איפה אתם עושים את הכביסה שלכם – במרפסת שירות שבה דחוסים מכונה ומייבש, בארון במסדרון, בפינה בחצר, או אולי אתם בכלל שולחים אותה לשירות חיצוני שאוסף ומחזיר אותה נקייה, מקופלת וריחנית בשקית? בשנים האחרונות אזור הכביסה בבית מקבל הרבה תשומת לב, ומי שיכול להרשות לעצמו משקיע בו הרבה. בארץ כבר ראינו לא מעט דוגמאות מהממות, יצירתיות ואפילו מפתיעות לכך, ומסתבר שמדובר בטרנד שהפך לסמל סטטוס עבור בעלי בתים מדור המילניום בכל העולם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> יותר ויותר הופכים את שידת ההחתלה הישנה לאי מטבח מעוצב
>> לא חראם? הטיפ שיחסוך לכם הרבה נייר סופג במטבח
באתר businessinsider דווח על עלייה בשנים האחרונות בחשיבותו של עיצוב החלל המיועד לכביסה בבית, כפי שמעידים הנתונים ברשתות החברתיות: ההאשטאגים בטיקטוק laundryroom# ו-utilitylaundryroom# צברו יחד יותר מ-1.6 מיליארד צפיות עם סרטונים של פרויקטים DIY וסיורים בחדרי כביסה מפוארים, ובפינטרסט אחד החיפושים המבוקשים ביותר בשנת 2022 היה "כביסה יוקרתית".
אתר עיצוב הפנים Houzz - המחבר בין בעלי בתים לאנשי מקצוע בתחום השיפוצים, ערך בשנת 2022 סקר שכלל 67,554 בעלי בתים מעל גיל 18 בארה"ב, וגילה שבשנת 2021 בעלי בתים הגדילו את ההוצאות על חדרי כביסה ב-33 אחוזים. המעצבת הבריטית שרה דייויס-בניון הסבירה לאינסיידר שהסיבה לעלייה בעניין שמגלים בחללי הכביסה - שירות היא ככל הנראה מעבר כללי מתמשך לבילוי זמן רב יותר בבית, שגדל מאז מגיפת הקורנה: "זה נכון לומר שאנשים כבר לא רוצים להרגיש כאילו חדר השירות הוא חלל שבו הדלת צריכה להישאר סגורה היטב. בבריטניה בפרט, ייתכן שניתן לייחס את העלייה הזו למחיר הכולל של הנכס, שהוא גבוה במיוחד ויכול להניע את הרצון שכל החללים, ללא יוצא מן הכלל, יהיו יפים וגם פרקטיים במיוחד", הוסיפה.
@humphreymunson A hard working utility room is worth its weight in gold ✨ #humphreymunson #fyp #luxuryhomes #utilityroom #laundryroom ♬ hospital beach - Cottonwood Firing Squad
חלק מבני ובנות דור המילניום הגיעו סוף סוף לשלב שבו הם לא צריכים יותר לחלוק דירת שותפים צפופה ויקרה יכולים להיות הבעלים של הבתים שלהם (בארץ כנראה פחות), ומי שיכול להרשות לעצמו את זה להוט לחגוג את הסטטוס החדש הזה, ואיך מציינים דבר כזה אם לא באינסטגרם ובטיקטוק? ככל שבני ובנות הדור מתבגרים, את התמונות מעוררות הקנאה של המנות במסעדת היוקרה או החופשה האקזוטית מחליף תוכן חדש, של עיצוב ולייף סטייל בבית. סימני הסטטוס של חדרי כביסה היוקרתיים כוללים דלפקי שיש איכותיים מפורצלן או קוורץ, ריצוף ועיטורי אריחים צבעוניים, חיפויי קיר אפנתיים, ברזים של מעצבים מניקל וזהב, מכשירי חשמל יוקרתיים, שפע של שטחי אחסון וחומרי כביסה וניקוי יקרים להחריד של מותגים נחשבים כמו The Laundress ו-Aesop.
@homewiththedenhams It’s the hardest working room and we’ve managed to squeeze a fair bit in here. Would have loved a pull out ironing board though #utility #utilityroom #laundryroom #laundryroomhack ♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay
@_catben_ Laundry room setup✔️ now just need to stock it! #asmr #laundryroom #laundry #amazonfinds #cleantok #decor #inspo #momlife ♬ original sound - Catherine Benson
ואם אתם לא מברי המזל והממון ועדיין רוצים להתחדש בחדר כביסה מדוגם, אולי תייצרו אחד בעצמכם, כמו המייקאובר המרשים שנעשה בבית של 8 נפשות ב-400 דולר, כלומר קצת יותר מ-1,500 שקלים. את החומרים השיגו ההורים מיד שנייה וגם מהזבל, ואת הרוב עשו בעצמם: החליפו לדלת הזזה שחוסכת מקום, הוסיפו 6 סלסילות – אחת לכל ילד, ומעליהן שלוש מגירות קטנות לייבוש בגדים שלא יכולים להיכנס למייבש. בגב הארון הותקן מאוורר קטן, שיסייע לייבוש וימנע ריח של טחב. מתחת למשטח העבודה מסודרים סלי כביסה שבהם ממוינים הבגדים לפי צבעים ומעליו מוט תלייה שמשמש לתליית בגדים לייבוש עדין או לאחר גיהוץ. שולחן הגיהוץ מתקפל לתוך ארון ומסתובב כדי לאפשר תנועה בחלל במקרה הצורך. לא שווה גם שיתוף ברשת?