מה משותף למישל אובמה, מייקל קיין, שרה מישל גלר וג'ואן קולינס? כולם מסכימים על כך ששני חדרי רחצה נפרדים בבית הם המתכון לנישואים ארוכים ומאושרים. "אני יודעת שלא כולם יכולים להרשות לעצמם את זה, אבל זה עוזר, למען האמת", אמרה קולינס בתוכניתו של ג'יימס קורדן בחודש שעבר. גם הגברת הראשונה לשעבר של ארצות הברית הסכימה עם הדברים. בריאיון לתוכנית Today היא אף התבדחה שכאשר היא רואה את בעלה, ברק אובמה, בשירותים הפרטיים שלה, היא שואלת "למה אתה כאן?". לדבריה, אגב, התשובה שלו היא "גם אני גר כאן". 

מישל וברק אובמה (צילום: GettyImages Mark Wilson)
"זה עוזר". מישל וברק אובמה | צילום: GettyImages Mark Wilson

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

כל אחד רוצה את החלל האינטימי שלו

בארץ אמנם התופעה פחות שכיחה, אבל בהחלט קיימת. מעצבת הפנים מירב איכלר, בעלת הסטודיו "הלוחשת לבתים", עיצבה שני חדרי רחצה נפרדים לבני זוג שעברו לדירת קבלן חדשה בראשון לציון. "השניים עברו מבית פרטי בנס ציונה, שם חיו רוב חייהם וגידלו את הילדים. כעת, כשהם סבים, היה חשוב להם שהדירה תהיה מרווחת ונוחה לאירוח ושיהיה חדר לנכדים. בנוסף, הם רצו להתפנק בחדר רחצה אישי לכל אחד", מספרת איכלר.

חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (1) (צילום: אורית ארנון)
סגנון שנות ה-50 לאישה. עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון
חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (2) (צילום: אורית ארנון)
להתפנק בחדר רחצה פרטי. עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון
חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים  (צילום: אורית ארנון)
המקום שבו אנחנו פוגשים את עצמנו. עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון

חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (5) (צילום: אורית ארנון)
עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון

אייכלר עיצבה כל אחד מחדרי הרחצה בסגנון שונה, בהתאם לאופי, לצרכים ולחלומות של כל אחד מבני הזוג. חדר הרחצה של האישה עוצב בסגנון שנות ה-50, עם רצפה מצוירת בגוני פסטל של תכלת ואפור. "המקלחון מאוד מרווח ויש שידת כיור מאוד רחבה משמשת גם כשידת איפור. הלקוחה מאוד אוהבת את הסגנון של שנות ה-50, אבל לא רצתה להשתמש ברהיט ישן, ולכן ייצרנו במיוחד שידה מעץ טיק בסגנון הזה", אומרת איכלר. "השידה מאפשרת לאחסן תמרוקים, סבונים, כביסה וכל מה שצריך בחדר רחצה כזה מפנק. השיש הוא לבן ומעליו מראה עגולה ממתכת".

חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (6) (צילום: אורית ארנון)
עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון
חדרי רחצה נפרדים, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (3) (צילום: אורית ארנון)
עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון

חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (4) (צילום: אורית ארנון)
עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון

חדר הרחצה של הגבר עוצב בסגנון יותר מינימליסטי בגוונים של שחור, לבן ואפור וקווים גיאומטריים. "בחרנו שידה מעץ אלון, סרגלי עץ אלון ומראה תואמת. המטרה הייתה שלכל אחד יהיה את החלל הפרטי שלו להתחיל את הבוקר ולהתרענן",היא מסבירה.

חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (1) (צילום: אורית ארנון )
סגנון מינימליסטי לגבר. עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון

חדרי רחצה נפרדים, ג, מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים (2) (צילום: אורית ארנון )
עיצוב: מירב איכלר - סטודיו הלוחשת לבתים | צילום: אורית ארנון

האם מדובר בטרנד רווח?

איכלר: "הוא מתפשט יותר ויותר. שנה שעברה עשיתי שני פרויקטים כאלה, אחד ברמת גן ואחד בראשון לציון. אני חושבת שזו פונקציה של הגיל, כמו בדוגמה שנתתי. בגיל מבוגר הצרכים מצטמצמים, הילדים כבר הקימו משפחות משלהם, ואז יש אנשים שמרשים לעצמם להתפנק ולהגשים חלומות מהסוג הזה. בני זוג חולקים הכל לאורך שנים, ויש היגיון בכך שכל אחד ירצה את החלל האינטימי שלו. חדר הרחצה הוא המקום שבו אנחנו פוגשים את עצמנו".

משפר את האיכות הזוגית

אדריכלית נירית פרנקל, ממשרד "שרה ונירית פרנקל אדריכלים", תכננה בשרון בית לזוג עם שלוש בנות מתבגרות. כבר בפגישה הראשונה ביקשו בני הזוג שני חדרי רחצה – אחד לו ואחד לה. "לדעתי מדובר במתכון מבורך, כי זה פתרון לכל הריבים שמעסיקים ומעצבנים בני זוג – הגבר לא ניקה אחרי הגילוח, האישה השאירה על השיש את כלי האיפור", מסבירה פרנקל. "באופן הזה, לכל אחד יש מאה אחוז פרטיות. בנוסף, אין לחץ בזמן ההתארגנות בבוקר, כשבני הזוג יוצאים לעבודה באותן שעות ומישהו 'נתקע', למשל, זמן רב בשירותים. זה משפר את איכות החיים וגם את איכות הזוגיות".

