עד כמה שננסה להיות מקוריים, מתברר שאנחנו לא ממש כאלה. לפחות לא כשמדובר בעיצוב הבית. מבט קצר על המאפיינים העיצוביים של השנים האחרונות מגלה כמה אנחנו אוהבים להציץ לדשא של השכן ולעשות כמוהו, רק קצת יותר טוב - ריצפנו את הבתים שלנו בריצוף אפור, הכנסנו עץ אלון קלאסי דרך הרהיטים, ישבנו על ספות מעוגלות וכורסאות בוקלה, התחברנו עד הסוף לסגנון העיצוב הסקנדינבי ושילבנו מדפים פתוחים, וגם היינו בטוחים שאנחנו מאוד מיוחדים כשהוספנו לקירות שלנו סרגלי עץ. כששנת 2024 בפתח, עם שלל השינויים והחידושים שתביא איתה, ביקשנו ממעצבות פנים ישראליות להצביע על אלמנטים בעיצוב שלטעמן לא צריכים לעבור איתנו לשנה הבאה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הטריק הפשוט שמונע ריח שרוף בתנור

>> הם נלחמים בשבילנו עכשיו, כך אפשר לתמוך בהם

 

1. מטבח שחור: קריר, מחשיך ודורש תחזוקה

מעצבת הפנים לילך בן יצחק: "הרבה מאוד מטבחים שחורים נכנסו לבתים הישראליים ונראים כמו העתק אחד של השני. מי שרצה מטבח שחור כי זה אלגנטי ומיוחד, צריך להבין שזה כבר מזמן לא מיוחד. כמו טרנדים אחרים, גם טרנד המטבח השחור מגיע אלינו מאירופה, אבל להבדיל מהמטבחים האירופאיים, מרבית המטבחים בארץ קטנים יותר. עד כמה שהשחור מעניק למטבח מראה דרמטי, אלגנטי ויוקרתי, הוא גם מחשיך אותו וגורם לתחושת קרירות וצריך הרבה אור טבעי, נעים ובהיר. עיצוב מטבח מחייב חשיבה על השפעת הצבע על חיי היום יום שלנו, ולכן יש להשתמש בשחור במינון נכון ובתבונה, ולאזן אותו עם חומרים חמים וגוונים עדינים שייתנו לו קונטרסט. פרקטית, יש הטוענים כי מטבח שחור קשה יותר לניקוי ותחזוקה. על סוגים מסוימים של משטחים שחורים רואים טביעות אצבעות, טיפות מים והצטברות אבק, ועל אחרים רואים היווצרות של סימני אבנית".

מטבח שחור (צילום: onzon, SHUTTERSTOCK)
קודר כל כך. טרנד המטבח השחור | צילום: onzon, SHUTTERSTOCK
 

2. חיפוי קיר בסרגלי עץ: כבד וכבר לא מיוחד

מעצבת הפנים דנה רטובסקי: "קיר טלוויזיה הוא אחד הקירות המבוקשים לעיצוב, לא פחות מעיצוב מטבח ופינת אוכל, ורוב הדיירים מבקשים קיר טלוויזיה וואו, שיהיה גם פונקציונלי. קירות הלייסטים, הידועים גם בשם סרגלי עץ, היו ללא ספק ההיילייט של חיפויי קירות הטלוויזיה בשנה החולפת, שנכנס בסערה וכבש כמעט כל קיר. מאחר שמדובר בחיפוי דומיננטי יחסית, עם מרווחים קבועים וצבעי עץ כהים, הוא עשוי להשרות אווירה כבדה יחסית בחלל ואף לגרום לנו לרצות להחליפו זמן קצר יותר משתכננו. כשהוא אלמנט עיצובי שנמצא כמעט בכל עסק לעיצוב וחיפוי הבית, הוא מאבד את הייחודיות. אם רוצים טביעת אצבע ייחודית, אפשר לבחור בחריטות עדינות על לוחות עץ ופולימר, במרווחים ומקצבים שייצרו ענין ויתחברו לקונספט העיצובי, ומומלץ לעשותם בצבעים בהירים שלא יעמיסו על החלל".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by C a r m e n (@homestory_pictures)

 3. עיצוב סקנדינבי: מאולץ ושטאנצי

מעצבת הפנים אלינור בלומברג: "העיצוב הסקנדינבי נולד בארצות החושך והקור ומושפע מאקלים ואורח חיים של קצה כדור הארץ הצפוני. הוא מצא דרך מעניינת להשתרש בעולם העיצוב ובאופן מפתיע למדי התחבר לשורש הלבנטיני בארצנו. במקום בו אין שמש כמעט, סביר להניח שהריהוט יהיה בהיר, אבל בארץ שטופת השמש שלנו, אין עילה הגיונית לריהוט פונקציונלי ומינימלי שמשדר קור וגם לא לחפצים אישיים בסגנון המחייב והמדוקדק. בסופו של דבר התקבל מראה מאולץ ושטאנצי של טרנד סוחף שגבר על כל חיבור לקונטקסט ולאנשים שגרים בבית".

