הרבה מהעיצוב שנכנס לבתים ספוג בהשראות מהרשתות החברתיות. אדריכלים ומעצבי פנים חושפים בהן עיצובים, חנויות מעלות "הצעות הגשה" והעיניים מתקשות לשבוע מההיצע הגדול. כל מה שלא שגרתי תופס את העין וסוחף, וכשעוברים לבית חדש רוצים בדיוק כזה. חלק מהרעיונות זוכים לפופולריות וחוזרים על עצמם בעוד ועוד בתים, אבל עם כמה שהם יפים ומביאים בשורה עיצובית חדשה, הדעות לגבי הפרקטיות של חלקם חלוקות. מארון שקוף וכיור שמונח על ארונית האמבטיה ועד מבנה סלוני וקירות מסך – הנה מה שצריך לדעת על הרעיונות האלה לפני שמאמצים אותם קבוע.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> "אחרי המלחמה תהיה פריחה": הבתים היפים בצפון שעומדים למכירה

>> מראות בבית זה הטרנד הכי נכון, כך תיישמו אותו

מבנה טורי של סלון ומטבח: אוכלים על הראש

אל המבנה הסטנדרטי של מטבח בצורת רי"ש או חי"ת הצטרפה בשנים האחרונות עמדת אי במרכז החלל, עם ישיבה או בלעדיה. כדרכו של סטנדרט, יש מי שיבקש לפרוץ אותו, מה גם שבדירות הקבלן היום נדחסים המטבח והסלון בחלל אחד ואין הרבה משחק בשילוב ביניהם. מסיבה זו רואים יותר ויותר מבנים של פסים מקבילים – יחידת מטבח גבוהה, אחריה אי עם ישיבה ובצמוד לו ספה שהגב שלה פונה אל האי. "זה מטריף שכל סנדוויץ' שמישהו אוכל, נראה שהוא אוכל לך על הראש", כעסה מגיבה בקבוצת עיצוב. "כשיושבים בסלון בכיף, שוטפים לך כלים ואוכלים לך על הראש", חיזקה אחרת, ועוד מגיבה הוסיפה שהיא לא מבינה איך מישהו חושב שעיצוב רהיטים בטורים הוא נעים ונוח. 

"למבנה מטבח טורי או שני פסים יש כמה יתרונות", מסבירה מעצבת הפנים שרון דוד. "הראשון הוא חיסכון של מקום במרחב. יש מרחק של מטר בין שני הטורים, מה שמאפשר חלל סלון גדול יותר. השני הוא העבודה הנוחה. כיריים בפס אחד באי וכיור בפס השני יוצרים משולש עבודה נוח עם יותר משטחי שיש". היא מוסיפה שצריך להקפיד שהישיבה לאכול לא תהיה באזור הכיריים או בטור בגלל חוסר הנוחות, חוסר האינטימיות והחמימות. "הישיבה צריכה להיעשות זה מול זה לצד הכיריים, כשמכינים חביתה ומקפיצים אותה ישר לצלחת של הילד בצד". במקרה שהאי קרוב לסלון, היא ממליצה להשאיר רווח של 80-70 ס"מ בין הספה לאי ולא להצמיד אותם. בצורה כזו אפשר גם לנצל את האי לטלוויזיה".

רעיונות שכולם רוצים עיצוב שרון דוד (צילום: מאור מויאל)
עיצוב שרון דוד | צילום: מאור מויאל

ספה פינתית: "להרוג" את הפינה?

האהבה הנוכחית של הישראלים היא הספה הפינתית, ובמיוחד כשהיא עם שזלונג. אוהבים לרבוץ בה לאורך או לרוחב, אבל כשיושבים עליה כמה אנשים יחד, אחד מהם יצטרך כנראה לשבת בישיבה מזרחית. "הרגנו" את הפינה במטבח, למה להרוג את גם את הפינה בספה?

"הבחירה בספה פינתית התאימה לצורת הסלון ולרצונם של בני המשפחה לרבוץ יחד כולם על ספה אחת בזמן צפייה בטלוויזיה או סתם ברגע משפחתי", אומרת מעצבת הפנים אייר שפירא על ספה פינתית ללא הדום בדירת 90 מ"ר. היא מוסיפה מקומות ישיבה, שומרת על פתיחות החלל ומאפשרת שימוש נוח בפינת האוכל הצמודה. "באשר לפינה המבוזבזת, זה קורה רק כשמגיעים אורחים. כשמשפחה יושבת יחד, אין בעיה לשבת קרוב זה לזה".

