גם אתם מתהפכים חצי לילה במיטה ולא מצליחים להירדם, או מתעוררים במהלך הלילה באופן קבוע? יכול להיות שמשהו כואב לכם או מטריד את מחשבותיכם ולא נותן מנוח, ויכול להיות שחדר השינה שלכם הוא פשוט חם או קר מדי, וזה בהחלט משפיע על איכות השינה שלכם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זה מה שחיכה בבית של המפונים מהצפון אחרי 14 חודשים

>> ת"א: מחסן שהוסב לדירה מוצע להשכרה ב-3,000 שקלים

באתר thefocus בדקו עם ד"ר האנה פאטל – רופאה בשירות הבריאות הציבורי בבריטניה (NHS) ומומחית שינה, מהי טמפרטורת השינה האופטימלית. "אחד הגורמים העיקריים שיכולים להשפיע על השינה הוא טמפרטורת החדר, בין אם חם לך מדי או קר מדי", היא הסבירה, "אפילו להיות מעט מחוץ לטווח הטמפרטורות העיקרי של 15-23 מעלות יכול לגרום לנו יותר להתעורר במהלך הלילה". למרות שטמפרטורת השינה היא אישית, וחלקנו נהנים יותר מחדר חמים ואחרים מעדיפים אותו קריר יותר, כל טמפרטורה בין 15 ל-23 מעלות צלזיוס נחשבת בדרך כלל לאידיאלית. הסיבה לכך היא שחדר שינה שחורג מטווח זה יכול להפחית את כמות שנת החלום עם תנועת עיניים מהירות (REM) והשינה האיטית שאנו מקבלים בכל לילה, ולהשאיר אותנו עייפים ועצבניים. "אם אתם נאבקים עם תסמינים כמו הזעות לילה, השאירו את חדר השינה שלכם בטמפרטורה נמוכה מ-20 מעלות לאקלים שינה קריר", הוסיפה פאטל.

מדוע טמפרטורת חדר השינה שלכם חשובה

על פי אתר Sleep Foundation, חדר שינה קריר טוב יותר לרוב האנשים והטמפרטורה האופטימלית שלו היא 18.3 מעלות. ההסבר לכך הוא שהירידה בטמפרטורה משחקת תפקיד חשוב בסימון לגוף שלנו שהגיע הזמן ללכת לישון - במהלך הלילה, טמפרטורת הליבה שלנו יורדת בסביבות 2 מעלות בסך הכל, מה שלא נראה כמו הרבה, אבל זה שינוי די קיצוני. ירידה זו מתחילה כשעתיים לפני שאנו הולכים לישון, וחופפת לשחרור הורמון השינה מלטונין. טמפרטורת הגוף שלנו ממשיכה לרדת עד לפנות בוקר ואז מתחממת שוב בהדרגה לפני שאנו מתעוררים. הורדת הטמפרטורה בלילה יכולה לעבוד עם תנודת הטמפרטורה הטבעית הזו כדי לאותת לגוף שלך שהגיע הזמן לישון. 

יד מכוונת טמפרטורה של מזגן (צילום: voronaman, SHUTTERSTOCK)
צילום: voronaman, SHUTTERSTOCK

טיפ נוסף לשינה טובה

מומחית הפנג שוויי קייט מקינון מאמינה שחדר השינה הוא החדר החשוב ביותר בבית, ומעבר לטמפרטורה יש לה כמה טיפים כיצד לייצר בו אנרגיה טובה ומיטיבה: "פנג שוויי עוסק בבריאות ולכן חשוב איך אנרגיה נכנסת לחלל. אני תמיד אומרת שחדר השינה זה המקום למנוחה ושיקום, מקום שבו אנחנו יכולים להיטען מחדש. על פי העקרונות הבסיסיים של איזון וזרימה, מיקום המיטה חשוב מאוד. היא צריכה להיות 'בעמדת הפיקוד' - עיקרון בסיסי להגנה ובטיחות מלפני 5,000 שנה. זה כמו לרצות לראות את האויבים שלך מגיעים, אתה לא רוצה שהם יבואו מאחוריך, נכון? אז הרעיון הוא למקם את המיטה כנגד קיר מוצק, הכי טוב מול פתח החדר עם תצפית טובה על מי שנכנס אליו. אני ממליצה על מיטה עם ראש מיטה כי הוא עוזר לה להיות מוצקה ויציבה, ובכך מספקת ביטחון והגנה. אני אוהבת את המטאפורה שכמו שראש המיטה הוא הגב שלך, היקום נותן לך גב. זה מעניק שינה יציבה ורגועה הרבה יותר". מצד שני, מאסטרית הפנג שואי מארי דיימונד סיפרה לאתר livingetc שהמיקום הכי גרוע למיטה הוא מול פתח הכניסה לחדר, כאשר כפות הרגליים מופנות ישירות לכיוון הדלת זה מזמין אנרגיה שלילית, קיפאון וחוסר חיוניות. "תנוחה זו נחשבת למבשרת רעות וחסרת מזל כיוון שהיא מסמלת את האופן שבו מוציאים באופן מסורתי בתרבויות מסוימות גופות מחדרים, כשהרגליים קודם", היא מסבירה.

חדר שינה, מיטה זוגית (צילום: Archi_Viz, SHUTTERSTOCK)
צילום: Archi_Viz, SHUTTERSTOCK