עיצוב סקנדינבי, פינת אוכל עגולה קטנה (צילום: mtlapcevic, SHUTTERSTOCK)
שחוק ולא נדרש בארץ שטופת שמש. טרנד העיצוב הסקנדינבי | צילום: mtlapcevic, SHUTTERSTOCK

4. ריצוף אפור: שימוש יתר ותחושת רוויה

מעצבת הפנים טובה ראובני: "כמעט בכל דלת שנפתחת היום בישראל מתגלה ריצוף אפור על שלל גווניו. הריצוף האפור נכנס לחיינו לפני מספר שנים ומאז מסרב להתפנות. המגזינים המובילים בעולם, הפרסום ברשתות החברתיות והרצון להיות כמו כולם הובילו מגמה של שימוש יתר בריצוף אפור ובכך הפך לטרנד, ובעיניי כמעצבת הוביל לתחושת רוויה מה שגורם לו להיות פחות מושך למי שמחפש אפשרויות עיצוב קצת אחרות. אריחי ריצוף אפורים נבחרו לרוב בשל האסתטיקה המודרנית והנקייה שלהם, שתרמו לעיצוב עכשווי וקר. המגמה בעולם התהפכה ואנחנו רואים את הכמיהה בחזרה לצבעים הטבעיים והעל זמניים כמו צבעי החול, הגרייז' המשלב בתוכו אפור ובז' וגווני הטרקוטה והעץ. אפשר להתחיל להיפרד מהאפורים, להיות מקוריים ולא להתפתות לטרנדים. ריצוף לא מחליפים כל כמה שנים וכדאי לחיות ולהרגיש שהבית עוטף בחום והרבה אהבה". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gaia Miacola (@gaia_miacola_architetto)

 5. בטון: קר, סטרילי ומנותק

מעצבת הפנים מיכל גוטמן: "מי ששקוע עמוק בסצנת העיצוב הדינמית של ישראל, יכול לראות שימוש נרחב ולעיתים אף מוגזם בבטון בעיצוב פנים. הוא בכל מקום: בשולחנות הקפה, באביזרים, בגופי התאורה ובקירות הטלוויזיה המחשיבים עצמם מודרניים. האסתטיקה העזה והקרה של הבטון, השאולה מהתחום האדריכלי, מתיישבת נכון בחללים תעשייתיים ובעיצוב מינימליסטי, אבל השימוש הרב בבטון בבתים בישראל מרגיש לטעמי לא במקום. האסתטיקה הקרה שלו מתנגשת עם החום וההרמוניה המבוקשים בדירות ה-120 מ"ר שלנו. ישראלים, אנשים חמים שחיים באקשן מתמשך, צמאים לנווה מדבר של נוחות ואסתטיקה טבעית, ומעדיפים כיום חומרים המהדהדים את תחושת ההרמוניה, החום והחיבור. כמעצבת שיוצרת בתים, אני שמחה להשאיר מאחור את הבטון - פעם סמל של מודרניות וכעת טרנד סטרילי ומנותק שלא חייב להיכנס לכל בית".

טרנד בטון בבית, מטבח אפור, רצפת בטון, אי מטבח מבטון (צילום: ImageFlow, SHUTTERSTOCK)
נמצא בכל מקום. טרנד הבטון | צילום: ImageFlow, SHUTTERSTOCK

6. שילוב לבן עם עץ אלון: כאילו אין עוד עצים וגוונים

מעצבת הפנים אפרת מורד: "כבר כמה שנים טובות, לפחות עשור, ברוב הבתים מעדיפים שילוב של צבע לבן ועץ אלון במטבחים, ברהיטי הסלון והחדרים ובמקלחות, כאילו אין עוד עצים וגוונים. עץ אלון ולבן הוא שילוב ניטרלי שאולי מבטיח לא להימאס מהר, אבל יש מקום גם לאופציות אחרות. יציאה מהבחירות הניטרליות דורשת מבעלי הבתים אומץ שלא תמיד יש להם. אני מציעה לא להעתיק ולא להיסחף עם הזרם, ושכל אחד ימצא את הטעם האמיתי שלו וילך אתו. אם בכל זאת מתעקשים על רהיטים בלבן ועץ אלון, כדאי לשלב צבע באמצעים אחרים, כמו קיר שתמיד אפשר לצבוע מעליו".

