair (@crystalsinclairdesigns) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Two's A Party (@twosaparty_) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Creative Lab Amsterdam (@creativelabamsterdam) on

 

מאחורי דלתיים סגורות

חדר התינוקות אינו שונה מכל חלל אחר בבית וזקוק גם הוא לארונות ומקומות אחרים לאחסון. גם אם זה לא נראה כך כעת, לתינוקות יש ציוד רב, ותכנון מוקפד של מקומות אחסון פתוחים וסגורים יעזור לכם לשמור על סדר וארגון. שידה רחבה שיכולה לשמש גם כשידת החתלה היא התחלה טובה, אך בסופו של דבר אין כמו ארון טוב כדי לאחסן בגדים, מצעים, צעצועים ושלל אביזרים נוספים. בחדר שעיצבה דלית גפן לתינוקת בת שנה תוכנן ארון קיר גדול ששודרג בעזרת ידיות שעם שעיצב ג׳ספר מוריסון. ״הן נעימות לאחיזה ומסגננות את חזית הארון החלקה״, היא מסבירה.

חדרי תינוקות, ג, מס' 11,  עיצוב דלית גפן (צילום: איתי בנית)
עיצוב דלית גפן | צילום: איתי בנית

המעצבת דקלה גלזר בחרה לשלב בארון הסגור מספר נישות פתוחות, חלקן חופו בעץ, המאפשרות גישה נוחה לחפצים יומיומיים וכן תצוגה של פריטים אסתטיים.

חדרי תינוקות, ג, מס' 12, עיצוב דקלה גלזר (צילום: שירן כרמל)
עיצוב דקלה גלזר | צילום: שירן כרמל

אריאלה ענבר עיצבה בחדר של תאומות יחידת אחסון הכוללת ארונות וביניהם שידת החתלה שנרכשה בנפרד במחיר נמוך. בעתיד השידה תוחלף בשולחן כתיבה. ״הקומפוזיציה בנוייה מחומרים יחסית פשוטים אבל שילבתי בהם נגיעות מיוחדות כמו הידיות הצבועות, חלונות העץ והגגות״, היא מפרטת.

חדרי תינוקות, ג, מס' 13, עיצוב אריאלה ענבר (צילום: הגר דופלט)
עיצוב אריאלה ענבר | צילום: הגר דופלט

מתחמם

עד לשנים האחרונות חדרי תינוקות וילדים התאפיינו בדרך כלל בצבעי פסטל במקרה הטוב ותכלת או ורוד במקרה הפחות טוב. לא שיש לנו משהו נגד הגוונים האלה, אבל היום מקובל לבחור בפלטת גוונים ניטרליים, פחות מגדרית וילדותית, שתתאים לאורך זמן. אם אתם פחות מתחברים לסקלת הגוונים הקרירה של שחור-לבן-אפור, אפשר לבחור בגוונים ניטרליים אבל חמימים יותר כמו שמנת, אדמה וכתום, ולהוסיף אלמנטים מעץ ושעם. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by INSPO | MOTHERHOOD (@wildflowerbrunette) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ♡ (@what_eva_loves) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nicole Eachus (@nicoleeachus) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Robert & Christina | Arizona (@newdarlings) on

 

מסקנדינביה באהבה

פלטת הגוונים המונוכרומטית שמתבססת על גווני שחור, לבן ואפור מזוהה עם עיצוב מודרני ומינימליסטי, או במילה אחת: סקנדינבי. הסגנון הזה הפך פופולריים בכל חללי הבית וגם בחדרי הילדים והתינוקות. סתיו ברין, מעצבת פנים המתמחה בסגנון סקנדינבי, בעלת המגזין Crazy Nordic ומקימת קבוצת הפייסבוק ״משוגעים על עיצוב נורדי״, חולקת כמה טיפים: ״בחרו בצבעים מונוכרומטיים היוצרים רקע שקט לשאר הפריטים בחדר. אם אתם מחליטים לצבוע את החדר, בחרו קיר אחד ועליו תעבדו.

"סגנון העיצוב הסקנדינבי שם דגש רב על שימוש בחומרים טבעיים ולכן בחדרי ילדים הנטייה היא להשתמש במוצרים ידידותיים לסביבה, ממוחזרים ואורגניים, וכן לשלב פריטים מעץ, צמחים ובכלל מוטיבים טבעיים, גם בהדפסים ואקססוריז. בנוסף, בעיצוב הסקנדינבי פונקציונליות היא ערך עליון. ניצול החלל חשוב ממש כמו המראה שלו. בחרו רהיטים  רב תכליתיים, קלים להזזה (למשל על גלגלים) וכמובן שימושיים ולא רק יפים״.