רעיונות שכולם רוצים עיצוב אייר שפירא (צילום: שירן כרמל)
עיצוב אייר שפירא | צילום: שירן כרמל

לדירה קטנה במיוחד בחרה מעצבת הפנים חגית בכר ספה פינתית עם שזלונג, שיוכלו לשבת בה  מול הטלוויזיה וגם לרבוץ על הספה משני הכיוונים. היא מתאימה ל-6-5 אנשים וכדי למקסם את מקומות הישיבה, היא הוסיפה גב גם לשזלונג כך שיוכלו לשבת בנוח גם עליו.

רעיונות שכולם רוצים עיצוב חגית בכר (צילום: רומן שחמורוב)
עיצוב חגית בכר | צילום: רומן שחמורוב

ארון עם דלתות שקופות: בלגן בעיניים

מי שעוקב אחרי משפיעני רשת יודע שאם כבר ארון, אז ארון עם דלתות שקופות. בארון שקוף יבלטו כל נעלי ה-Nike dunk, תיקי הלואי ויטון, הבגדים המקופלים למשעי והז'קטים התלויים. זה טרנדי, זה נראה טוב ותמיד מסודר. כנראה בעיקר לצילומים. כדי לתחזק ארון מקופל טיפ טופ צריך להיות פריק של סדר, תכונה שלא כל מי שרוצה ארון כזה מחזיק בה. מה עוד שדלתות שקופות מייקרות את מחיר הארון. "אם זה לא מסודר ברמת חנות בגדים, זה עושה וייבים של זארה בסייל והרבה בלגן בעיניים", נכתב בתגובה לפוסט על ארון כזה.

"ארון עם דלתות שקופות יפה מאוד כשהוא ריק", אומר קובי בר-עוז, הבעלים של טבע פולימרים, רשת חנויות לרהיטים בעיצוב אישי. "ברגע שמתחילים למלא אותו בבגדים, מסודר ככל שיהיה, הוא ייראה תמיד מבולגן. בעל מקצוע או מעצב שממליץ ללקוחותיו ליצור ארון כזה, לא מבין את ההשלכות ולדעתי, זה נובע מחוסר ניסיון. ההמלצה שלי היא לבחור דלת מראה שחורה, שמעניקה מראה יוקרתי ואלגנטי לארון".

@sivantoledano what do you think #foryou #fyp #modestfashion #פוריו #לוקיםצנועים ♬ Move - Adam Port & Stryv & Camila Cabello

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CVH Joinery Ltd | Bespoke fitted furniture (@cvhjoineryltd)

 כיור מונח על משטח: לכלוך ומים מסביב

כיור על משטח זה שיא הסטייל, במיוחד למי שמבקר בבית מלון ואז חוזר הביתה ורוצה עיצוב באותה אווירת חופשה. מה ששוכחים הוא שבחיבור של הכיור עם המשטח מצטברים מים ואין אפשרות קלה להגיע לשם ולנגב אותם. "כיור מונח הוא אומנם טרנד נפוץ, במיוחד בעיצוב כפרי, בו אוהבים לשלב אותו על משטח בוצ'ר, אבל הבעיה היא שיותר קשה לנקות אותו בחיבורים. גם בכיור נמוך עם ברז גבוה או ברז בזווית, המים עלולים להשפריץ ולהרטיב את יתר המשטח", אומרת מעצבת הפנים עמית גבאי. "כשחדר הרחצה מיועד לילדים אני פחות ממליצה עליו, במיוחד עם משטח בוצ'ר שאומנם עובר טיפול לעמידות במים אבל עץ זה עץ, ולאורך זמן הוא לא אוהב מים". גבאי ממליצה על כיור אינטגרלי ובמיוחד כיור כחלק ממשטח קוריאן, שם אין חיבורים ומאוד נוח לנקות אותו. "אם בכל זאת רוצים כיור מונח, כדאי לשלב אותו עם ברז קיר שיקל על הניקוי ועל משטח שיש שהרבה יותר פרקטי לחדרים רטובים".