טרנד פאסה לשנת 2024 שילוב צבע ולבן ואלון (צילום: מרוה הרוש)
אם כבר מתעקשים על הטרנד אז לפחות להוסיף עוד צבע | צילום: מרוה הרוש

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Oak Furniture Superstore (@oakfurnituresuperstore)

 7. ספת שזלונג: חוסם, מקטין ולא נוח

מעצבת הפנים רוית רוד: "ספת שזלונג יצרה סביבה מהומה רבה על לא דבר. היא רחוקה מלהתאים לדירות סטנדרטיות ושטח הפנים שנותר מהספה לאחר שמורידים את רוחב השזלונג לא מתאים למשפחה ממוצעת. מבנה הספה גורם לחלל להיראות סגור וקטן יותר לעומת שימוש בספה רגילה, ולרוב ממקמים את צלע השכיבה צמוד לוויטרינה וחוסמים את מרווח היציאה למרפסת. בנוסף, לצלע השכיבה אין גב לכל האורך, ולכן הישיבה בצד הזה אינה נוחה כלל. אם אין לכם סלון גדול ומאפשר אלא סלון סטנדרטי, כדאי לשקול ספה רגילה ולהרוויח את מלוא גודל החלל שלכם".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Natalia Zubizarreta Interiorismo (@nataliazubizarretainteriorismo)

 8. ריפוד בד בוקלה: לא נעים, מתלכלך ומעייף

מעצבת הפנים רויטל רודצקי: "בד הבוקלה הפך לכוכב מוכר בגלריות ובחנויות לריהוט הבית. מצד אחד הוא בעל מראה חורפי ועבה, ומצד שני הוא רך, גמיש ומיוחד ובשל מרקמו המעוגל והעשיר נהיה פופולרי מאוד בישראל. בארץ שופעת שמש וחום כמו ישראל בד מסוג בוקלה הוא לא הדבר הכי נעים לפגוש. המגע הסיבי הפחות נעים והתחזוקה המעייפת, מאחר שהמרקם שלו אינו חלק, הוא לוכד את שאריות האוכל ובאבק ומצריך ניקיון תכוף. מבחינה עיצובית בד הבוקלה נראה מרשים יותר על רהיטים גדולים יחסית, בעלי קווים עגולים, דבר שאינו מתאים לכל בית. אחרי שנתיים שהוא פה איתנו, אם בכל זאת מתעקשים עליו, כרית נוי אחת על הספה יכולה לענות על הצורך. אישית אני מעדיפה אותו במעילי החורף". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by LoftNoa (@loftnoa)

 9. ספריות ברזל שחור: חומר ששוכפל יותר מדי

ליאת חן, סטודיו חזון: "אני מאוד אוהבת ספריות בבית. ספרייה הינה פריט ייחודי כשלעצמה, מלבד ספרי קריאה היא מאגדת גם חפצים וזיכרונות ומספרת על אופיים של דיירי הבית. מה שאני פחות אוהבת זה את ספריות הברזל השחורות שהפכו לשכיחות כמעט בכל בית. הן איבדו את הייחודיות ומאותו חומר יוצרו כלאחר יד שולחנות, שולחנות צד, כונניות בעיצוב כזה ואחר, עד שהן פשוט איבדו את הטעם הטוב והחידוש שהביא אתו בתחילת הטרנד".

ספרייה מברזל שחור, ספריות, טרנד ברזל בבית (צילום: Ground Picture, SHUTTERSTOCK)
איבדו את הייחודיות והחידוש. טרנד ספריות הברזל השחור | צילום: Ground Picture, SHUTTERSTOCK

10. אקססוריז וצמחייה נשפכת: גנרי ופלסטיקי

מעצבת הפנים דנה נבו: "בעיצובים של היום אפשר למצוא הרבה מדפים, נישות וארונות תצוגה, וכשיש מדפים פתוחים ממלאים אותם בפריטי נוי. בעבר היו אלה מקומות להצגת כלים יפים, אוספים או תמונות, אבל בתרבות של היום, כשהכול זמין, ההיצע גדול מאוד והמחיר לרוב זול, יש נטייה לקנות חפצים מעוצבים שימלאו את המדפים. הרבה פעמים רואים את אותם פריטים בדיוק, משעממים וגנריים. חנויות רבות מייבאות את מה שטרנדי, את מה שרואים בטיק טוק או באינסטגרם, והן יודעות שאלו יימכרו טוב. עוד קישוט שאפשר למצוא בהרבה בתים הם העציצים הנשפכים. גם אני אהבתי אותם בהתחלה, אבל עם הזמן הם נהיו מאוד נדושים וחלקם אפילו מפלסטיק. אפשר להחליף אותם בפרחים חיים, פרחים מיובשים או בענפי אקליפטוס, שתמיד ייראו טוב, ולהכניס ל-2024 קצת יותר אופי. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Our Taylor Wimpey Langdale (@langdale.at.thelees)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ceramic Vase (@ceramic.vase_zhijun)