החנות: בית משכית, סוקולוב 46 הוד השרון, כיכר המושבה.

הקונספט: בית אופנה, עיצוב ותוכן חווייתי, מבוסס על ההיסטוריה המוכרת של המותג ועל טהרת מותגים מקומיים (מאה אחוז יצירה ישראלית). החנות נפתחה לפני 3 חודשים.

בעלי החנות: שרון וניר טל, בני זוג עם 3 ילדים. שרון, 41, היא מעצבת אופנה עם ניסיון בין לאומי, ניר, 44, הוא יזם. יחד איתם אוצרת החנות וסמנכ"לית ליאורה זק, שהייתה סמנכ"לית הסחר בקום איל פו במשך 25 שנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הגיע הזמן להפסיק להשתמש במגבונים של הילדים לניקוי הבית

>> רק 240 שקלים בחודש: בנה לעצמו בית במכולת אשפה במרכז העיר

 

איך התגלגלתם לעסק? מבחינה היסטורית מדובר במותג ותיק ומוכר - משכית היה בית האפנה הראשון של מדינת ישראל. הוא הוקם ב-1954 כאחד העסקים החברתיים הראשונים שהובילה היזמת רות דיין, ומטרתו הייתה לשמר תרבויות היסטוריות ולספק עבודה לעולים החדשים שהגיעו לארץ. משכית זכתה להצלחה אדירה עם עשר חנויות בעולם, 2,000 עובדים וקונספט מעניין וחדשני לזמנו של חנות בבית אל-על בתל אביב שמתפרשת על כמה קומות, וביניהן גם בית קפה, גלריה וריטייל. ניר טל: "כשאשתי שרון החליטה לממש את החלום שלה לבית אופנה, ביצענו שנתיים של מחקר על האופנה הישראלית ועל משכית, ויחד עם רות דיין הכרנו ספקים, לקוחות ועובדים כדי להחיות מחדש את בית משכית המקורי שנסגר ב-1994".

 

בית משכית - 1 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בית משכית - 13 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בית משכית - 5 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בית משכית - 4 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי

בית משכית - 11 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי

מה מייחד את החנות: החנות משתרעת על פני 300 מטר בחלל אחד עם תקרות גבוהות. הרצפה דמוית בטון, התקרה חושפת את קונסטרוקציית הבנייה, עמודי הבטון וקורות התמיכה, וחלק מהקירות חשופים עם לבני הבלוקים המקוריים. זק: "המשכנו את עיצוב החלל התעשייתי בחומרים טבעיים כמו ברזל, עץ וטקסטיל שפרשנו על הרצפה, עם שטיחים למכירה שמוסיפים חום. גם האמנות בחלל היא למכירה, כמו נדנדה של iota, בובות, מסרק ומראה ענקיים של שרית שני חי. מאחר שהקיימות חשובה לנו מחדשנו הרבה מהמוצרים, למשל קייסים של תכשיטים שחוברו לשולחן קיים, לוקרים משומשים שצבענו או שהפכנו והשתמשנו כשידת קופה. באזור היוקרה פרשנו שטיח על השולחן, ובר הטראצו עומד על בלוקים שהם שאריות מאתר בנייה. לצד אלה מתקני התצוגה במתכת השחורה לא מאפילים על המוצרים ומאפשרים להם להיות בקדמה". ניר: "אנחנו מאמינים שאנשים רוצים לבקר בסביבה מעוצבת, מסקרנת ומגוונת ולהיחשף לדברים חדשים. ככל שנייצר חוויות מרגשות, ככה נייצר ערך גדול יותר".

מה מוכרים: החנות מחולקת למספר חללי אופנה שמציעים מקולקציית המותג הנגיש של משכית במחיר ובסגנון - M By Maskit, קולקציית היום יום של משכית ועד קולקציית הקוטור בהתאמה אישית. יש קולקציות יוניסקס, ליין של טואלטיקה עם מוצרים אורגניים לגברים ונשים. בנוסף יש חלל לעיצוב לבית עם עבודות בטון, זכוכית, קרמיקה, קוסמטיקה וריהוט של מעל 30 יוצרים ישראלים; חלל משפחה וילדים של חברת האופנה הבינלאומית "נונונו" שמקורה בישראל; חלל תכשיטים עם מעצבי תכשיטים מתחלפים; חנות ספרים, עגלת פרחים, אזור בר למשקאות קלים, אלכוהול ישראלי, כולל בירות קראפט מקומיות, סטרטאפ של גלידה ישראלית וקיר של מערכות הידרופוניות לגידול תוצרת חקלאית בחלל סגור. בקרוב ייכללו גם הרצאות תוכן.

 

בית משכית, ג - 1 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בית משכית בהוד השרון, ג - 1 (צילום: מלכה ניהום)
צילום: מלכה ניהום
בית משכית - 17 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בית משכית בהוד השרון - 2 (צילום: מלכה ניהום)
צילום: מלכה ניהום

בית משכית, ג - 7 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי

שלושת הפריטים הכי נמכרים: שמלות, ג'ינסים וחולצות גבריות לנשים.

הפריט הכי יקר: שמלות ערב קוטור של משכית בהתאמה אישית, מצוירות בעבודת יד  - במחיר 30 אלף שקלים.

הפריט הכי זול: צרור מרווה מיובש לריח וטיהור החלל - 69 שקלים.

איפה אפשר לקנות: למשכית ארבע חנויות: ביפו, כיכר המדינה ת"א, רמת השרון והוד השרון (שנותנת מענה לכל אזור השרון). יש חנות און ליין לקולקציה הנגישה בלבד.

בית משכית, ג - 5 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי

בית משכית, ג - 2 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בית משכית - 3 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
בית משכית - 16 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי

בית משכית, ג, ליאורה זק וניר טל (צילום: אלה כהן)
בית משכית, ליאורה זק וניר טל | צילום: אלה כהן