רעיונות שכולם רוצים ג עיצוב עמית גבאי  (צילום: שי אפשטיין)
עיצוב עמית גבאי | צילום: שי אפשטיין

דלת גבוהה במיוחד: בהצלחה עם הניקיון

בעוד רוב הדלתות הן בגובה 2.05 מטר, דלת מעל לסטנדרט תגיע ל-3 מטרים ותהמם כל כניסה. היא יוקרתית ומרשימה אבל כמו כל ריהוט אחר, צוברת אבק וצריך להעביר עליה סמרטוט מדי פעם, עליה ובמסגרת שלה. איך מגיעים לכל האורך הזה? סולם הוא פתרון אפשרי, אבל פרקטי – לא ממש.

"דלת בגובה של 3 מטרים היא בהחלט לא סטנדרטית", מציינים ב"ורטקס חלונות עץ אלומיניום" המייבאים דלת כזו מארה"ב. "מעבר לכמות האור הטבעי שהיא מכניסה ולאפקט הוואו שהיא מייצרת, מדובר בדלת חזקה במיוחד, בטיחותית ובעיקר מבודדת תרמית ואקוסטית ברמה הגבוהה ביותר בזכות הפרופיל שעשוי עץ מלא בשילוב אלומיניום". הייחודיות בדלת היא שניתן לייצר אותה במידה אחת לכל הגובה, במקום לבחור דלת בגובה נמוך יותר ולהוסיף לה יחידות קבועות עליונות". החיסרון הנוסף הוא שלא מדובר במחיר לכל כיס. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VERTEX B.M windows&doors (@vertex.bm.israel)

 נראה אתכם מנקים את הדלת הזו: 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Projetta by Weiku I Portas em ACM (@projettaaluminio)

כלי אמבטיה בשחור: הכי קל לתחזוקה?

שחור הוא הנירוסטה החדש, שמשתלב בחדר רחצה, בעל עיצוב אורבני ונחשב יוקרתי. הוא בולט ומתאים לכל צבע, ולכאורה לא רואים עליו לכלוך. לפי התגובות הסוערות ברשת לכל פוסט שמדסקס פרזול, ברזים וכלי אמבטיה שחורים, מתברר שרק לכאורה. מצד אחד אומרים עליו שהוא "הכי קל לתחזוקה", ומצד שני מצטברת עליו אבנית, שרואים היטב והוא "סיוט!! תגלו לי מה אני מפספסת".

"ברזים וכלים סניטריים שחורים מקנים מראה יוקרתי ודרמטי לחדר רחצה, ניתן להתאים אותן לכל סגנון והם יוצרים ניגודיות מעניינת בחלל, אך תחזוקתם דורשת תשומת לב", אומר מעצב הפנים דותן כהן. הוא ממליץ לנקות אותם באמצעות חומרי ניקוי טבעיים בלבד ואף להתקין מסנן אבנית בצנרת הביתית כדי להפחית משמעותית את כמות האבנית.

רעיונות שכולם רוצים עיצוב ברז שחור (צילום: יונתן תמיר)
עיצוב יסמין ודותן כהן | צילום: יונתן תמיר
 

מקלחת שקופה בחדר: ה-טעות 

דלת המקלחון בחדר הרחצה החליפה את הווילון המיושן ומעלה העובש, אבל הביאה איתה סט של דרישות תחזוקה. כשהיא בחדר הרחצה הסגור, ניחא, אבל בחדר השינה הסיפור אחר. באחת מקבוצות העיצוב בפייסבוק הייתה מי שהגדירה את המקלחון החצי שקוף שפתוח לחדר השינה שלה, כטעות חייה. הוא לא סיפק את הפרטיות הדרושה ולשבת בשירותים כשבן הזוג השני בחדר, בכלל לא נעים. "חדר רחצה שקוף בחדר שינה הוא רעיון פחות מוצלח מכמה סיבות", אומר מעצב הפנים דותן כהן. "הפצה של אור לחדר בזמן שימוש בחדר רחצה, כשאחד מבני הזוג ישן, וגם הפרעה לשינה בזמן השימוש ברחצה. שקיפות המקלחת גורמת לחוסר פרטיות בעת ישיבה בשירותים, ובסופו של דבר לא משתמשים בחדר כלל". הוא מוסיף גם את חסרון התחזוקה, שכן יש צורך לנקות את הזכוכית באופן תכוף כדי לשמור על המראה הנקי ולהימנע מכתמים או אדים. "מבחינת הנראות חדר רחצה שקוף הוא טרנדי ויפה מאוד, אך יש לו הרבה חסרונות ואנחנו לא ממליצים על חדר רחצה כזה". 

