אתם חוזרים הביתה מיום עמוס במרחץ הזיעה המתחולל בחוץ ביולי-אוגוסט, מדליקים את המזגן וממהרים לקפוץ למקלחת. אבל תוך כמה שניות התחושה המרעננת של המים הזורמים מתחלפת בתחושת דביקות מעיקה כשווילון האמבטיה ממהר להיצמד אליכם. מעצבן, אבל אתם כנראה שכחתם מהווילון ברגע שיצאתם מהמקלחת. מדענים, לעומת זאת, לא שכחו וחיפשו הסבר ל"אפקט וילון המקלחת" – התופעה שבה הווילון נמשך אל תוך המקלחת כשהמים זורמים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
אחד מאותם מדענים הוא פרופ' דיוויד שמידט מאוניברסיטת מסצ'וסטס באמהרסט. על פי התיאוריה של שמידט, זרם המים יוצר מערבולת אופקית. "מרכז המערבולת, כמו המרכז של סופת ציקלון, הוא אזור תת לחץ", הסביר שמידט ל"סיינטיפיק אמריקן", "ואזור זה מושך את הווילון פנימה".
מכיוון שהכוחות הנוצרים על ידי המערבולת חלשים יחסית, הוסיף שמידט, הם מצליחים למשוך רק וילונות קלים ודקים – "לכן אנשים שיש להם וילונות פלסטיק כבדים בדרך כלל לא סובלים מהבעיה", וכך גם אם לחץ המים במקלחת נמוך. התיאוריה זיכתה את שמידט ב-2001 בפרס איג נובל – פרס המוענק למחקרים "שבתחילה גורמים לכם לצחוק ואחר כך גורמים לכם לחשוב".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הבנו, אבל איך פותרים את הבעיה הדביקה? באתר homes.nine.com.au מציעים כמה שיטות:
משקולות – תפרו לתחתית הווילון משקולות קטנות כדי להכביד עליו. אפשר למצוא משקולות מתאימות באתרים כמו אמזון ובחנויות סדקית.
מגנטים – אם יש לכם אמבטיה ממתכת או פלדה אתם יכולים להשתמש במגנטים כדי להצמיד אליה את הווילון.
קליפסים – נסו קליפסים ייעודיים המצמידים את הווילון לקיר.
וילון חדש – כשאתם מחליפים וילון אמבטיה, קנו וילון כבד יחסית. וילונות עשויים ויניל בדרך כלל כבדים יותר.