חדר השינה שלנו הוא המקום הכי חשוב בבית. הוא המפלט שלנו בסופם של ימים ארוכים והוא המקום שאמור להעניק לנו את החמימות והביטחון שאנחנו זקוקים להם. למרות זאת, ובעיקר מכיוון שחדר השינה שלנו נסתר מעין ואינו חשוף לעיני האורחים כמו המטבח או הסלון, אנחנו נוטים ברבות הזמן להזניח אותו. ארון בגדים בגודל לא מתאים או חוסר ארגון מלכתחילה עשויים להפוך אותו לחדר נעים פחות. יש כמה טעויות נפוצות בעיצוב חדרי שינה, אבל היום באנו להגיד מה כן לעשות.
כאשר אנו מבקשים לעצב את חדר השינה שלנו אנחנו צריכים לקבל כמה החלטות חשובות: מיקום המיטה, מיקום הארון, ואם יש מקום לחדר רחצה בתוך החדר – יש להחליט על מידת ההפרדה והשקיפות. בדוגמאות שהבאנו בפניכם יש כמה חדרים נועזים במיוחד, שבהם חדרי הרחצה לא נפרדים מחלל השינה, אך רובנו מעדיפים לשמר הפרדה מהפעילות האינטימית של הרחצה, וגם חדרים כאלה לא חסרים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
וילון, שידה וגב מיטה
רבים בוחרים לחפות את רצפת חדר השינה בפרקט כדי להעניק חמימות, והבחירה הנפוצה הזאת מוכיחה את עצמה כנכונה במרבית המקרים. אבל גם אם אין אפשרות לעשות זאת (מטעמי תקציב או דירה שכורה), לא חייבים לוותר על תחושת החמימות. שטיחים יכולים לפצות ולכסות כל רצפה מכוערת, וגם לאפשר החלפה ורענון של מראה החדר בקלות יחסית.
לווילונות יש חשיבות רבה. הם לא חייבים להיות יקרים במיוחד, אבל הם ממסגרים את החלונות, ואפשר גם "לרמות" בעזרתם ולתלות וילונות רחבים וארוכים מן החלון עצמו, וכך לרכך את מראה החדר או להסתיר חלון מכוער במיוחד. את מידת הנועזות של הצבע או הטקסטורה תבחרו בעצמכם. שידות הצד לא חייבות להיות זהות, להפך. שידות שונות אך בעלות שפה משותפת יכולות ליצור עניין, במיוחד בחדרים קטנים שבהם אין מקום לריבוי רהיטים שמעניקים אופי.
ועוד טיפ אחד אחרון: שימו לב למתרחש בגב המיטה. אם תצבעו את הקיר שמאחוריה בצבע שונה משאר החדר תקבלו מוקד עניין, ואם תשקיעו מעט מחשבה (ולא הרבה כסף, זה ממש לא הכרחי) תוכלו ליצור גב מיטה מחומרים שונים שיוסיפו עניין (רעיונות מדליקים כאן). העיקר שתלכו לישון בתחושה שהחדר שלכם מפנק אתכם.