מבין כל חדרי הבית, אני מוצאת שחדר השינה הוא החדר החשוב ביותר; החלל הפרטי והאישי שבו אנו מבלים שליש מחיינו. החדר שבו אנו מתנתקים מהעולם החיצון, נחים, חולמים ונותנים ביטוי ליצרים ולתשוקה. אנחנו מבלים בו את הרגעים הכי אינטימיים שלנו ולכן עליו לתמוך בנו ולהזין אותנו באנרגיות מחודשות מדי יום, להיות מזמין ומחבק.
בבתים רבים בהם אני מבקרת, אני מוצאת חדרי שינה מוזנחים, עם קירות חיוורים ועירומים ושידות עמוסות במסמכים ואי סדר. אנשים נוטים להקדיש תשומת לב רבה לחללים המיועדים לאירוח, ודווקא החדר האישי והאינטימי נשכח. איך ניתן להפוך אותו מחדר מנוכר למקום אהוב ומטפח? הנחת המוצא היא: חדר השינה צריך לשדר אהבה, שלווה ורוגע. לתמוך במנוחה שלנו, ובד בבד לרגש ולעורר אותנו.
במונחי יין ויאנג, על חדר השינה להיות ייני – כלומר משרה אווירת רוגע, כזו שתאפשר לנו להוריד הילוך מהמרוץ של החיים המודרניים. ליצירת אווירה נינוחה כדאי למלא את חדר השינה בחפצים אהובים ולסלק את המסמכים והטרדות שקשורים לעבודה ולמטלות היום יום.
מיקום המיטה: לא מול דלת הכניסה
המיטה היא הרהיט החשוב ביותר בחיינו. אנו מבלים בה רגעים אינטימיים ונטענים בה מחדש באנרגיה האישית שלנו. כמה המלצות בבחירת המיטה:
- מיטה יציבה. השקיעו בקניית מיטה טובה עם ראש מיטה יציב שנשען על קיר - הקיר ישמש כגב ויעניק תמיכה ותחושת ביטחון.
- אזור פנוי. הימנעו מאחסון של דברים מתחת למיטה, כדי שהאנרגיה תזרום בחופשיות מסביבנו במהלך השינה. אחסון עלול לגרום לחסימה אנרגטית שמפריעה למנוחה ולבריאות. אם יש במיטה ארגז מצעים מובנה – השתמשו בו לאחסון מצעים בלבד.
- מזרן חדש. לא מומלץ להשתמש במזרן משומש מאחר שאין אנו יודעים להעריך את טיב האנרגיות שנותרו בו מבעליו הקודמים.
- מיטה מוצעת. הקפידו להציע את המיטה בתחילת היום, זהו סימן להתחלה מוצלחת של יום חדש. חזרה אל חדר שינה מבולגן ולמיטה סתורה מעוררת תחושת חוסר שליטה ואי סדר בחיים.
- כניסה חופשייה. הכניסה לחדר השינה צריכה להיות מזמינה וחופשיה מחסימות. על המיטה להיות ממוקמת באופן כזהשניתן לראות את הכניסה לחדר מהמיטה: הדבר מאפשר תחושת ביטחון ושליטה במרחב. עם זאת, אני ממליצה להימנע ממיקום המיטה מול הדלת: יש להעביר קו דמיוני מדלת הכניסה לחדר ועד לקיר ממול – זהו האזור בו לא ניתן למקם את המיטה. אם אין ברירה, יש לסגור את דלת החדר בזמן השינה.
- גישה נוחה. אם זה אפשרי, אל תצמידו את אחד מצדי המיטה לקיר אלא אפשרו גישה נוחה משני צדי המיטה. כך תשדרו לעולם: אני מפנה מקום לבן זוג שיבוא וייכנס אל חיי - יש לו מקום בחיי. במידה ואתם נמצאים בזוגיות – מיטה הממוקמת במרכז החדר ואינה מוצמדת לקיר משדרת מסר שוויוני של זוגיות בריאה.
- שידות סימטריות. במידה ואתם מעוניינים בשידות, מומלץ להשתמש בזוג שידות לצדי המיטה על מנת ליצור איזון. אין הדבר מחייב שימוש בשתי שידות זהות אך חשוב שיהיו פרופורציונליות זו לזו.
צבעים: רכים ונעימים
השתמשו בצבעים בהירים ורכים לחדר השינה. ניתן להתאים לבני הזוג את הצבע האידיאלי עבורם לחדר השינה על ידי אבחון מקצועי של הבית. באופן כללי אני ממליצה על צבעי אדמה בהירים, גווני עור (skin color) וצבעי פסטל, לבנדר וצבע בז' בהיר. הצבע הלבן הקלאסי מנוכר וקר מדי, ואילו הצבע האדום הוא צבע מעורר ואינו מומלץ אלא אם מדובר במינונים נמוכים. הצבע הכתום מעורר תשוקה וחושניות, פועל על צ'אקרת המין וניתן להשתמש בו לקיר בגוון בהיר או באביזרים דקורטיביים. צבעים נוספים שמחזקים את הרומנטיקה הם ורוד, סגול וגווניהם.