למי שכבר עשה וחווה את הבעיה ומחפש פתרון, מעצבת הפנים נטלי גליק מציעה להצמיד לזכוכית פנל פולימרי, שהדוגמאות שלו רבות. "יש פנל פולימרי דמוי עץ, דמוי לייסטים, דמוי אבן או שיש או אפילו בדוגמאות גרפיות. ניתן להצמיד גם לדלת וגם לחזיתות הקבועות, ולקבל חדר רחצה נסתר. בפעם הבאה אני ממליצה לחשוב לעומק ובכנות, מי אתם, מה ההעדפות שלכם ומה דרך ההתנהלות בבית. לא כל מה שמצטלם יפה, באמת מתאים לכולם". 

חדר רחצה המשתקף דרך המראה דרך דלת פתוחה היה עם מחיצות שקופות, ונסגר לחדר מלא בשיפוץ.

רעיונות שכולם רוצים עיצוב יסמין ודותן כהן (צילום: יונתן תמיר)
עיצוב יסמין ודותן כהן | צילום: יונתן תמיר
 

שטיח מתחת למיטה ושולחן אוכל: כל פעם להזיז ריהוט?

לא כולם אוהבים שטיחים בבית, אבל כשהם שם, הם נותנים כתם צבע וחמימות ועוזרים לתחום אזור מסוים בחלל. רגליים יחפות ביום קר, רצוי שיירדו מהמיטה ישירות אל שטיח מפנק, ואם הוא לא לצד המיטה, הסטייל הוא להניח אותו למרגלותיה, כשהרגליים הקדמיות של המיטה מעליו. גם כשפינת האוכל תחומה עם שטיח בחלל ציבורי גדול, הוא מוסיף לה חן שאין לו תחליף. הבעיה היא שכדי לנקות או לשטוף את החדר, צריך להרים את המיטה ואז להזיז את השטיח. בפינת אוכל פעילה מדי יום, יש להרים או להזיז את הכיסאות ולהתמודד עם שאריות האוכל והפירורים. 

מעצבת הפנים מעיין אברמציק סבורה כי כמו בחלל הציבורי, כשממקמים שטיח כדי לתחום את השטח משאר חללי הבית, כך גם בחדר השינה השטיח תוחם את המיטה ומעניק לה את הבמה. "השטיח מעניק רוך ורוגע כשיש מגע ישיר של הרגל ברצפה קרה. אני מאמינה שטקסטיל מאוד משפיע על איכות החיים שלנו, על ההרגשה הביתית שאנחנו אוהבים ומחפשים כל הזמן. טקסטיל נכון מעניק לנו עטיפה, שלווה ורוגע". לבחירת שטיח לחדר השינה היא מציעה לבחור שטיח נעים למגע הרגל, ולא לחשוש מלנסות זאת בחנות.

איך מנקים?

"כשמדובר על מיטה עם רגליים, ניתן להכניס שואב אבק מתחת ולנקות. אם מדובר על מיטה יושבת, האבק לא נכנס פנימה באותה תדירות ואז ניתן אחת לכמה זמן להזיז ולנקות. לגבי שטיח מתחת לפינת אוכל, אין ספק שתדירות הניקיון גדולה, כיוון שהשטח מתלכלך בתדירות גבוהה. יש לבחור שטיח עמיד, שהחוטים שלו לא יהיו גבוהים. על שטיח קילים, למשל, אפשר להעביר שואב אבק בקלות והלכלוך לא נתקע בפנים. הטיפ שלי לבחירת שטיח לפינת אוכל הוא שטיח שמיועד לתנאי חוץ".

רעיונות שכולם רוצים עיצוב מעיין אברמציק (צילום: אלון שפירא)
עיצוב מעיין אברמציק | צילום: אלון שפירא

מעצבת הפנים איריס פנסו הציבה שטיח בפינת אוכל שבה שולחן זכוכית. "ביום יום רואים את כל היופי והצבעים של השטיח דרך השולחן. הוא אצלי כבר ארבע שנים עם הרבה ארוחות והרבה סועדים, ובשנה האחרונה גם עם כיסא של תינוק שסועד איתנו. אין שום בעיה בניקיון. אני רק שואבת את השטיח ואם נופל משהו שמצריך שטיפה, אני מעבירה מטלית לחה על המקום שהתלכלך בשטיח וזהו".

רעיונות שכולם רוצים עיצוב איריס פנסו (צילום: נויה שילוני חביב)
עיצוב איריס פנסו | צילום: נויה שילוני חביב