פעם זה היה מובן מאליו שלכל פונקציה בבית יש חלל משלה – המטבח היה בחדר נפרד, שולחן האוכל ניצב בחדר משלו ובחלק מהבתים אפילו היה חדר נפרד לאמבטיה וחדר נפרד לשירותים. מאז הקירות נפלו. חלל פתוח הכולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל הוא כבר מזמן סטנדרט מקובל, ובשנים האחרונות מסתמן טרנד חדש: חיבור בין חדר השינה לחדר הרחצה, בדרך כלל ביחידת ההורים. בניגוד לקונצנזוס סביב החלל הציבורי הפתוח – השילוב של חדר השינה וחדר הרחצה מעורר לא מעט מחלוקות.
במקרים קיצוניים אין כלל הפרדה, והמיטה, האמבטיה, הכיור וגם האסלה נמצאים בחלל אחד, אבל בדרך כלל בדרך כלל בין שני החללים מפריד קיר זכוכית, מבחינת העיצוב החלל נראה גדול, מרווח ומרשים, אבל איך עושים את זה פרקטי? דיברנו עם מעצבים כדי לקבל תשובות .
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> בדקנו את הדייסון החדש: איך הביצועים והמחיר?
>> ב-670 שקל: מהפך מדהים למטבח הכהה
לא מתאים לכולם
"חדר רחצה פתוח לחדר לא מתאים לכל זוג ולכל בית", אומרת מעצבת הפנים טל מאיו הלוי. "זה תלוי מאוד בקשר שבין בני הזוג, ברמת הפתיחות, בגיל הילדים ובכמות חדרי הרחצה בבית. כשאחד החדרים קטן, אני מציעה את הרעיון ללקוחות, משום שזה יוצר טשטוש גבולות ולכן מעניק תחושת גודל וכמובן, אווירה של בית מלון". מעבר לתחושת הסטייל והמרחב, הזכוכית השקופה מאפשר לאור שנכנס מהחלונות למלא את שני החללים. מסיבה זו קיר זכוכית הוא פתרון אפשרי במקרה שבאחד החללים – חדר השינה או חדר הרחצה – אין חלון שפונה החוצה.
למרות היתרונות, זוגות רבים חוששים מאיבוד הפרטיות, ודווקא במקום שבו אנשים אוהבים להתבודד. "יש זוגות שמפחדים מאיבוד האינטימיות, משום שהזכוכית שקופה ואינה אטומה לרעש או ריח, והם דוחים את הרעיון לגמרי", אומרת המעצבת מלי לוי אלבוים. מאיו הלוי, לעומת זאת, חושבת שהחלל המשותף דווקא מאפשר יותר פרטיות: "במקום לסגור את דלת חדר הרחצה, סוגרים את דלת חדר השינה וכך הילדים לא יכולים להפריע עם שאלות מבעד לדלת", היא אומרת.
לוי אלבוים מציעה פתרון לזוגות המעוניינים בקיר זכוכית אבל גם בפרטיות: מדבקה חלבית, שאפשר להסיר אותה בהמשך, למשל אחרי שהילדים גדלים ועוזבים את הבית. "המדבקה מתחילה בקו הברך ומסתיימת בקו הכתפיים ומצניעה אזורים חשובים", היא מסבירה. למדבקה יש יתרון נוסף: היא מטשטשת את האבנית שעלולה להצטבר על הזכוכית בלי להשתעבד למשימת הניקיון.
"קורה שאחד מבני הזוג מעדיף קיר זכוכית בין חדר הרחצה לחדר השינה והשני לא לחלוטין שלם עם ההחלטה", אומרת אודליה רשף, מעצבת פנים ומטפלת בעיצוב הבית. "לקיר זכוכית יש השלכות שהן מעבר לאסתטיקה. האור שעובר דרך הזכוכית יכול ליצור מתחים שחייבים להביא בחשבון כשמתקינים אותה בחדר השינה". כך, למשל, רשף עבדה עם בני זוג שרצו בקיר זכוכית – אבל הגבר התעורר בכל פעם שהאישה הדליקה את האור בחדר הרחצה. כדי לפתור את הבעיה רשף העבירה את קיר הזכוכית עם הפתח לכיוון שאינו פונה למיטה וכך המיטה אינה חשופה לאור ישיר.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
בלי ללכת עד הסוף
פתרונות יצירתיים מאפשרים ליהנות גם מתחושה של חלל רחב ופתוח אבל גם מפרטיות. כך, למשל, אפשר למקם את המקלחון או האמבטיה ואת האסלה בחללים סגורים או מאחורי זכוכיות שאינן שקופות לגמרי, ולהשאיר רק את אזור הכיור פתוח לחדר השינה. אפשר גם להתקין וילון על קיר הזכוכית ולאסוף אותו כשחדר הרחצה אינו בשימוש – כתוספת אלגנטית ואפילו תיאטרליות לחדר השינה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
"אני אוהבת הצצות לא מלאות, הן פותחות את החלל ונותנות זוויות סקסיות", אומרת המעצבת לימור גאיר. הצצות כאלה אפשר ליצור עם קיר חלקי נמוך, העמדה של שידת הכיור, קיר המקלחון או ראש המיטה כחיץ, או קיר גבוה הפתוח משני הצדדים. כך נהנים מחדר רחצה פתוח לחדר השינה ועדיין שומרים על גבולות.