המצעים העוטפים אותנו הם פריט חשוב. אני מציעה לבחור מצעים בגוונים בהירים ורכים, ללא הדפסים בצבעים עזים, ושעשויים מסיבים טבעיים. בחומרים סינטטיים מצטברת אנרגיה שלילית, לכן מצעים נעימים מכותנה מלאה יתרמו לשינה בריאה.
הפינה הדרום מערבית של החדר מיוחסת לאנרגיית הזוגיות והאהבה ושם אני ממליצה למקם חפצים אישיים המסמלים את הזוגיות שלכם, או את הזוגיות שאתם מייחלים להזמין לחייכם. באזור זה ניתן להשתמש בצבעי אלמנט האש – ורוד, סגול או אדום.
תאורה נכונה: אור טבעי, מנורות קריאה ונרות
חדר השינה זקוק לרמות שונות של תאורה – אור טבעי שמטעין את החדר, תאורת תקרה, תאורה לקריאה ותאורה מעומעמת. אני אוהבת תאורת קיר בכל אחד מצדי המיטה - זהו אלמנט פרקטי ועיצובי המשדר מסר שוויוני במערכת היחסים. מומלץ להשתמש בדימר שיוצר אור מעומעם. אור נרות הוא אידיאלי ומומלץ להשתמש בו ליצירת אווירה, הירגעות וחושניות.
- השתמשו בשמנים ארומטיים להפצת ניחוחות נעימים בחדר. הלבנדר ידוע בתכונותיו המרגיעות; היסמין, הוורד והגרניום מיוחסים לאהבה ולתשוקה.
- פתחו חלונות ואווררו את חדר השינה שלכם לעתים קרובות, ואפשרו כניסה של אוויר צח וריענון האנרגיות בחדר. בנוסף אני ממליצה על שימוש בווילונות: אור טבעי חשוב להטענת החלל באנרגיה, אך יש להסיט את הווילונות בזמן השינה כדי להגן מהשפעות חיצוניות לא רצויות. לא אחת שואלים אותי אם אפשר למקם חלון מעל המיטה - הדבר אפשרי במידה שמשתמשים בווילון.
תמונות בפנים – טלוויזיה בחוץ
הקדישו מחשבה לבחירת התמונות בחדר השינה. מקמו תמונה יפה ומעוררת השראה בחדר. חשוב שהתמונות יסמלו עבורכם דברים נעימים, זיכרונות טובים, שאיפות. המלצתי: בחדר השינה תלו תמונות וסמלים הקשורים לזוגיות, לאינטימיות ולחלומות האישיים.
מחוץ לתחום: הרחיקו טלוויזיה, מחשב או מכשירי כושר. אלו משפיעים לרעה על האנרגיה בחדר ועל המנוחה, ובוודאי לא תומכים באווירה החיובית שאותה אתם רוצים לטפח. מטענים של מכשירים סלולריים – לא למקם לצד הראש.
אם פינת העבודה נמצאת בחדר השינה (רק אם אין ברירה אחרת) – יש ליצור מחיצה בין אזור השינה לאזור העבודה. ניתן להשתמש בשטיח שמגדיר את האזור או מחיצה דקורטיבית (פרגוד, וילון, וילון חרוזים). הקפידו לשמור על פינת העבודה מסודרת ומאורגנת, ואם המכשירים החשמליים נמצאים בחדר, כבו אותם בזמן השינה.
תלו מראות וסדרו את הארונות
את המראה בחדר השינה עדיף לתלות במקום שבו לא תשקף את האנשים כשהם שוכבים במיטה. המראה היא משכפלת אור ותנועה ולכן פועלת כאלמנט ממריץ ומעורר. אם יש שירותים בסוויטת הורים – יש לסגור את הדלת.
זה לא תמיד פשוט, אבל השתדלו להשאיר את הארון מסודר, ובכל מקרה, אל תאחסנו בו חפצים שאינם בשימוש או קשורים לעבודה – כל אלו מהווים חסימה אנרגטית.
הימנעו מתליית חפצים גדולים מעל המיטה. אם תולים תמונה מעל ראש המיטה מומלץ שלא תהיה גדולה או כבדה מאוד כדי לא ליצור תחושת לחץ על הראש. יש להימנע מפינות חדות ורצוי לבחור רהיטים וגופי תאורה בעלי פינות מעוגלות. באופן דומה, שינה מתחת לתקרה בעלת שיפוע נמוך אינה מומלצת. הזוויות החדות והתקרה הנמוכה יוצרות לחץ ומשפיעות לרעה על איכות השינה ולאורך זמן גם על הבריאות.
>>>> איך לעצב מטבח בריא לפי הפנג שואי?
מירב אייכלר, יועצת פנג שואי לחכמת הבית
אהבתם את הכתבה? שלחו לאוהבים שלכם בפייסבוק