עיצוב פינת העבודה בחדר הילדים הוא דבר חשוב; אמנם אין עירבון לכך ששולחן, כיסא ומדפים מעוצבים יגרמו לילדיכם לשקוד על הספרים והמחברות מדי יום, אבל כדאי ליצור פינה שתעשה להם חשק לפחות לנסות.
אז איך בוחרים את הפריטים הנכונים מתוך ההיצע הרחב, נמנעים מטרנדים ברי חלוף ועומדים בתקציב?
מי רוצה שולחן וינטאג'?
הכי חשוב להגיע מוכנים, עם רשימה מפורטת של הצרכים והאילוצים. שאלו את עצמכם מספר שאלות:
1. למי מיועדת פינת העבודה (גיל, מין, גובה)?
2. מה הפונקציות שעתידה פינת העבודה למלא (עמדת מחשב, כתיבה, עבודה, ציור ושרטוט, אחסון)?
3. מה גודלו של המקום המיועד לפינת העבודה, והיכן הוא ממוקם בחדר (בפינה, מתחת לחלון, לאורך קיר מרכזי)?
4. . מהו התקציב העומד לרשותכם?
כדאי לארגן פינת עבודה מסודרת עם שולחן וכיסא מתאימים, כדי להטמיע הרגלי עבודה נכונים כבר מגיל צעיר. "סביבת עבודה טובה צריכה להתאים למידותיו של הילד, וכדאי שתהיה מודולארית כך שתוכל להתפתח יחד איתו", אומר צביקה כץ, פיזיותרפיסט ויועץ ארגונומי באתר דוקטורס. "גובה השולחן צריך להיות כגובה המרפקים של הילד בעת ישיבה זקופה על כיסא, והרגליים צריכות להיות מונחות בחופשיות על הקרקע".
מעבר לכך, אנחנו מבקשים גם ריהוט איכותי, מתוחכם ומעוצב עם התאמה מיטבית לגיל הילד ולצרכים ספציפיים. ברשת "רהיטי דורון" מציעים מגוון שלם של מערכות עבודה ואביזרי אחסון ותצוגה כמו כוורות, משטח נייד לכונן המחשב ומגירות ניידות. טווח המחירים ברשת הוא 1,199-1,950, כולל אחריות לשלוש שנים.
לשולחן הכתיבה יש כיום פונקציות נוספות כמו התרחבות לשולחן מחשב עם מדף נשלף עבור המקלדת, או מקומות אחסון נסתרים. קרן הירשפלד-מילמן, מעצבת ובעלת קרן-ריהוט בוטיק, מציעה קולקציית שולחנות כתיבה מעוצבים בסגנון וינטאג' לכל הגילאים, בטעם של פעם.
השולחנות המעוצבים עשויים עץ מלא בעבודת יד וצבועים בצביעה ידנית אמנותית המעניקה להם מראה מיושן. המעצבת משתפת בכמה כללים שיעזרו לכם לבחור שולחן כתיבה מתאים:
• הקפידו לבחור שולחן בגובה סטנדרטי של 75 ס"מ.
• עומק אופטימאלי עבור השולחן הוא של 80 ס"מ.
• עדיף לרכוש שולחן באורך שבין מטר למטר וחצי, שלא יהיה ארוך ומגושם מדי.
• העבירו את השולחן הרחק מחלון דרומי, אשר קרני שמש חזקות חודרות דרכו בשעות הכנת השיעורים, ומקמו אותו קרוב לחלון צפוני, שם יש אור עקיף ונעים יותר.
האיחסון: תאים קטנים על השולחן
אספקת מקומות אחסון נאותים בחדר העבודה תסייע בשמירה על הסדר וגם תשפיע על יעילות העבודה. חשוב לדאוג שלילדים תהיה גישה טובה אליהם אך שלא יסכנו את ביטחונם; מדפים נמוכים מדי, למשל, עלולים להיות מסוכנים.
המעצבת אלישבע צור ממליצה לשלב על השולחן תאים קטנים עבור מכשירי כתיבה. ספרייה מובנית עם חלוקה לתאי אחסון בגדלים שונים מעל משטח העבודה תתאים לאחסון ולשליפה קלה של הקלסרים והספרים.
אורה הר לב, הקניינית הראשית של רשת IDdesign , מציעה לדאוג לאביזרים פונקציונאליים כמו מנורות שולחן מתכווננות, תומכי ספרים וקופסאות אחסון, שיהפכו את פינת העבודה לפרקטית ואסתטית.
ואם כבר פרקטי, בחברת מילאנו בדינג האיטלקית פיתחו יחידת קיר מדגם LOLLIPOP, בעיצוב Giulio Manzoni, שאמורה להקל על העומס בחדר. יחידת הקיר מכילה שתי מיטות נפתחות, שמפנות את מקומן במהלך היום ומותירות מרחב גדול לעבודה, ללימודים ולמשחקים. שולחן העבודה נע בקלות על גבי המערכת, לצד שידת אחסון נוחה.
בחירת הצבעים: חדר סגלגל? ממש לא
הצבעים בחדר משפיעים על אופיים ומזגם של הילדים ואפילו על רמת היצירתיות שלהם. בנירלט מציעים לבחור בצבעים רכים ופסטליים, המשרים תחושת רוגע ושלווה.
בנוסף, הם ממליצים להימנע משימוש בצבע אחד, על כל גווניו, כמו לדוגמה חדר סגלגל שקירותיו צבועים בסגול, הרהיטים צבועים בגוון לילך והמצעים והווילונות אף הם בגוון עדין של סגול; המראה שיתקבל הוא מוגזם ומשעמם. העדיפו לשלב בין שני גוונים, ליצירת הרמוניה אסתטית.
שילוב בין צבעים משלימים (צבע יסוד מול ערבוב של שני צבעי היסוד הנותרים) או מנוגדים, כמו תכלת וצהוב, סגול וירקרק, כתום וכחול, הוא דוגמה לחדר בעל השפעה מאזנת ומחזקת, שישפיע לטובה גם על הפרודוקטיביות של הילד שיכין בו שיעורים.