אין כמו מקלחת חמה אחרי יום קר, הא? להוריד מעלינו את כל תלאות היום, להתנקות לפני הכניסה למיטה ולהתכרבל מול הטלוויזיה כשאנחנו נקיים ומריחים שושנים. אבל עד כמה אתם *באמת* נקיים כמו שאתם חושבים? ובכן, מסתבר שהסוד טמון במגבת ורובנו, איך לומר, נקיים הרבה פחות ממה שאנחנו חושבים.

לפי רופאי עור, רמת הניקיון שלנו טמונה לא מעט במגבת שבה אנחנו מתנגבים, והשאלה היא מתי לאחרונה זו עברה כביסה. הסיבה לכך היא שבכל פעם שאנחנו מתייבשים, מתרחשים שני תהליכים: הראשון, אנחנו משפשפים את גופנו כדי להתייבש וכך נוצרים סדקים מיקרוסקופיים בעור. מהם עוברים חיידקים למגבת, ושם הם יכולים להתרבות במהירות. התהליך השני הוא שחיידקים משימושים קודמים, שכבר נמצאים על המגבת, עוברים אלינו בחזרה. מה שנקרא ווין ווין, רק בדיוק הפוך.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זה הטרנד היפהפה שכולם מדברים עליו עכשיו 

>> ת"א: בני הזוג שיפצו דירה בבניין שבנה הסבא

במחקר שפורסם בכתב העת האמריקאי לבריאות הציבור AJPH, ניסו לבדוק כמה חיידקים יכולים לגדול ולהתרבות על דוגמית קטנה של בד מגבת. הם התחילו בהדבקה זמנית של ידיהם של הנבדקים בחיידק בצבע צהוב בוהק, ואז הורו להם לקרצף את הידיים בסבון למשך 10 שניות, לשטוף במשך חמש שניות נוספות על מנת להסיר את הסבון, ולייבש את הידיים במגבת סטרילית. לאחר 48 שעות של דגירה, ספירת החיידקים הייתה אסטרונומית: יותר מ-48 אלףחיידקים אכלסו דוגמית שגודלה 4 סנטימטרים בלבד.



אז מה? נתחיל לכבס מגבות כל יומיים? ובכן, לפי סקר של של ג'נרל אלקטריק (GE), אנחנו רחוקים משם. 50 אחוז מהנשאלים הודו שהם משתמשים במגבת לפחות חמש פעמים לפני שהם מכבסים אותה, ו-14 אחוז נוספים השתמשו במגבותיהם שמונה פעמים (!) לפחות לפני שאלו הושלכו לסל הכביסה.

"ככל שהמגבות נשארות לחות לאורך זמן, כך החיידקים והנגיפים נותרים בחיים ונשארים פעילים", הסביר לאחרונה אלוק ויג', רופא עור ממרפאת קליבלנד. "הם עלולים לגרום להתפרצות של פטרת ציפורניים, גרד ויבלות, או לגרום להתפשטות של מחלות עור", הוסיף. "ומגבות מלוכלכות בהחלט יכולות לגרום להתלקחות של אקזמה או אטופיק דרמטיטיס".

מגבת חדשה (צילום: קיקסטארטר)
זה לא נקי עד שהמגבת יוצאת מהכביסה | צילום: קיקסטארטר


בשורה התחתונה: אם אם רוצים להתנקות וגם להישאר נקיים, הקפידו לכבס את המגבת כל יומיים או אחרי כל שלושה שימושים, והשתדלו לשמור על המגבת לעצמכם, בלי לחלוק. מצד שני, תתנחמו. אתם לא לבד. הנה עןד כמה מהנתונים שעלו בסקר:

רוב האנשים דוחים את כביסת המגבת לאחר המקלחת

על פי סקר GE, רובנו עצלנים בכל הנוגע לכביסה שלנו. רק 40 אחוז מהאנשים בגיל 18 עד 44 מכבסים באופן קבוע לאחר שימוש במגבת, בעוד ש-60 אחוז מעבירים אותה לסיבוב במייבש או מניחים בסל הכביסה עד שהם מתפנים אליו.

פחות משליש מהאנשים מכבסים את הציפיות של הכריות מדי חודש

באותו סקר נמצא כי כיסויי כריות מכובסים לעתים רחוקות במיוחד, למרות המלצות לעשות זאת מדי שבוע. 27 אחוז מהאנשים מחליפים מצעים פעם בחודש, ו-11 אחוז ממתינים זמן ארוך יותר. 

אישה עם ערימת מכנסי ג'ינס (צילום: Mostovyi Sergii Igorevich, Shutterstock)
כל כמה זמן אתם מכבסים את הג'ינס שלכם? | צילום: Mostovyi Sergii Igorevich, Shutterstock

וכל כמה זמן אנשים מכבסים ג'ינס?

מכנסי הג'ינס מקבלים אפילו פחות יחס מהפריטים הקודמים שהוזכרו. 37 אחוז מהאנשים לובשים את מכנסי הג'ינס שלהם לפחות חמש פעמים לפני שהם מכבסים אותם, בעוד 16 אחוזים נוספים לובשים אותם שבע פעמים או יותר לפני הכביסה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

גברים רווקים הם האוכלוסייה שמכבסת הכי פחות

לא מפתיע במיוחד, ובכל זאת הנה הנתונים במספרים: גברים רווקים מכבסים הכי פחות, והופתענו לגלות כמה פחות. רווקים דיווחו כי הם עושים כביסה רק כל 45 ימים. הקורונה, איך לומר, ודאי תרמה לנתונים הללו.