מותג המיטות השבדי הסטנס מנפק כבר 172 שנים מיטות יוקרתיות עד מאוד – ויקרות מאוד. למעשה, מחירן של המיטות מגיע עד ללא פחות ממיליון שקל. אז מה יש בהן שהופך אותן ליקרות כל כך?

ובכן, במזרנים שלהם יש מרכיב ייחודי: שערות זנב סוס, האחראיות, כך מתברר, על יכולת הקפיציות הנעימה שלהן. "המזרנים מלאים במיליוני שערות סוס קפיציות וספירליות, שנתפרו ונקשרו בציצית בעבודה יד", מסבירים בהסטנס, "וזו בדיוק אותה הדרך שבה מומחי המיטות שלנו פעלו כאשר התחלנו לראשונה". כל אחת ממערכות השינה נוצרת בעבודת יד מוקפדת ומיומנת של בעלי המלאכה, שלהם טכניקות וכישורים שעברו מדור לדור, מאז שנת 1852. אגב, מייסד החברה, פייר אדולף הנסון, הגיע מתחום הסוסים, והיה מייצר אוכפים מומחה.

Appaloosa, המיטה שהושקה בשבוע העיצוב במילאנו (צילום: Hästens​)
Appaloosa, המיטה שהושקה בשבוע העיצוב במילאנו | צילום: Hästens​

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> אגדת דשא: הדשא הגבשושי משתלט על החצר, ובצדק

>> על חומותיך: פנטהאוז ירושלמי אלגנטי לזוג

 סימן היכר: משבצות בכחול לבן

בשבדיה הטבע שוכן בכל מקום, הוא תמיד נמצא שם, במרחק נגיעה. אזרחיה מרגישים לפיכך חיבור לטבע ויש להם קשר הדוק עם משאביו, לכן הם מרגישים מחויבות לטפל ולדאוג לו. בהסטנס משתמשים אך ורק במה שהם מחשיבים לחומרים הטבעיים המשובחים ביותר. "השימוש בחומרים בני קיימא ממקורות מוסריים נעשה מתוך מחשבה ורצון שהחומרים הללו יוכלו לקבל חיים חדשים בעתיד". רק שלא בטוח שהסוסים יסכימו עם המוסריות הזאת.

בכל אופן, שילוב שערות הסוס עם החומרים הטבעיים כמו פשתן, כותנה, צמר והקפיצים הייחודיים שנמצאים בבסיס המיטה, יוצר, כך מספרים, תחושת ריחוף, "ממש כמו לישון על ענן".

הסטנס, שכבות של כותנה, צמר ושער סוס (צילום: Hästens​)
שכבות של כותנה, צמר וזנב סוס | צילום: Hästens​
הסטנס, עבודת יד בהתאמה אישית (צילום: Hästens​)
עבודת יד בהתאמה אישית | צילום: Hästens​

הסטנס, חנות הסטנס בישראל (צילום: Hästens​)
חנות הסטנס בישראל - בעיקר סטארטאפיסטים שעשו אקזיט | צילום: Hästens​

הדפוס המזוהה עם המותג הוא משבצות כחולות-לבנות. הן נוצרו בשנת 1978 על ידי ג'ק רייד, אביו של הבעלים הנוכחי והיו"ר הבכיר יאן רייד. ג'ק החליט לשרטט דוגמה מרעננת שתייצג את המותג, וכשהמשבצות הוצגו ביריד רהיטים בשוודיה, הן גררו ביקורות רבות מעיתונאים שסברו כי הצבעים מושכים את העין יותר מדי, ולא מתאימים לטרנד של אותן שנים, אז החומים, הירוקים והכתומים שלטו. לדפוס המשבצות גם יש משמעות - הן משמשות כסטנדרט, כאמצעי תקשורת וכאחד הכלים החשובים ביותר להבטחת איכות.

אז מי יכול להרשות מיטה כזאת לעצמו? בתור התחלה לבית המלוכה השבדי - הסטנס משמשים ספק רשמי בבית המלוכה כבר שלושה דורות. לאחר כמעט 100 שנים מיום היווסדו, מונה המותג לספק המיטות בבית המלוכה כאשר המלך דאז, גוסטב אדולף השני, עמד בראש בית המלוכה. הדרישות למינוי שכזה נוקשות וגבוהות, וכאשר בית המלוכה מכתיר מלך אחר, יש לחדש את הצו ולהכיר בחברה כספק מלכותי מחדש. הביטוי "ספק מלכותי" הוא סימן היכר של איכות שבדית ועיצוב סקנדינבי ברמה הגבוהה ביותר, תג שהם כמובן גאים בו ומתכבדים לענוד אותו.

הסטנס, בדים שונים ועיצובים שונים למיטות (צילום: Hästens​)
בדים שונים ועיצובים שונים למיטות | צילום: Hästens​

הסטנס, מיטה מדגם מרווארי (צילום: Hästens​)
מיטה מדגם מרווארי | צילום: Hästens​

גם שלל סלבס בינלאומיים חמדו מיטה כזאת לעצמה, בהם ביונסה, ג'ורג' קלוני, קורטני קוקס, טום קרוז, טום הנקס, רונאלדו, ארנולד שוורצנגר, ד"ר דריי, ג'יי זי ואופרה ווינפרי, ודווקא את המידע הזה לא ממש מייחצנים במשרדי המותג בשטוקהולם, כי הם "מעדיפים שהקהל יתרכז באיכות המוצר".

הסטנס, יאן רייד (צילום: Hästens​)
יאן רייד | צילום: Hästens​

הסטנס, המעצבים של הדגמים החדשים (צילום: Bernadotte & Kylberg)
המעצבים של הדגמים החדשים | צילום: Bernadotte & Kylberg

ומה בישראל? באופן מפתיע, יש מדי שנה עשרות תושבים מקומיים הרוכשים את מזרני היוקרה, בעיקר הייטקיסטים וסטארט-אפיסטים שעשו אקזיט. מחיר התחלתי למזרן כאן הוא 35 אלף שקל, למקרה שאתם בעניין אפשר להשיג את המיטה ברשת להשיג השינה drom.