חדר האמבטיה הוא המקום בו מתחילים את הבוקר, מתרעננים וסופגים אנרגיות טובות לשאר היום וגם המקום בו נרגעים ומסירים מתחים אחרי יום ארוך. אם קצת נמאס לכם מאיך שהחדר נראה והחלטתם לשפץ אותו, כדאי שתדעו מאיפה להתחיל - אספנו כמה טיפים יעילים למה כדאי לעשות ומה פחות מומלץ בחדר הרחצה - מה שבטוח עם תכנון נכון הוא יהיה חלומי.
סדר וארגון: נקי בעיניים
חדר האמבטיה הוא בדרך כלל חלל קטן וכל דבר שלא מוצא את מקומו גורם לו למראה מבולגן ועמוס. ארונות אחסון יעזרו לכם לשמור על הסדר, למשל ארון משולב עם תאורה במראה, כיור מונח או שקוע, בוצ'ר או משטח שיש. אחרי שאתם מבינים איזה ארון מתאים ללוק שאתם רוצים בחדר האמבטיה, הכינו רשימה של כל האלמנטים שאתם אוהבים, מדדו את החלל ותכננו את האחסון בהתאם.
אור עולה בבוקר: תאורה נכונה
בחדר האמבטיה מצחצחים שיניים, מתאפרים, מתגלחים ואפילו קוראים. בתור התחלה נרצה שייכנסו כמה שיותר קרני שמש לקבלת תאורה טבעית בשעות היום, אם יש אפשרות תכננו בו חלונות גדולים. מאחר ומדובר בחדר אינטימי ופרטי, שימו לב שהזכוכית תהיה חלבית ולא ניתן יהיה לראות אתכם מהצד השני של החלון. מאחר ויש גם שעות חושך וחדרי אמבטיה בהם אי אפשר להתקין חלונות גדולים, נשלב תאורה מותאמת. מומלץ להשתמש בתאורת תקרה שקועה, הבטוחה יותר לחללים רטובים ובעלת פיזור אור אחיד בחלל, וגם נורות חסכוניות בחשמל ובעלות אור נעים ורך. התחשבו במיקום, השתמשו בתאורה כללית לאווירה ובמקומות אסטרטגיים, כמו מעל המראה והכיור, מקמו תאורה פונקציונלית ממוקדת.
חלל קטן: יש גם יתרונות
חלל האמבטיה לפעמים כל כך קטן אבל אל תתנו לזה לבאס אתכם, כי לגודל הזעיר יש גם יתרונות. בחלל קטן יותר תזדקקו לפחות חומרי גלם, לדוגמה מעט אריחים. אם ראיתם חיפוי קיר שהעיף לכם את הסכך, אבל האריחים עלו כל כך הרבה שלא יכולתם להרשות אותם לעצמכם בחלל גדול יותר, זו ההזדמנות להתפרע בלי לחרוג מהתקציב. אריחים גדולים עם פחות חיבורים נראים לעין נותנים אשליה של מקום גדול ויותר מרחב. ניתן לשים נקודת צבע על הרצפה - בין אם זה אריחים מצוירים, צבעוניים, או כל אריח מיוחד אחר. לחילופין, תוכלו לשים אריחים בעלי צבעים מתונים יותר ולהשתמש ברובה צבעונית ביניהם. במקרים כאלה כדאי לשמור על חיפוי נקי וחלק בשביל לא ליצור עומס. אם הולכים על בריקים, מומלץ לא לעלות איתם עד סוף הקיר בשביל לא להעמיס.
בלינג בלינג: אקססוריז
אם בפריטים הגדולים בחרתם במראה הלבן, הנקי והקלאסי, באקססוריז תוכלו להכניס את הטאץ' האישי שיחבר את כל העיצוב ביחד בהתאם ללוק שבחרתם. וילון אמבטיה, מושב אסלה צבעוני, פרזול וידיות, סבוניה, מגבות, שטיחים, נרות ואביזרי נוי קטנים יכולים לתת את זריקת הצבע שבחרתם ואפילו עציצים! ומה שכיף באביזרים קטנים, זה שאחת לכמה שנים, כשבא לכם לגוון, קל וזול להחליף אותם ולעשות מהפך עיצובי. בנגב מציעים מבחר סגנונות עיצוביים, וכל אחד יכול למצוא את הלוק המתאים לו: לוק מינימליסטי למי שאוהב אווירה ביתית חמימה וחזרה לבייסיק, לוק קלאסי מאופק, יוקרתי ואלגנטי, לוק תעשייתי מחוספס, לוק גרפי שמשלב הרבה צבעים וצורות ולוק מסעות של חזרה לטבע, שמאגד בתוכו את כל מה שאספתם מהטיולים שלכם בעולם.
פתחי אוורור
המקלחת והשירותים הם חלל רטוב וחשוב לקחת את זה בחשבון ולהיערך נכון בעיקר אם אין חלון. רחצה במים רותחים מעלה אדים שעלולים לגרום לעובש ללא אוורור מתאים. בנוסף, בשירותים נרצה שהריחות הלא נעימים יתאווררו במהירות. לכן דאגו לחלונות מתאימים או התקינו אוורור חשמלי מתאים למניעת הצטברות הלחות ופיזור הריחות הפחות רצויים.
בטיחות במקום הראשון
הבטיחות היא פקטור חשוב ופה אין מקום לפשרות. השתמשו באריחי רצפה בעלי חספוס קל המתאים לחדרי רחצה על מנת למנוע החלקה. התקן הישראלי מצריך ריצוף R10 למקומות רטובים ואריחי 11R לתוך המקלחון. שקעי החשמל ממוקמים באזורים רחוקים ממים או סכנה של השפרצת מים ובעלי כיסוי מתאים. כל החומרים והאביזרים בחדר הרחצה צריכים להיות עמידים ברטיבות למניעת עובש, החלקה או סכנה כלשהי החל מאריחי הרצפה, ועד הצבע ושקעי החשמל.
מה פחות מומלץ?
ממה עדיף להימנע בחדר האמבטיה:
אל תמקמו את האסלה מול דלת הכניסה: זה פחות אסתטי, במידת האפשר הימנעו מלעשות זאת.
הימנעו מעומס עיצובי: המטרה לשמה התכנסנו היא כדי להירגע ולהתרענן. שמרו על מראה נקי, מסודר ולא עמוס שישרת את היעד והאיכויות הנעימות של החלל.
פרופורציות, הכל יחסי: התאימו את גודל האביזרים לגודל החלל. בגלל שהחלל מוגבל יש לשים לב לתכנן בהתאם למידות המתאימות מבלי להגזים.
הצפת טרנדים: אל תתנו לטרנדים לבלבל אתכם, העדיפו יעילות ואיכות על טרנד שיחלוף עוד שנה. בחרו לוק אחד שאתם אוהבים ואיתו לכו עד הסוף.
צ'קליסט
לסיום, קבלו צ'קליסט של כל הדברים שחייבים להכניס לחדר האמבטיה:
ריצוף, חיפויי קיר, כיור, ברז כיור, אמבטיה/מקלחון, וילון אמבטיה/אמבטיון זכוכית, מזלף, צינור, אינטרפוץ, נקודת מים, ראש מקלחת, אגנית/ תעלת ניקוז, אסלה, לחצן, תאורה, חשמל (חיווט, שקעים ומתגים), ארון אמבטיה, תאורה, מראה, מתקן לנייר טואלט, מתלה למגבות/ מחמם מגבות, ונטה (אוורור) ותנור חימום.