תורת הפנג שואי מתייחסת לארגון ועיצוב מרחב המחיה שלנו באופן שיתמוך בנו ברמה הפיזית והנפשית. אין ספק שהסביבה משפיעה עלינו ברמה היומיומית. אז על מה חשוב שנקפיד וממה כדאי לנו להימנע? הנה כמה המלצות שיעשו את ההבדל בקלות, כל מה שצריך זה מעט תשומת לב.

בית טוב, מטבח (צילום:  Cottesloe-House-Collected-Interiors)
כל מה שצריך זה מעט תשומת לב | צילום: Cottesloe-House-Collected-Interiors

אל תחסמו ואל תזניחו את מבואת הכניסה

מבואת הכניסה לבית היא אחד החללים החשובים והמשפיעים ביותר, מאחר שהיא קובעת את הרושם הראשוני שלנו מהבית, אותו רושם ראשוני שאין שני לו. היא משמשת עבורנו פילטר בין העולם שבחוץ לעולם הפנימי של ביתנו, ומשקפת גם את ההזדמנויות הנקרות בדרכנו.

בחנו מה אתם רואים ממקום הכניסה אל הבית, האם רואים חלל מזמין ונעים? האם המבואה מוארת דיה? האם מקבל את פנינו רהיט יפה, תמונה, עציץ, או שמא קיר לבן ושומם? השקיעו בעיצוב מבואת הכניסה – זו השקעה שתחזור אליכם בגדול.

כך גם כלפי חוץ, אם זהו בית קרקע – איזה נוף רואים מבפנים כשפונים אל דלת הכניסה? האם ישנו סבך צמחייה פראי שחוסם את הנוף? האם זו גינה מטופחת? האם עץ גבוה? כל אלו משפיעים על איכות וכמות האנרגיה שתזרום פנימה אל הבית.

הימנעו מהצטברות חפצים ליד דלת הכניסה. נעליים, מעילים ותיקים – דאגו לאחסן במקום סגור המיועד לכך, ואפשרו לדלת הכניסה להיפתח במלואה ללא הפרעה.

מבואת כניסה מתוך ilovemyrug com
מבואת כניסה מוארת, מטופחת ומזמינה

עוד באתר לעיצוב הבית:

אל תוותרו על עמדת השליטה – בעבודה, בישיבה או בשינה

אחד הדברים החשובים ביותר עבורנו הוא תחושת הביטחון שלנו. תחושה סובייקטיבית המתבססת ברמת התת מודע. כשאנו ישנים או עובדים עם הגב אל הכניסה למרחב שלנו, מתקבלת תחושת חוסר שליטה במרחב. אנו חשים חשופים ופגיעים. כדי לשמור על שינה נינוחה ועמוקה ועל ריכוז ויעילות בזמן עבודה התמקמו בעמדה שממנה אתם רואים את הכניסה למרחב שלכם.

בית טוב, חדר שינה ללא עמדת שליטה מתוך homeadore com
מיטה ללא עמדת שליטה. עם הגב לכניסה

אל תכניסו הביתה ריהוט או חפצים שאינם ידידותיים

בטיחות מעל לכל, ושימוש בחומרים טבעיים וידידותיים. הימנעו מריהוט בעל פינות חדות ומאיימות, בדי ריפוד או מצעים סינתטיים שאינם נעימים למגע ואריחים לא בטיחותיים שאפשר להחליק עליהם. שמרו סכינים במטבח במגירה סגורה. הכניסו אל הבית רק חפצים שאתם אוהבים, רצוי מחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה.

טבע בבית מתוך bloglovin.com (צילום: bloglovin.com)
דאגו שהבית יהיה ידידותי לסביבה | צילום: bloglovin.com

אל תחיו בבית חסום

זהו הכלל החשוב ביותר בפנג שואי. היפטרו מחסימות אנרגטיות בבית. חסימות יכולות להיות חפצים מיותרים שאנו אוגרים ומסרבים להיפרד מהם, חפצים שבורים או מקולקלים, חפצים שאנו לא אוהבים ובכל זאת השארנו, ריהוט גדול מדי שמונע מעבר חופשי בחלל, וכמובן אי סדר ולכלוך. כל אלה תוקעים את האנרגיה בבית ומונעים ממנה לזרום באופן חופשי.

