המיטה שלנו היא הממלכה הפרטית והאינטימית שלנו שבה אנחנו ישנים, רובצים מול הטלוויזיה, מנשנשים, מתכרבלים ומתפנקים, בקיצור הרעיון ברור – אנחנו מבלים המון זמן במיטה (בממוצע בסביבות 26 שנים מחיינו!) ולכן ממש חשוב לשמור עליה נקייה והגיינית. להחליף מצעים בתכיפות גבוהה זו התחלה יפה, אבל לא מספיק. לא סתם הטיפים לניקוי מזרן כל כך פופולריים בטיקטוק ואפשר למצוא בקלות שיטות לכיבוס כריות, ובכל זאת יש כמה טעויות שרובנו עושים בשגרה ובכלל לא מודעים לזה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מתי אצלנו? הדרך היפנית לייבוש כביסה ביתית

>> תפנו מקום: הדברים האלה לא צריכים להיות על השיש שלכם

 

לשבת על המיטה במגבת

כולנו חטאנו וחוטאים בזה ולא, הכוונה היא לא לישיבה של כמה שניות אחרי המקלחת כדי להתארגן ולהתלבש, אלא לישיבה מתארכת מתוכננת – נניח מול בינג' בטלוויזיה, או לא מתוכננת, כשאנחנו שוקעים בשיחת טלפון או רק רוצים להתעדכן בפיד שלנו לרגע שהופך לשעתיים. בזמן הזה, המצעים והמזרן של המיטה סופגים את הרטיבות של המגבת שעוטפת אותנו ועליה התיישבנו. מעבר לאי הנוחות של מצעים לחים, זה עלול להוביל להצטברות חיידקים ואפילו לעובש. ד"ר רוס פרי, המנהל הרפואי של Cosmetics skin. הסביר לאתר yahoo מה המשמעות הבריאותית של זה: "מגבות מלוכלכות למעשה נושאות מגוון של חיידקים שהועברו שוב למיטה, תאי עור מתים ולכלוך מהגוף עוברים מהמגבת ונספגים במצעים, וזה פחות היגייני ויכול להוביל לזיהומים אפשריים בעור".

כפתרון, ריאנון ג'ונס, מעצבת פנים וראש מותג ב-Piglet in Bed, מציעה למצוא נקודה חדשה בחדר להשתקעות עם הטלפון ובכלל, או לכבס את המצעים לפחות פעם בשבוע. "בנוסף, לפני שמסדרים את המיטה בבוקר, תנו לשמיכה להתאוורר קצת", היא מוסיפה. "לריענון יסודי יותר תלו אותה על חבל כביסה בחוץ - כשמזג ​​האוויר מאפשר זאת. השמש תעזור להרוג גם חיידקים".

אישה יושבת על מיטה עטופה במגבת מסתכלת בטלפון, חדר שינה, מיטה (צילום: Rohappy, SHUTTERSTOCK)
צילום: Rohappy, SHUTTERSTOCK

ללכת לישון עם שיער רטוב

אוף, כמה חטאנו בזה. לא משנה באיזו נמרצות תייבשו את השיער אחרי חפיפה הוא תמיד יהיה לח, רק ייבוש במייבש שיער יוציא את הלחות לגמרי. אבל אין צורך לייבש אותו – גם מגבת עבה על הכרית תספוג את הרטיבות במקום הכרית. אם תלכו לישון עם ראש רטוב ישירות על הכרית, במהלך הלילה היא תספוג את הזיעה שלכם, את השמנים הטבעיים מהעור שלכם ואפילו את תאי העור המתים שלכם ובתוספת הלחות, קיבלתם תנאים אידיאליים לפיתוח זיהומים. ג'ונס: "למרות שאולי לא תוכלו לראות את זה, אתם עלולים בסופו של דבר לאחסן עובש וחיידקים בתוך הכרית שלכם, וליצור סביבת שינה מאוד לא סניטרית שעלולה להתחיל להשפיע על העור, העיניים ואפילו דרכי הנשימה שלכם". 

אם בכל זאת קרה ונרדמתם עם שיער רטוב, ג'ונס ממליצה להסיר את הציפה של הכרית אחרי שמתעוררים, ולתת לה ולכרית להתאוורר ולהתייבש כמה שעות. "זה יאפשר ללחות להתייבש ולהפחית את ייצור החיידקים. אני גם ממליצה לכבס את הכריות אחת לחודשיים כדי לשמור אותן רעננות והיגייניות".

בחורה שוכבת עם שיער רטוב על הכרית (צילום: AI, SHUTTERSTOCK)
צילום: AI, SHUTTERSTOCK

לחלוק את המיטה עם חיית המחמד

ברור שיש כלבים שפשוט מתבקש להתכרבל אתם במיטה ולהסניף אותם בלילה, וכל כך קשה לעמוד בפיתוי (ובמבט בעיניים) ולתת עדיפות לניקיון המיטה, אבל קחו בחשבון שעם כלבים מגיע הלכלוך ועם הלכלוך באים חיידקים. ד"ר פרי מזכיר שחיות מחמד יכולות לשאת כל מיני טפילים, כולל פרעושים וקרציות שעלולים לגרום לבני אדם לחלות, במיוחד אם החיה ישנה על המיטה ומעבירה כל דבר על העור שלה ישירות למצעים. "לא רק זה", הוא מוסיף, "אלא שכל אלרגיה שיש לכם כמו אסטמה, אקזמה, פסוריאזיס תוחמר כאשר שיער כלב/חתול ופרווה יהיו באוויר של אותו אזור בו אתם ישנים. אם יש לכם פצע פתוח זה עלול להיות חמור אם טפיל של חיית המחמד יהיה אתו במגע". מה אפשר לעשות חוץ מלסלק את החיה האהובה עליכם לרצפה? ג'ונס ממליצה לכבס את המצעים לעתים קרובות ככל האפשר, כלומר לפחות אחת לשבוע.

כלב ישן במיטה בין כפות רגלים  (צילום: evrymmnt, SHUTTERSTOCK)
צילום: evrymmnt, SHUTTERSTOCK