חדרי תינוקות, מס' 14, עיצוב ענבל ברקוביץ (צילום: אלעד גונן)
עיצוב ענבל ברקוביץ | צילום: אלעד גונן
חדרי תינוקות, ג, מס' 15 (צילום: יחצ סגל בייבי)
צילום: יחצ סגל בייבי
 
חדרי תינוקות, מס' 16, עיצוב סתיו ברין (צילום: סתיו ברין)
עיצוב סתיו ברין | צילום: סתיו ברין

חדרי תינוקות, ג, מס' 17, עיצוב סתיו ברין (צילום: סתיו ברין)
עיצוב סתיו ברין | צילום: סתיו ברין
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Joanna Maria G. (@joanna_mariag) on

 

היופי נמצא בפרטים הקטנים

בחרתם ארון, שידת החתלה, כורסת הנקה ומיטת תינוק, בחרתם פלטת צבעים וצבעתם את הקירות. כל זה טוב ויפה, אבל החדר עדיין לא נראה שלם. כמו כל חדר אחר בבית, גם חדר התינוקות זקוק לפריטים משלימים - תמונות, מובייל, שטיח, וילון, עציצים ואביזרים נוספים שיעשירו את המראה ויספקו עניין. גם כאן כמובן יש להקדיש מחשבה לצבעוניות ולצורניות של האלמנטים ולאופן שבו הם מפוזרים בחלל. החדר שעיצבו הלל אדריכלות לתינוקת בת שנה וחצי, בת שלישית להוריה, עשיר בגירויים אך לא מהסוג הילדותי והצפוי. החדר מעוצב עם אלמנטים בגוונים רכים ומעושנים המשתלבים היטב עם רצפת ומיטת העץ.

חדרי תינוקות, מס' 20, עיצוב הלל אדריכלות (צילום: עודד סמדר)
עיצוב הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר
חדרי תינוקות, ג, מס' 18, עיצוב הלל אדריכלות (צילום: עודד סמדר)
עיצוב הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר
חדרי תינוקות, ג, מס' 19, עיצוב הלל אדריכלות (צילום: עודד סמדר)
עיצוב הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

משתמשת האינסטגרם שרה היא חובבת פונפונים, בכל הסוגים, הצבעים והגדלים. בחדר של בתה התינוקת היא השתמשה בהם לעיטור הקיר ושילבה בין פונפונים מנייר לכאלו מצמר ליצירת מראה ייחודי ומשמח. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sarah (@step_into_no.17) on

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

עוד אחד, יותר נחמד

הורים רבים מעדיפים שילדים צעירים ישנו בחדר אחד ולא בחדרים נפרדים. לעתים מדובר באילוצי מקום, אבל במקרים רבים זו החלטה ערכית וחינוכית שמתקבלת גם אם יש חדר נוסף פנוי בבית. מעצבת הפנים מיכל וולפסון התבקשה לעצב חדר שינה משותף לילד בן 2.5 ותינוקת בת חצי שנה. ״כדי לעצב חדר לשני ילדים בגיל שונה צריך להתחשב בצרכים של כל אחד בבחירת הצבעוניות של החדר, העיצוב והאבזור, וגם לחשוב על העתיד. בחדר הזה יצרנו מיטת גלריה שכוללת את פינת המשחק, היצירה והקריאה. בעתיד היא תוחלף במיטת קומותיים ואזור המשחק יעבור למקום אחר. כדי לתת לכל ילד בכל זאת את הפינה הכיפית ותחושת השייכות בחדר, אני ממליצה לעצב לכל אחד קיר או  אזור משלו, באותו סגנון כדי לקבל חדר הרמוני״, היא מסבירה.

חדרי תינוקות, מס' 21, עיצוב מיכל וולפסון (צילום: דנה סטמפלר עשהאל)
עיצוב מיכל וולפסון | צילום: דנה סטמפלר עשהאל
חדרי תינוקות, מס' 22, עיצוב מיכל וולפסון (צילום: דנה סטמפלר עשהאל)
עיצוב מיכל וולפסון | צילום: דנה סטמפלר עשהאל

בחדר שעיצבה אורנה מזור לילדה בת 3.5 ותינוק בן שנה וחצי, היא בחרה בצבעוניות מונוכרומטית של לבן ואפור בהיר ובדוגמת ארנבים שחוזרת בכמה אלמנטים בחדר, למשל במדבקות שלאורך הקיר. פינת היצירה מוסיפה מעט צבע ואקססוריז במקומות הנכונים מספקים עניין ואופי.

חדרי תינוקות, מס' 23, עיצוב אורנה מזור (צילום: שירן כרמל)
עיצוב אורנה מזור | צילום: שירן כרמל
חדרי תינוקות, מס' 24, עיצוב אורנה מזור (צילום: שירן כרמל)
עיצוב אורנה מזור | צילום: שירן כרמל
חדרי תינוקות, ג, מס' 25, עיצוב אורנה מזור (צילום: שירן כרמל)
עיצוב אורנה מזור | צילום: שירן כרמל

חברת Uebaa Design הברזילאית מתמחה בעיצוב חדרי ילדים ותינוקות. בחדר הזה נבנה רהיט צבעוני ומקסים הכולל מקום לאחסון ואזור שינה לשני ילדים. הרהיט נבנה סביב העריסה שכבר היתה ברשות הדיירים. בעתיד יוכלו להוציאה ולהחליפה במזרן. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by projetos com ❤ e criatividade (@uebaa_design) on