יש כמה אפשריות להעביר את הקיץ הישראלי ולהתמודד עם אחוזי הלחות הגבוהים: אחת מהן היא שכשוך בים ובמי הבריכה הקרובה לביתכם, השנייה היא מקלחת צוננת כל מספר שעות והשלישית היא להינעל בחדר ממוזג ברוב שעות היום. גם השאלות שלכם השבוע נגעו לעיצוב הבית בתקופה החמה, ולשילובם של מזגנים, מאווררים ובריכות במרחב הביתי.
אנחנו בונים בית חדש וצריכים להחליט בעניין מזגנים. מה עדיף, מזגן מרכזי או מזגן עילי? ואיך בכלל משלבים אותם בעיצוב הבית? (הילה)
יש מערכות פונקציונאליות כמו מזגנים שיש צורך לשלבן, הן מבחינה טכנית והן מבחינה עיצובית. היתרון של המערכות המרכזיות או המיני מרכזיות הן היותן נסתרות ומוצגות בחלל באמצעות פתחי אוויר דקורטיביים. אך כאן גם קיים החיסרון. המערכת דורשת הסתרה על ידי הנמכת החלל באזורי היחידה הפנימית בכ-40 ס"מ, ודורשת פתחי שירות ופתחים לאוויר חוזר. חידוש של השנים האחרונות הוא מזגן ורטיקאלי, המותקן בתוך עיבוי קיר ומונע את הנמכת התקרה. יחידה כזו קל לשלב בארונות ובספריות, ועלותה גבוהה יותר.
הפתרון הזול ביותר והמותאם לחללים קטנים הוא המזגן העילי. יתרונו ביעילותו, היכולת להפעילו באופן נפרד ללא תלות בהפעלת מערכת כוללת, וחסרונו בהיותו יחידה בולטת תלויה. את החיסרון הזה ניתן לפתור בשילוב המזגן בסגירה בגבס שנעשית ממילא מעל לארונות ולספריות, אשר אינם מגיעים עד לתקרה. לפי מידותיה המדויקות של יחידת המזגן נבנית נישה מעל לארון, והמזגן משתלב עימה, ונראה כחלק אינטגרלי מהחדר כולו.
אנחנו רוצים להוסיף מאווררים בחדרי השינה, מה ההמלצות שלך? (גליה)
המאווררים הם פתרון מצוין לצינון החדר ולחיסכון בשימוש במזגנים. יש מבחר עצום של דגמים ומאוורר מתאים הוא אלמנט עיצובי נוסף. בחדרי שינה המאוורר צריך להיתלות בתקרה במרכז החדר או מעל השליש התחתון של המיטה, על מנת שיהיה אפקטיבי בשעות הלילה, אך לא ישיר מדי.
מכיוון שהמאוורר מותקן מהתקרה, הרי שלא ניתן לשלב בנוסף תאורת תקרה שאינה מותקנת בו. הבעיה היא שתאורת המאווררים חלשה יחסית, ולא מספיקה להארת החדר. בעת התקנת המאוורים יש לדאוג לשני מפסקים, למקרה של הפעלה ללא תאורה בזמן שינה או כתוספת של שלט רחוק (יש מאווררים עם חוט למשיכה אך ילדים מתקשים להגיע אליו). הפתרון האידאלי: גופי תאורה שתלויים על גבי הקירות, ונעימים יותר להארת חדרי שינה, בצירוף תאורת מאוורר התקרה.
אנחנו רוצים לבנות בריכה לא גדולה בחצר הבית. אלו אריחים מומלץ לבחור לחיפוי הבריכה ובאיזה משטחים כדי לרצף מסביב? (יעל)
השלב הראשון בבניית בריכה הוא הגשת תכנית לרשות המקומית לקבלת היתר בנייה. לאחר שהתקבל היתר ובהנחה שזאת בריכה יצוקה בבטון, צריך לגשת לבחירת החומרים. פנים הבריכה חייב להיות מחופה באריחים שאושרו כמתאימים לבריכות. החיפוי נעשה במשטחי פסיפס או באריחים בגוונים כחול ירוק. אריחים בגוון לבן ישקפו את השמיים והבחירה בהם יכולה לגרום לתוצאה מיוחדת במינה.
שפת הבריכה צריכה להיות מחופה בקופינג, עדיף אבן, לגימור איכותי. הריצוף סביב הבריכה יכול להיות המשך של האבן ששימשה לקופינג, או דק עץ, או כל ריצוף אחר. חשוב להדגיש, שהן האבן והן כל אריח אחר צריך להיות בגימור נגד החלקה (אנטי סליפ).
דק עץ הוא ריצוף נפוץ מאוד בחצרות, וגם באזורי בריכות, אך חשוב להדגיש כי הוא מתחמם מאוד ואינו נעים למגע ברגליים יחפות. דק עץ סינטטי מתגבר הן על בעיית החום והן על בעיית התחזוקה בסביבת מים ולכן ממומלץ יותר, חרף מחירו היקר משמעותית. כמובן שתאורה מתאימה וריהוט לצד הבריכה, כמו גם מערכת רמקולים תת מימיים וברחבי החצר - יוסיפו לאווירה קיצית מושלמת.
במדור הקודם: איך למקם את הכיור והברזים בחדר הרחצה?
לכל הכתבות במדור "המעצבת"
יש לכם שאלות למעצבת? שלחו אותן בצירוף תמונה רלוונטית אם יש, ל-living@mako.co.il