סלון מרווח  (צילום: עמרי אמסלם אדריכל אמיר נבון)
סלון מרווח בעיצוב אמיר נבון | צילום: עמרי אמסלם אדריכל אמיר נבון

אל תחיו בבית שהטבע לא נכנס אליו פנימה

אם אתם חיים בבית קרקע עם גינה – טפחו את הגינה, השקיעו בצמחייה ירוקה ופורחת לאורך השנה ואפשרו לטבע להיכנס פנימה דרך חלונות נקיים פתוחים לרווחה. במידה שאתם גרים בדירה עם מרפסת – טפחו אותה והוסיפו הרבה אנרגיה ירוקה של צמיחה, הזדמנויות והתפתחות. גם דירות ללא מרפסת יכולות להכניס פנימה את אנרגיית הטבע על ידי עציצים, צמחי תבלין, פרחים עונתיים וצמחי בית. כל דבר מהטבע בבית מבורך, גם חיות המחמד שלנו משמשות מקור לצ'י חיובי וזורם בבית.

בית טוב, צמחיה ואור טבעי מתוך 100ideesdeco marieclairemaison.com (צילום:  100ideesdeco marieclairemaison.com)
חומרים טבעיים וירוק בבית | צילום: 100ideesdeco marieclairemaison.com

אל תחיו בבית חשוך ללא אור טבעי ואוויר צח

הבית נטען באנרגיה כל הזמן, על ידי אור טבעי וכניסה של אוויר צח. חדר שאינו מאוורר ותריסיו מוגפים רוב היום הוא חדר שהאנרגיה בו חסומה ואינה מתחדשת. הקפידו על רענון האוויר והאור הטבעי בבית. כך בריא יותר, פיזית ונפשית.

בית טוב, אור טבעי, עיצוב רחלי בן אבי (צילום: שי אדם)
אור טבעי ואוויר צח. עיצוב רחלי בן אבי | צילום: שי אדם

אל תישנו או תעבדו מול הדלת

האנרגיה זורמת בין חללי הבית, בדומה למים ורוח (פנג = רוח בסינית, שואי = מים). כאשר המיטה או שולחן העבודה ממוקמים בקו ישר מול דלת הכניסה, אנו חשופים לזרימה חזקה של אנרגיה, שעלולה להשפיע על איכות השינה ועל הריכוז.

בית טוב, חדר שינה מואר ירוק עמדת שליטה  (צילום: Alvhem Fredrik Karlss)
לישון נכון. בעמדת שליטה, ולא מול הדלת | צילום: Alvhem Fredrik Karlss

בית טוב, חדר ילדה מתוך ilovemyrug.com  (צילום: Martina Gemmola)
חדר ילדות לפי הספר | צילום: Martina Gemmola

אל תתלו חפצים מעל לראש

אל תתלו מדפים, תמונות או חפצים גדולים וכבדים מעל לראש המיטה. הדבר משפיע ברמת התת מודע על תחושת הביטחון והבטיחות שלנו, פוגע באיכות השינה ולאורך זמן משפיע על הבריאות, הריכוז והיעילות. מומלץ גם שגופי התאורה המשתלשלים מהתקרה לא יהיו נמוכים מדי.

בית טוב, חדר ילדים  (צילום: ליאור גרונדמן עיצוב רחלי בן אבי)
לא לתלות חפצים מעל המיטה. עיצוב פנים: רחלי בן אבי | צילום: ליאור גרונדמן עיצוב רחלי בן אבי

אל תערבבו אנרגיה באנרגיה

רצוי להקפיד על דלתות חדרי הרחצה והשירותים סגורות ועל מכסה אסלה סגור. בתכנון הבית, אל תמקמו את חדר השירותים סמוך למטבח. רצוי לתכנן את שירותי האורחים במקום מוצנע כך שלא יהיה אפשר לראות את הדלת שלהם ממרכז הבית. 

בית טוב, חדר רחצה  (צילום: עודד סמדר עיצוב אושרי אבירם ודנה קושמירסקי)
אל תערבבו אנרגיה באנרגיה | צילום: עודד סמדר עיצוב אושרי אבירם ודנה קושמירסקי
 

אל תצאו מאיזון, תמיד שמרו על מידה ופרופורציה

הימנעו מעומס חפצים, אך גם אל תהיו מינימליסטי מדי. חלל גדול וריק מחפצים או מצבעים הוא אנמי, עצוב וקר. השתמשו בצבע – אל תשאירו את חלל ביתכם לבן, אך הימנעו מכתמי צבע אש גדולים שיכולים לעורר סערות. כן לכתמי צבע שונים, לא לקיר אדום לוהט.

בית טוב, פינת אוכל  (צילום:  Fremantle-House-Collected-Interiors)
שילוב חומרים וצבע תוך שמירה על איזון | צילום: Fremantle-House-Collected-Interiors

במדור הקודם: 7 הצעות קטנות לחידוש הבית