כשמדובר על הפיכת חלל מגורים לבית לכל אחד יש דעה שונה על עיצוב פנים, וככה בדיוק זה צריך להיות; הרי אם הבתים של כולנו היו נראים אותו הדבר זה היה נורא. לכל אחד מאתנו יש את הטעמים וההעדפות שלו, ולכולם יש מקום, ובכל זאת יש כמה חוקים בעיצוב שקשה להתעלם מהם והקלישאה "הסוד הוא בפרטים הקטנים" פוגעת בול בפוני. המעצב דניאל אופלנד הוא המייסד השותף של אפליקציית עיצוב הפנים Fliitch, והוא חשף לאתר the-sun שלושה פריטים קטנים שאם תוציאו אותם מהבית שלכם יהיה לו מראה יוקרתי יותר.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> פריים לוקיישן: מבני השגרירות המרהיבים של ארה"ב

>> אל תפספסו: התערוכה שכולם מדברים עליה

 

אמנות הציטוט

המילניום הנוכחי הכניס לחיינו ולבתינו אלמנטים של דקורציה אמנותית המבוססת על ציטוטי מוטיבציה אופטימיים בסגנון "חיה, תצחק, תאהב", וריאציות שונות על Home Sweet Home או שלטים שמצביעים על המובן מאליו, למשל שלט מעוצב של המילה kitchen תלוי במטבח. באופן לא מפתיע, מלבד העובדה שהציטוטים האלה הם כבר טרנד שזמנו עבר מזמן, יש להם גם ווייב של משהו זול. אופלנד: "שלטים כאלה מופיעים לעתים קרובות כקלישאות וקיטש, וחסר להם התחכום של יצירות אמנות נצחיות יותר. "בנוסף, היצירות הללו מתיישנות במהירות ואולי לא יתאימו עם הטעם של כולם, וזה פוגע באסתטיקה הכללית של החלל". מי שמתקשה לוותר על ציטוטי המוטיבציה, לפחות שינסה להמעיט בהם ולנסות לשלב אותם בסגנון דומה לעיצוב הבית. במקום השלטים, אופלנד מציע לתלות שילוב של ציורים, תצלומים ואמנות כדי להקפיץ את החלל, בהתבסס על אמנות שמדברת לסגנון האישי שלכם ומשלימה את פלטת הצבעים והעיצוב של הבית שלכם. זה לא חייב להיות יקר – אפשר לרכוש הדפסים ותמונות יד שניה, משווקי אומנות וכו'.

שלט קישוט לקיר, אקססורי, דקורציה לקיר תחיה, תאהב, תצחק (צילום: Christal Steele, SHUTTERSTOCK)
צילום: Christal Steele, SHUTTERSTOCK
 

סטייל לא ברור

שיפוץ בית זה דבר יקר, ורובנו לא יכולים להרשות לעצמנו לערוך בבת אחת את כל השינויים שאנחנו רוצים, ונאלצים לפרוש את העיצוב על פני מספר חודשים. זה חסכוני, אבל עלול לגרום להתנגשות של סגנונות וצבעים לא תואמים, או לבחירות סתמיות שיוצרות מראה של עיצוב בסיסי ולא מעניין והכי גרוע – נראה זול גם אם הוצאתם עליו לא מעט כסף בשורה התחתונה. במקום להתחיל מחדש, אופלנד מסביר שאפשר לגרום לבית להיראות בסטייל מגובש באמצעות שימוש בסגנונות דומים ופלטת צבעים בחללים שלו: "בחרו נושא או אסתטיקה שמשקפים את הטעם האישי שלכם ודבקו בהם בבחירת הרהיטים שלכם והצבעים. אולי תייצרו אפילו 'לוח השראה' עיצובי או תוכנית, כדי להבטיח שכל האלמנטים עובדים בצורה הרמונית". גם השקעה באלמנט דומיננטי כמו שטיח או יצירת אמנות, תשתלם בלוק הכלל.

חלל מגורים לבן (צילום: YanLev Alexey, SHUTTERSTOCK)
צילום: YanLev Alexey, SHUTTERSTOCK
 

יותר מדי צמחים מלאכותיים

בשנים האחרונות השתכללו השיטות ליצירת צמחיה מלאכותית, ובהתאם חזרו עציצי הפלסטיק להיות לגיטימיים בבית, ואפילו הפכו לסוג של טרנד – ולמה לא, הרי מדובר באלטרנטיבה קלה ונוחה שנראית כמעט כמו הדבר האמיתי ודורשת אפס תחזוקה. עם זאת, יותר מדי צמחים מזויפים בחלל עלולים לגרום לו להיראות קצת נדוש ואפילו וולגרי, ובהחלט לא יוקרתי. אם אתם לא מעוניינים להשקיע בטיפול הנדרש לצמחייה טבעית, או שבבית שלכם אין תנאים שיאפשרו לה לשגשג, אופלנד מציע לשלב ברחבי הבית מגוון של צמחים בתחזוקה נמוכה, כמו סנסיווריה, פוטוס וסוקולנטים, ולמקם אותם בחדרים שונים כדי להוסיף טאץ' של צבע ואווירה טבעית. לגבי השימוש בצמחים מלאכותיים, הוא אומר שאם חייבים, אז להשתמש בהם במשורה בחלל ומסכם: "ההבדל בין בית בעל מראה זול לבית מפואר נמצא לרוב בפרטים. על ידי השקעה ביצירות אמנות איכותיות, שמירה על סכמת העיצוב שלהם והוספת צמחים חיים, בעלי בתים יכולים להפוך את חללי המגורים שלהם למקומות מפלט מסוגננים ומזמינים".

עציצי פלסטיק, צמחייה מלאכותית (צילום: Nastya Glazneva, SHUTTERSTOCK)
צילום: Nastya Glazneva, SHUTTERSTOCK

צמחייה מלאכותית (צילום: Fluff Media, SHUTTERSTOCK)
צילום: Fluff Media, SHUTTERSTOCK