סקר זריז שעשינו סביבנו בסוגיה "מהו החדר החשוב יותר בבית" הראה שהדעות נחלקות, וההתלבטות היא בעיקר בין המטבח והסלון. באופן מפתיע שתי בעלות מקצוע רלוונטיות לנושא - אחת מומחית לארגון והשנייה לפנג שוויי, מסכימות ביניהן דווקא על חלל אחר לגמרי בבית: חדר השינה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
» בר השגה: חצי מיליון שקלים והבית המטריף הזה שלכם
» טופ 10: המלונות השווים של 2022
חדר השינה הוא החלל האחרון שאנחנו רואים לפני שאנחנו הולכים לישון והדבר הראשון שרואים בבוקר, לכן יש לו השפעה רבה עלינו. שתי המומחיות התראיינו אצל לורי גונינג גרוסמן בפודקאסט Being Home With Hunker, והסבירו מדוע לדעתן חדר השינה שלנו הוא החדר החשוב ביותר, גם אם אינו נחשב הלב של הבית.
קאס ארסן, מומחית לסדר וארגון ובעלת פילוסופיה אישית לגבי הדרך הנכונה לעשות סדר בבלגן, שיתפה את המאזינים בטיפ פשוט: "אם אין לכם מושג מאיפה להתחיל בארגון חדר השינה, התחילו בארון הבגדים כי זה יעשה את השינוי הגדול ביותר בהלך הרוח ובאהבה העצמית שלכם. יש אנשים שאוהבים את שיטת מארי קונדו אבל אני מעדיפה לא להוציא את כל הבגדים מהארון בבת אחת. הנה הדרך שלי: הוציאו פריט לבוש אחד עם הקולב שלו, הסתכלו עליו ושאלו עצמכם את השאלות הבאות: 'האם זה מתאים לי? האם אני אוהב את זה? האם הייתי קונה את זה שוב?' אם התשובה היא לא, הפריט יוצא מהארון. אם התשובה היא כן, החזירו את הפריט לארון, אבל סובבו את הקולב לכיוון ההפוך. כך, אם תפסיקו באמצע את הפרויקט תוכלו לזהות בקלות איפה עצרתם כשתחזרו אליו. בנוסף, בעוד חצי שנה מהיום תוכלו להוציא מהארון את כל הפריטים שתלויים על קולבים הפוכים, כי אם לא השתמשתם בהם עד כה כנראה שהגיע הזמן לשחרר אותם".
ארסן שיתפה שאותה הפעולה הזו העצימה במיוחד, כיוון שמידות הגוף שלה משתנות הרבה ובוקר שבו הוציאה מהארון פריט שלא עלה עליה או לא החמיא לה גרם לה להרגיש רע עם עצמה לאורך היום. "זה דבר תת מודע. בגדים בארון שלא גורמים לך להרגיש טוב הם רעילים. לא חייבים להיפטר מהבגד לתמיד, אפשר לאטום אותו בוואקום ולאחסן במקום אחר, העיקר לא בארון שלך כי מגיע לך יותר טוב. אם אתם מתעוררים ולא רואים בארון בגדים שגורמים לכם להרגיש רע, זה אומר שאפשר למצוא בו בגדים שגורמים לכם להרגיש נהדר. והתחושה הזאת של אהבה עצמית תלווה אתכם כל היום. אני מבטיחה לכם, הדבר הקטן הזה שאתם יכולים לעשות משנה את החיים".
אחרי שתחליטו איזה קולבים נשארים בארון יש לנו כמה טיפים איך לארגן אותם נכון, וגם המלצות לארגון חכם של נעליים, מצעים ואפילו תכשיטים.
גם מומחית הפנג שוויי קייט מקינון מאמינה שחדר השינה הוא החדר החשוב ביותר בבית ויש לה כמה טיפים כיצד לייצר בו אנרגיה טובה ומיטיבה: "פנג שוויי עוסק בבריאות ולכן חשוב איך אנרגיה נכנסת לחלל. אני תמיד אומרת שחדר השינה זה המקום למנוחה ושיקום, מקום שבו אנחנו יכולים להיטען מחדש. על פי העקרונות הבסיסיים של איזון וזרימה, מיקום המיטה חשוב מאוד. היא צריכה להיות 'בעמדת הפיקוד' - עיקרון בסיסי להגנה ובטיחות מלפני 5,000 שנה. זה כמו לרצות לראות את האויבים שלך מגיעים, אתה לא רוצה שהם יבואו מאחוריך, נכון? אז הרעיון הוא למקם את המיטה כנגד קיר מוצק, הכי טוב מול פתח החדר עם תצפית טובה על מי שנכנס אליו. אני ממליצה על מיטה עם ראש מיטה כי הוא עוזר לה להיות מוצקה ויציבה, ובכך מספקת ביטחון והגנה. אני אוהבת את המטאפורה שכמו שראש המיטה הוא הגב שלך, היקום נותן לך גב. זה מעניק שינה יציבה ורגועה הרבה יותר".
אחרי שתמקמו את המיטה הנכונה במיקום הנכון בחדר השינה, אנחנו ממליצים להשלים את הארגון מחדש בהתאמת הצבעים בחדר, בהתאם לעקרונות הפנג שווי.