חדרי ילדים הם המקום הכי כיפי והכי צבעוני בביתכם, אבל באותו זמן הם יכולים להיות גם המבולגנים ביותר: בובות, צעצועים ומשחקים יכולים בקלות להציף את הרצפה בבלגן וליצור מראה של חוסר סדר וארגון. על מנת להימנע מהצורך לסדר את חדר הילדים כל שעתיים או לחשוש מביקורי חברים בחדר, רשת חדרי הילדים עצמל'ה מגישה לכם מספר טיפים שיעזרו לכם לארגן את חדר הילדים.
1. לרדת לגובה של הילדים: חשוב להבין את נקודת המבט של הילד, כאשר הוא פועל בחדרו. נסו לראות את העולם מגובה העיניים שלו. חלל החדר, אביזרי האחסון, הרהיטים והחפצים שלו - כל אלו צריכים להתאים לגובה הילד, לידיו הקטנות ולמגבלות שלו. למשל, דלתות של ארונות ילדים מפריעות לרוב הילדים הקטנים. צעצועים אפשר לסדר בארגזים נמוכים ופתוחים.
2. לשתף את הילד בתהליך: אין ברירה אלא להילחם בדחף הטבעי לסדר הכול לבד. אם הילד לא שותף לתהליך הסידור, הוא לא ילמד לסדר את החדר לעולם. ראו את עצמכם בתור יועץ ארגוני של ילדכם. כיועצים מקצועיים, תפקידכם הוא לבדוק מה עובד כמו שצריך, מה לא עובד, מה חשוב לילד, מה גורם לבעיות ולמה בכלל לסדר את החדר כאשר אתם משתפים את הילד בסידור החדר שלו, יש לכם סיכוי טוב לבנות תוכנית שהוא יבין, יסכים ויפעיל בעתיד. אם הילדים מעורבים בסידור עצמו, הם יבינו טוב יותר את ההיגיון והשיטה מאחורי סידור החדר שלהם.
3. מיון, אחסון ופשטות: חדרי ילדים, במרבית המקרים, הם קטנים מדי, מכילים יותר מילד אחד, ולרוב חסר בהם מרחב אחסון מתאים. החדרים מלאים בבגדים ישנים, צעצועים שאף אחד כבר לא משחק בהם, ולפעמים גדושים בחפצים שלא נמצא להם מקום באף חדר אחר. הפתרון הוא, קודם כל, למיין. התחילו בבגדים: מה שלא מתאים, עף החוצה, לגבי צעצועים, כל אלו שכבר התיישנו או אינם מתאימים לגיל הילד, הולכים לקופסת ארכיון, אפשר לאחסן אותה במקום מבודד, שאינו מפריע לילד לשחק. ילדים גדולים יותר יכולים להשתמש באמצעי אחסון גבוהים יותר, כגון מגירות ושידות אחסון בהן ניתן לאחסן את החפצים והצעצועים.
4. מסדרים מלמטה-למעלה: מכיוון שכל הילדים נמוכים יחסית, מתחילים לסדר חדרי ילדים מלמטה. ככל שמתקדמים בתהליך הסידור, חושבים על המקומות הגבוהים-יותר. רוב הצעצועים והחפצים צריכים לגור במדפים נמוכים, מגירות נמוכות, או במיכלי אחסון על הרצפה. המקומות הגבוהים מתאימים לחפצים שבהם לא משתמשים הרבה. אחד הפתרונות המתאימים לאחסון גבוה הינו שימוש במדפי עץ מעוצבים עליהם יכולים הילדים להניח ספרים ומשחקי קופסא, שיוספי גם טאץ' עיצובי לחדר הילדים.
5. פונקציונאליות: המפתח ליצירת חדר ילדים מסודר ומאורגן הינו עיצוב פונקציונאלי - כלומר, שימוש ברהיטים ליצירת פינות מוגדרות שלכל רהיט יהיה תפקיד: פינת יצירה וכדומה. רכישת מיטת ילדים מוגבהת למשל יכולה לעזור בארגון חלל חדר הילדים , שכן ניתן לסדר ארגזים וקופסאות מתחתיה.
6. הרגלים טובים: גם לילדים עצמם ישנו תפקיד חשוב ברכישת הרגלים של שמירה על סדר וארגון החדר מיד לאחר סיום השימוש בחפצים, כדאי להקנות לילדים הרגלים אלא מגיל צעיר יחד עם שמירה על החפצים והחזרתם למקום בסיום השימוש בהם.