חדרי רחצה נפרדים, שרה ונירית פרנקל, חדר הרחצה שלה (צילום: עודד סמדר)
צבעי שמנת בחדר הרחצה שלה. עיצוב: שרה ונירית פרנקל | צילום: עודד סמדר
חדרי רחצה נפרדים, ג, חדר הרחצה שלה, שרה ונירית פרנקל (צילום: עודד סמדר)
עיצוב: שרה ונירית פרנקל | צילום: עודד סמדר

חדרי רחצה נפרדים, שרה ונירית פרנקל, חדר הרחצה שלו (צילום: עודד סמדר)
צבעי שוקולד בחדר הרחצה שלו. עיצוב: שרה ונירית פרנקל | צילום: עודד סמדר

חדרי הרחצה עוצבו באופן דומה עם הבדל בצבעוניות. "השתמשנו באבן טרוורטין חמה, שהיא אבן פראית, ובפלטות גדולות, כך שנראה כאילו יצקנו את האבן על הקיר. גם הרצפה היא מטרוורטין. בשאר הקירות השתמשנו בחומר שנקרא רזינה, טיח מיוחד שעמיד במים. אין קירות שמחופים בקרמיקה", מספרת פרנקל. "המראה הוא מאוד נקי ומינימליסטי, משחק של חם וקר למול האבן הפראית. בשני החדרים תכננו ארון צף, כשבארון של האישה השתמשנו בצבעי שמנת בהירים, ובארון של הגבר השתמשנו בצבעי חום-שוקולד".

חדרי רחצה נפרדים, תכנון סטודיו דולו (24) (צילום: עוזי פורת)
גם כיור כפול יכול לפתור מתחים שונים. עיצוב: סטודיו דולו | צילום: עוזי פורת
05-חדרי רחצה נפרדים, תכנון סטודיו דולו (צילום: עוזי פורת)
ליצור פתרונות אחסון ייעודיים. עיצוב: סטודיו דולו | צילום: עוזי פורת

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

גם בבית פרטי שפרנקל מסיימת בצפון ביקשו בני הזוג, הורים לשלושה ילדים, חדרי רחצה נפרדים. "הם אוהבים לישון ביחד, אבל ביקשו חדרי רחצה נפרדים כדי שלא יפריעו אחד לשני. מבחינתם זה משהו שיכול להוריד 70 אחוז מהמריבות", אומרת פרנקל. "לדעתי, אם יש יכולת כלכלית ותנאי שטח שמתירים עודף של מקום שאפשר לנצל, זה פתרון נהדר. מחיר חדר רחצה נוסף בבית הוא מ-15 אלף עד מיליון שקל, תלוי כמה משקיעים".

02 חדרי רחצה נפרדים, תכנון סטודיו דולו (צילום: עוזי פורת)
פתרון אחר הוא כיור גדול עם שני ברזים. עיצוב: סטודיו דולו | צילום: עוזי פורת
015-חדרי רחצה נפרדים, תכנון סטודיו דולו 1 (צילום: עוזי פורת )
עיצוב: סטודיו דולו | צילום: עוזי פורת

חדרי רחצה נפרדים, תכנון סטודיו דולו 51 (צילום: עוזי פורת )
עיצוב: סטודיו דולו | צילום: עוזי פורת

ומה עם זוגות שאין להם תקציב או מקום? מעצבת הפנים עדי קליין, בעלת "סטודיו דולו", סבורה שניתן ליצור לבני הזוג פרטיות גם בחלל אחד. "אנחנו מאוד שמים דגש על 'שלו ושלה'", היא אומרת. "למשל, שני כיורים או כיור שוקת גדול עם שני ברזים בחדר האמבטיה. כך בני הזוג יכולים להתארגן בבוקר במקביל ובנינוחות, ללא הפרעות. בנוסף, אנחנו מייצרים אחסון מותאם לכל אחד מבני הזוג. למשל, מראה בקו אפס עם הקיר שנפתחת לארון קוסמטיקה או תרופות. בתוך הארון אנחנו מחלקים לצד שלו ולצד שלה, כשהצד של האישה כמעט תמיד גדול יותר – בדרך כלל חלוקה של שליש ושני שליש. לגברים אנחנו עושים, למשל, שקע למכשיר הגילוח, ולאישה נישה למוצרי קוסמטיקה. לכל אחד יש את הצרכים שלו". 

חדרי רחצה נפרדים, תכנון סטודיו דולו 50 (צילום: עוזי פורת )
עיצוב: סטודיו דולו | צילום: עוזי פורת
_OBJ_OBJ

_OBJ

"אם הרציונל הוא פינוק, אפשר לפתור את כל הדברים בחלל אחד באמצעות יחידות עץ שמתוכננות נכון", מוסיפה קליין. "חוץ משני כיורים אפשר גם לעשות מקלחון זוגי עם שני ראשי טוש, כדי להתפנק עד הסוף".